Hirdetés
Citromsárga riasztás zivatarra
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Csorna
Fülledt idő záporokkal, zivatarokkal
Hirdetés

Fülledt idő záporokkal, zivatarokkal

Pénteken marad a fülledt idő többfelé záporokkal és zivatarokkal, amelyeket helyenként felhőszakadás és jégeső kísérhet. A déli-délnyugati szél helyenként élénk, zivatarok idején erős, viharos lehet. A legmagasabb hőmérséklet 21 és 27 fok között alakul.

Szombaton már több napsütésre számíthatunk. Záporok, zivatarok kialakulására már kevesebb helyen van esély. Hajnalban helyenként pára, köd képződhet. Többfelé élénk lesz a déli-délkeleti szél. A délutáni órákban 22-29 fokot mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap lényeges változás nem várható, a többórás napsütés mellett elszórtan ismét kialakulhatnak záporok, zivatarok. Hajnalban pára, ködfoltok előfordulhatnak. Északon és nyugaton, délnyugaton élénk lesz a légmozgás napközben. Délután 24-29 fokos csúcsértékeket mérhetünk.

Hétfőn mindenhol számíthatunk többórás napsütésre, és csak kevés helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Helyenként feltámad a szél. Marad a fülledt meleg 24-29 fokos maximumokkal.
Kiadta: Herrmann Dóra (tegnap 19:54)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Nyári öltözet, esernyő
Nyári öltözet, esernyő
Hirdetés
24 P
24
13
25 Sz
26
11
jeles nap
26 V
26
13
jeles nap
27 H
26
14
28 K
25
14
29 Sz
23
14
30 Cs
24
13
31 P
24
13
1 Sz
25
14
2 V
26
15
3 H
27
16
4 K
28
16
5 Sz
27
16
6 Cs
27
16
7 P
27
16
8 Sz
28
15
jeles nap
9 V
28
15
10 H
28
17
11 K
29
17
12 Sz
28
17
13 Cs
27
18
jeles nap
14 P
25
17

Pollenjelentés

Eperfafélékalacsony
Tölgyalacsony
Fenyőfélékközepes
Pázsitfűfélékközepes
Lóromalacsony
Útifűalacsony
Csalánfélékalacsony
Gombákalacsony
Pázsitfűfélék, fenyőfélék

A záporos-zivataros idő hatására átmenetileg mérséklődött a pollenterhelés.

A pázsitfűfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja azonban országosan a közepes-magas tartományban alakul.

A csalánfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja fokozatosan emelkedik, sokfelé még alacsony, de helyenként már közepes szinten van jelen.

A fák közül a fenyőfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja közepes-magas tartományból alakul, a tölgyé, az eperfaféléké, a bodzáé és a vadgesztenyéé pedig alacsony-közepes szinten van jelen.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakul.

Orvosmeteorológia

Pénteken nem várható fronthatás, ellenben a fülledt idő miatt az érzékenyek körében fejfájás, migrén, alvási problémák, vérnyomás-ingadozás, szívelégtelenség, légzési nehézségek, mellkasi panaszok, fokozódó rosszullétek és szédülés egyaránt jelentkezhet.

Zivatarok környezetében felerősödhetnek az asztmatikus panaszok, így az érintettek ebben az időszakban lehetőleg tartózkodjanak zárt helyen! 11 és 15 óra között a naposabb tájakon és időszakokban az UV-sugárzás erős, többfelé nagyon erős lesz, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Pénteken többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadás, jégeső előfordulhat, emiatt az érintett tájakon vizes, csúszós útszakaszokra, hirtelen lecsökkenő látótávolságra, az intenzívebb gócokban vízátfolyásokra számíthatnak a közlekedők.

A déli, délnyugati szél helyenként élénk, zivatarok környezetében erős, viharos lehet, így akár jelentősebb mértékben csökkenhet a járművek menetstabilitása.

Hajnalban, kora reggel helyenként pára-, illetve ködfoltok okozhatnak átmenetileg korlátozott látási viszonyokat.

A napos tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Tartsunk nagyobb követési távolságot! Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Vezessünk fokozott óvatossággal! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Pénteken napos-gomolyfelhős időre számíthatunk a tó térségében, időnként egy-egy zápor, zivatar kialakulhat. A délies szelet olykor élénk lökések kísérhetik, zivatarok környezetében erős, viharos széllökések előfordulhatnak. Délután 24-26 fok körül alakul a hőmérséklet. Az UV-sugárzás a naposabb déli, kora délutáni órákban erős, nagyon erős lesz, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről!

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
20°C
Adria
Adriai előrejelzés

Pénteken sok napsütésre van kilátás az Adria térségében, kevés zápor, zivatar az északi tájakon alakulhat ki. A szél elsősorban zivatarok környezetében támadhat fel. Délután 21-25 fokot mutathatnak a hőmérők.

A tenger vize Pulánál 19, Splitnél 20 fokos.

Részletes előrejelzés
felhős
23°C
felhős
27°C
felhős
25°C
Horvátország térkép
Időkép
Időkép