Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Cegléd
Eső, havas eső és hó is érkezik

Eső, havas eső és hó is érkezik

Hétfőre virradó éjszaka és reggel a Dunántúlon és az északi tájakon hullhat havas eső, hó, eközben keleten, északkeleten helyenként esőre, záporokra számíthatunk. Napközben északon, északkeleten várható időnként eső, havas eső, a hegyekben havazás. Máshol hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap. A nyugati-északnyugati szelet sokfelé élénk, erős lökések kísérhetik. Hajnalban -2 és +5, délután 2 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden reggel, délelőtt a napos idő mellett felhőátvonulásokra készülhetünk, helyenként egy-egy futó hózápor is kialakulhat. Délután azonban északnyugat felől többfelé megnövekszik a felhőzet, a délután második felétől egyre nagyobb területen fordulhat elő havas eső, havazás. A nyugatias szél sokfelé erős lesz. Hajnalra 0 és -9 fok közé hűlhet a levegő, napközben 2-6 fokot mérhetünk.

Felhős, borongós idővel indul a szerda, majd napközben az északkeleti tájak kivételével délnyugat felől egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap. Csak átmenetileg fodulhat elő elszórtan északon, északkeleten kisebb eső, egy-egy zápor. Az élénk, helyenként erős délnyugati szélben 5-12 fokra van kilátás.

Csütörtökre esős idő körvonalazódik, több helyen hullhat le jelentősebb mennyiség. A kissé szeles időben 6-12 fokot mérhetünk a kora délutáni órákban. Pénteken sok felhő lesz felettünk, helyenként eső, havas eső is előfordulhat. Délután nyugaton, északnyugaton viszont már kisüthet a nap. Élénk, erős északi-északnyugati szélre, 1-7 fokos maximumokra számíthatunk.
Kiadta: Berceli Balázs (tegnap 19:26)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Meleg, réteges öltözet, esernyő
Meleg, réteges öltözet, esernyő
Hirdetés
29 H
6
1
jeles nap
30 K
5
-3
1 Sz
9
3
2 Cs
10
5
3 P
5
2
4 Sz
5
-5
5 V
4
-4
jeles nap
6 H
5
-1
jeles nap
7 K
4
-3
8 Sz
4
-4
9 Cs
4
-3
10 P
4
-4
11 Sz
5
-3
12 V
5
-3
jeles nap
13 H
5
-3
jeles nap
14 K
4
-3
15 Sz
4
0
16 Cs
5
-1
17 P
3
-3
18 Sz
3
-3
19 V
3
-2
jeles nap
20 H
2
-3
Hirdetés

Hójelentés

Bánkút -
Dobogókő -
Eplény -
Kékestető 1 cm
Mátraszentistván -
NHH -
Sátoraljaújhely -
Visegrád -

A Dunántúlon és északon havazhat

Vasárnap éjjel, valamint hétfőn a nap első felében a Dunántúlon és északon hullhat hó, a legtöbb hóra a nyugati tájakon számíthatunk. Hétfő délután már csak néhol az északi hegyekben fordulhat elő havazás.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Hétfőn már nem lesz front felettünk, de kettősfronti tünetek még mindig jelentkezhetnek. Emiatt fejfájás, migrén, alvászavarok, dekoncentráltság, tompaság, keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás, szédülés és rosszullét is előfordulhat.

Reggel a hideg idő miatt felerősödhetnek az ízületi panaszok, a szelesebb tájakon élők pedig fokozódó fejfájást, nyugtalanságot, ingerlékenységet is tapasztalhatnak.

A borongós tájakon élők lehangoltak, kedvtelenek lehetnek, alacsony lesz a hő- és komfortérzet.

Könnyen megfázhatunk, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.

A naposabb tájakon élők közérzete, hangulata javulhat.

Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra!

Közlekedésmeteorológia

Hétfőre virradó éjszaka és reggel a Dunántúlon és az északi tájakon hullhat havas eső, hó, eközben keleten, északkeleten helyenként esőre, záporokra számíthatunk, majd napközben északon, északkeleten várható időnként eső, havas eső, a hegyekben havazás. Így sokfelé számíthatunk vizes, csúszós, helyenként latyakos, hókásás, a magasabban fekvő, havazással érintett tájakon akár havas utakra is.

A nyugati-északnyugati szelet sokfelé élénk, erős lökések kísérhetik, melyek jelentősebb mértékben csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

Hajnalban, reggel helyenként a kevésbé szeles tájakon pára, köd okozhat átmenetileg korlátozott látási viszonyokat.

A napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet