Hirdetés
Citromsárga riasztás zivatarra
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek

Csütörtökön újra eleredhet az eső

Csütörtökön többfelé, több alkalommal kell számítani eső, záporok, helyenként zivatarok kialakulására. A Dunántúlon az északi-északnyugati, a Dunától keletre és délen a délnyugati szelet kísérhetik élénk, zivatarok környezetében erős lökések. Tág határok között, 13 és 25 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Nyugaton lesz a leghűvösebb, délkeleten a legmelegebb.

Pénteken is gyakran megnövekszik a felhőzet, és több tájegységünkön is várható eső, zápor, zivatar. Napközben leginkább a lokális csapadék lesz jellemző, reggel és este kiterjedtebb csapadékzónák áztathatják az országot. A szél többfelé élénk lehet. Délutánra 15 és 27 fok közé melegedhet a levegő. Ismét nyugaton, északnyugaton lesz a leghűvösebb, délkeleten a legmelegebb.

Szombaton néhol párás, ködös, északon, északkeleten záporos, zivataros lehet a reggel. Délután főként a Dunától keletre fordulhatnak elő további záporok, zivatarok. Változóan felhős időre, 17-23 fokos maximumokra készülhetünk.

Vasárnap észak felől elszórtan alakulhat ki eső, zápor, néhol zivatar, estére dél felé helyezkedik a csapadékzóna. Hidegfront érkezik, így eleinte a délnyugati, majd az északnyugati szelet kísérhetik erős, akár viharos lökések is. Délután 18 és 24 fok közötti maximumokra van kilátás.
Kiadta: Bayer-Szabó Bea (tegnap 17:50)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Őszi öltözet, esernyő
Őszi öltözet, esernyő
Hirdetés
29 Cs
18
12
jeles nap
1 Sz
19
12
2 V
22
12
3 H
17
11
4 K
16
9
5 Sz
18
7
6 Cs
19
6
7 P
18
7
8 Sz
19
8
9 V
19
8
10 H
18
7
11 K
17
7
12 Sz
16
6
13 Cs
17
7
14 P
18
8
15 Sz
18
8
16 V
19
10
17 H
17
10
18 K
18
9
19 Sz
16
9
20 Cs
17
7
Hirdetés

Pollenjelentés

Csökkenő terhelés

Az esőzések és a lehűlés hatására a parlagfű pollenszórásának csúcsidőszaka véget ért, koncentrációja országosan az alacsony-közepes tartományba esett vissza.

A lágyszárú allergének virágporának mennyisége országosan alacsony.

A kültéri allergén gombák spóraszáma közepes-magas tartományban alakul.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Csütörtökön kettős fronthatás lesz jellemző, az érzékenyek körében álmatlanság, kimerültség és rosszullét is előfordulhat.

Fejfájás, migrén is jelentkezhet, a szelesebb tájakon élők körében pedig tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, valamint ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

Könnyen megfázhatunk, ezért ajánlott a réteges öltözet.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Csütörtökön a hajnal sokfelé lesz csapadékos, majd átmeneti szünet után délután újra eső, záporok, keleten és délen zivatarok lehetnek, így vizes, csúszós útszakaszok előfordulhatnak.

Többfelé élénk, zivatarok környezetében erős lesz a szél, mely ronthatja a járművek menetstabilitását.

Kezdetben a Dunántúl déli részén pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat.

A napos tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Csütörtökön a borús reggelt követően előbújik ugyan a nap, de túlnyomóan felhős marad az idő, és több zápor is elérheti a tó térségét. Az északias szél mérsékelt marad. Délután 16-17 fok körül alakul a hőmérséklet.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
14°C
Adria
Adriai előrejelzés

Csütörtökön és pénteken gyakran megnövekszik a felhőzet az Adria térségében, és eső, záporok, zivatarok is több helyen, több alkalommal kialakulhatnak. Sokfelé élénk, erős lehet a szél. Délután 18-26 fokot mutathatnak a hőmérők.

Részletes előrejelzés
felhős
21°C
felhős
23°C
felhős
23°C
Horvátország térkép