Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Balatonvilágos
Enyhülés kezdődik

Enyhülés kezdődik

Kedden észak felől megnövekszik a felhőzet, hosszabb napos időszakok kezdetben délen, délután nyugaton lehetnek. Hószállingózás elvétve északkeleten, keleten, illetve estefelé a középső tájakon fordulhat elő. A légmozgás csak néhol a fővárostól északra élénkülhet meg. Délután az északkeleti határ közelében -7, -1, máshol 0, +5 fokra számíthatunk.

Szerdára pár fokkal enyhül az idő, északkeleten, keleten kevés hó, a középső tájakon gyenge eső fordulhat elő. A legtöbb napsütés a Dunántúlon várható. Reggelre helyenként ködössé válik a levegő. Napközben a Dunántúlon és a középső országrészben felélénkül az északnyugati szél. Hajnalban -7, +1, napközben -1, +7 fok várható, északkeleten lesz hidegebb.

Csütörtökön rövid napos időszakok lehetnek, megnövekszik a felhőzet, majd estétől észak felől egy hidegfront hatására vegyes halmazállapotú csapadék érkezhet, de nagy mennyiség sehol nem várható. Reggel -7 és 0, délután 1 és 8 fok közötti értékeket mérhetünk. A nyugatias szél többfelé feltámad.

Pénteken felszakadozik a felhőzet, naposabb idő várható, csak helyenként fordulhat elő futó zápor, hózápor. Az északnyugatira forduló szél felerősödik, viharossá fokozódik. Hajnalban -4, +2, napközben 4-9 fok valószínű. Hétvégén marad a változékony, frontokkal tarkított idő.
Kiadta: Időkép (ma 08:59)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Meleg, téli ruha
Meleg, téli ruha
Hirdetés
26 Sz
4
-1
27 Cs
4
-2
28 P
6
1
29 Sz
4
-4
30 V
6
-1
31 H
5
-2
2 Sz
3
-4
jeles nap
3 Cs
2
-4
5 Sz
3
-4
9 Sz
5
0
10 Cs
6
-1
11 P
6
0
12 Sz
6
-2
13 V
5
-1
14 H
6
-2
jeles nap
15 K
7
-1
Hirdetés

Hójelentés

Kedden szállingózhat a hó

Kedden néhol északkeleten, keleten, illetve estefelé a középső tájakon fordulhat elő hószállingózás, de jelentős mennyiség nem várható.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Kedden sem érkezik front, de a vérnyomás-ingadozással küzdők rosszullétet tapasztalhatnak, a hideg idő különösen igénybe veszi a keringési rendszert. A reggeli erős fagy fokozhatja a reumatikus és kopásos ízületi fájdalmakat.

A felhős tájakon lehangoltabbak lehetünk.

Öltözzünk melegen, rétegesen, erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra!

Közlekedésmeteorológia

Kedden elvétve északkeleten, keleten, illetve az esti órákban a középső tájakon fordulhat elő hószállingózás, de a korábban havazás érintette tájakon havas, csúszós, latyakos utakra kell számítani. Az erős hajnali fagy miatt több időt érdemes szánni az elindulásra, ahol kell, melegítsük a motort, olvasszuk le a jeget az autóról! A napos időszakokban - délelőtt elsősorban délen, délután nyugaton - érdemes napszemüveget viselni vezetés közben.

Vezessünk nagyon óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet