Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Csorna
Több órára kisüthet a nap
Hirdetés

Több órára kisüthet a nap

Vasárnap hajnalra, reggelre többfelé képződhet pára, köd, mely napközben helyenként tartósabban is megmaradhat. Több tájegységünkön számítani kell szitálásra, esetleg gyenge esőre. Hosszabb napos időszakokra elsősorban a nyugati és az északnyugati tájakon van nagyobb esély. Nem lesz jelentős a légmozgás. Kora délután 2 és 10 fok között alakul a hőmérséklet, a naposabb tájakon mérhetjük a magasabb értékeket.

Hétfőn is sokfelé indul párás, ködös idővel a nap, és napközben is többfelé maradhat szürke az idő. Helyenként előfordulhat szitálás, gyenge eső, hajnalban, reggel néhol ónos szitálás is kialakulhat. A Dunántúlon élénk, helyenként erős lökések kísérhetik a délkeleti szelet. Napközben 2-8 fokra van kilátás.

Kedden sokfelé süthet ki hosszabb-rövidebb időszakokra a nap, de nyugaton és délnyugaton felhősebb maradhat az idő. Számottevő csapadék nem valószínű, csupán hajnalban, reggel szitálás, esetleg ónos szitálás fordulhat elő a ködösebb tájakon. A keleties szelet főként a Dunántúlon kísérhetik élénk lökések. Hajnalra a derült tájakon -5 fok köré hűlhet a levegő, napközben pedig 3-9 fokot mérhetünk.

Szerdán északkeleten számíthatunk napos időszakokra, máshol sok felhő lehet az égen, de számottevő csapadék nem valószínű. Hajnalban többfelé fagyhat, kora délután pedig 2 és 9 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön a Dunántúl nagyobb részén és az Alföld déli felén csapadékosabbra fordulhat az idő.
Kiadta: Varga Sándor (ma 08:32)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Meleg öltözet
Meleg öltözet
Hirdetés
27 V
8
1
jeles nap
28 H
5
0
jeles nap
29 K
5
2
30 Sz
3
-2
1 Cs
5
1
2 P
5
1
3 Sz
6
2
4 V
6
2
jeles nap
5 H
5
1
6 K
4
0
jeles nap
7 Sz
4
-1
8 Cs
3
-2
9 P
3
-2
10 Sz
4
-1
11 V
5
-2
jeles nap
12 H
5
1
13 K
2
-2
jeles nap
14 Sz
2
-3
15 Cs
2
0
16 P
3
-1
17 Sz
1
-3
18 V
1
-3
jeles nap

Hójelentés

Bánkút -
Eplény -
Kékestető -
Mátraszentistván -
Normafa -
Sátoraljaújhely -
Visegrád -

Nem várható havazás

Jelentős mennyiségű csapadék nem jön a következő napokban. Helyenként szitálás, gyenge eső, ónos szitálás átmenetileg kialakulhat, gyenge hószállingózás legfeljebb a hegycsúcsokon fordulhat elő.

Orvosmeteorológia

Vasárnap időjárási front nem lesz felettünk, de hajnalban, reggel ismét sokfelé lesz felhős, ködös, nyirkos az idő, így felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.

A tartósan felhős, nyirkos, fényszegény tájakon fáradékonyabbak, tompábbak, dekoncentráltabbak lehetünk, romlik hő- és komfortérzetünk.

Fejfájás, vérnyomás-ingadozás és izomgörcsök is jelentkezhetnek.

Nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap hajnalra, reggelre többfelé képződhet pára, köd, mely napközben helyenként tartósabban is megmaradhat, így ezeken a tájakon korlátozott látási viszonyokra kell számítani.

Több tájegységünkön szitálás, esetleg gyenge eső is kialakulhat, hajnalban, reggel a fagyosabb tájakon ónos szitálás is előfordulhat, így fel kell készülni vizes, csúszós, helyenként akár jeges, nagyon csúszós, balesetveszélyes útszakaszokra is.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet