Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Hirdetés

Áprilisi nyár

Vasárnap a napsütést legfeljebb fátyolfelhők szűrhetik, csapadék estig sehol sem várható. Sokfelé élénk, az ország északkeleti harmadán erős lesz a nyugati-délnyugati szél. Napközben nyári időben lesz részünk, a csúcshőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Hétfőn az ország déli-délkeleti felén szinte zavartalan lesz a napsütés, északon, északnyugaton több lesz a felhő az égen. Egy hidegfront hatására a délután második felétől itt már záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Egy-egy hevesebb zivatar sem kizárt jégeső, felhőszakadás kíséretében. A délnyugati szél sokfelé erős, néhol viharos lehet, majd késő délutántól az ország északi-északnyugati felén egyre többfelé északnyugatira fordul a szél iránya, nagy területen viharos lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet a front előtt még 24 és 30 fok között alakul, ám késő délutántól északnyugaton, majd északon hirtelen több fokkal lehűlhet a levegő.

Kedden már sokfelé számíthatunk esőre, záporra, délen, délkeleten és néhol keleten zivatarokra is. Élénk, erős lesz az északira, északnyugatira forduló szél. Jelentős lehűlés érkezik. Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt, a legmagasabb hőmérséklet 10 és 24 fok között alakul, délen, délkeleten mérhetünk még 20 fok feletti maximumokat.

Szerdán a felhős időben elszórtan még eső, zápor kialakulhat. Csak rövid időszakokra süthet ki a nap. A szeles időben már csak 12-17 fokot mérhetünk a délutáni órákban. Csütörtökön keleten eshet, máshol elszórt záporok, néhol zivatarok lehetnek a napos időszakok mellett. Erős, a Dunántúlon és északkeleten viharos lesz az északi-északnyugati szél. Hűvös lesz, a maximumok 9 és 15 fok között alakulhatnak.
Kiadta: Időkép (ma 10:43)

Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Nyári öltözet
Nyári öltözet
Hirdetés
14 V
30
11
jeles nap
15 H
29
14
16 K
19
12
17 Sz
13
6
18 Cs
14
6
19 P
15
4
20 Sz
16
4
21 V
14
6
jeles nap
22 H
14
5
jeles nap
23 K
16
5
24 Sz
16
6
jeles nap
25 Cs
18
7
jeles nap
26 P
19
9
27 Sz
20
10
28 V
20
9
29 H
19
10
30 K
21
9
1 Sz
22
10
jeles nap
2 Cs
24
13
3 P
21
12
4 Sz
22
12
5 V
22
12
jeles nap

Pollenjelentés

Tiszafaközepes
Kőrisközepes
Nyírközepes
Platánközepes
Eperfafélékmagas
Tölgymagas
Dióközepes
Gombákalacsony
Erős pollenterhelés

A pollenszezon legerősebb időszakába érkezett, egyszerre több, mint 20 féle allergén virágpora található meg a levegőben, többségük országosan tüneteket okozó koncentrációban.

A tölgy, a platán és az eperfafélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja a magas-nagyon magas tartományban alakul.

A nyír, a kőris és a dió pollenszintje a közepes, helyenként a magas szintet is elérheti.

Közepes koncentrációban van jelen a ciprus-és tiszafafélék, a komlógyertyán, a fenyőfélék pollenje is, a juharé, a fűzé, az ostorfáé alacsony-közepes szintet érhet el.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony.

Orvosmeteorológia

Vasárnap nyári melegben lesz részünk, emiatt a melegfrontra érzékenyeknél keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás, szédülés, fáradékonyság, bágyadtság, dekoncentráltság és alvászavar is jelentkezhet.

Sokaknál migrén, fejfájás kialakulhat, valamint gyulladásos panaszok is felléphetnek.

Sokfelé élénk, az ország északkeleti harmadán erős lesz a szél, ami tovább fokozhatja a fejfájásos panaszokat, valamint ingerlékenységet, nyugtalanságot is kiválthat.

A nagy napi hőingás megviselheti szervezetünket.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem! Az UV-sugárzás a déli órákban sokfelé eléri majd az erős fokozatot, ezért a szabadban gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap estig csapadék továbbra sem várható, így száraz utakra számíthatnak a közlekedők.

Sokfelé élénk, az ország északkeleti harmadán erős lesz a nyugati-délnyugati szél, ami csökkentheti a járművek menetstabilitását.

A túlnyomóan napos időben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Az évszakhoz képest melegebb idő miatt tompulhatnak reflexeink, figyelmetlenebbek lehetünk.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Vasárnap napos-fátyolfelhős időre számíthatunk a tó térségében, csapadék nem várható. Időnként megélénkül a délnyugati szél. Délután 27-29 fok körül alakul a hőmérséklet. Az UV-sugárzás a déli órákban már eléri az erős fokozatot, ezért a szabadban gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről!

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
14°C
Adria
Adriai előrejelzés

Vasárnap és hétfőn sok napsütésre van kilátás az Adria térségében, csapadék nem várható. Vasárnap csak helyenként lehet élénk a légmozgás, de hétfőn már sokfelé erős lesz a délies szél. Vasárnap 22 és 27, hétfőn 20 és 25 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet.

A tenger vize Pulánál 18, Splitnél 20 fokos.

Részletes előrejelzés
felhős
27°C
felhős
27°C
felhős
26°C
Horvátország térkép
Időkép
Időkép