Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek

Erős fagy jön reggelre

Kedd hajnalban erős fagyra készülhetünk, a legalacsonyabb hőmérséklet -3, -16 fok között alakul, de az északkeleti határ közelében néhol -17, -18 fokig süllyedhet a hőmérséklet. Reggelre észak felől megnövekszik a felhőzet, napközben néhol északkeleten, a Bakony környékén és az Alföldön alakulhat ki gyenge hózápor, hószállingózás. A légmozgás gyenge marad. Napközben az északkeleti határ közelében -8, -3, máshol -2, +4 fokra számíthatunk.

Szerdára pár fokkal enyhül az idő, kevés hó, havas eső, gyenge eső helyenként a Tiszántúlon és a Tisza vonalában alakulhat ki. Reggelre helyenként ködössé válik a levegő, ami keleten tartósan megmaradhat. A Dunántúlon és a középső országrészben felélénkül az északnyugati szél. Hajnalban -10, +2, napközben -1, +6 fok várható, északkeleten lesz hidegebb.

Csütörtökön rövid napos időszakok lehetnek, megnövekszik a felhőzet, majd estétől észak felől vegyes halmazállapotú csapadék érkezhet, de nagy mennyiség sehol nem várható. Reggel -7 és -1, délután 0 és 8 fok közötti értékeket mérhetünk.

Pénteken felszakadozik a felhőzet, naposabb idő várható, kisebb eső havas eső helyenként alakulhat ki. Az északnyugatira forduló szél felerősödik, viharossá fokozódik. Hajnalban -3, +4, napközben 4-9 fok valószínű.
Kiadta: Herrmann Dóra (ma 17:28)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Meleg, téli ruha
Meleg, téli ruha
Hirdetés
25 K
jeles nap
26 Sz
3
-8
27 Cs
3
-5
28 P
5
-2
29 Sz
4
-5
30 V
6
-2
31 H
5
-3
1 K
4
-4
2 Sz
3
-5
jeles nap
3 Cs
2
-5
4 P
2
-6
5 Sz
3
-5
6 V
3
-4
jeles nap
7 H
2
-4
8 K
3
-3
9 Sz
5
-1
10 Cs
6
-2
11 P
6
-1
12 Sz
6
-3
13 V
5
-2
14 H
6
-3
jeles nap
15 K
7
-2
Hirdetés

Hójelentés

Kedden szállingózhat a hó

Kedden néhol északkeleten, a Bakony környékén és az Alföldön alakulhat ki gyenge hózápor, hószállingózás, de jelentős mennyiség nem várható.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Kedden sem érkezik front, de a vérnyomás-ingadozással küzdők rosszullétet tapasztalhatnak, a hideg idő különösen igénybe veszi a keringési rendszert. A reggeli erős fagy fokozhatja a reumatikus és kopásos ízületi fájdalmakat.

A felhős tájakon lehangoltabbak lehetünk.

Öltözzünk melegen, rétegesen, erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra!

Közlekedésmeteorológia

Kedden elvétve fordul elő gyenge hózápor, hószállingózás, de a korábban havazás érintette tájakon havas, csúszós, latyakos utakra kell számítani. Az erős hajnali fagy miatt több időt érdemes szánni az elindulásra, ahol kell, melegítsük a motort, olvasszuk le a jeget az autóról! A napos tájakon érdemes napszemüveget viselni vezetés közben.

Vezessünk nagyon óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet