Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Dömös
Borongós hétvége esővel, hóval

Borongós hétvége esővel, hóval

Szombaton a rövid napos időszakok mellett többségében a Dunántúlon, másutt pedig elszórtan kell számítani esőre, záporokra, eleinte nyugaton, északnyugaton és az északi hegycsúcsokon havas eső, hó hullhat. Helyenként a délkeleti szél feltámadhat, a Dunántúlon néhol erős lehet. A minimumok -4, +4, a maximumok 2-11 fok között alakulnak, délen, délkeleten lesz enyhébb idő.

Vasárnap újabb csapadékzóna halad át az ország fölött nyugatról kelet felé, többnyire eső, zápor várható, de nyugaton és északon a magasabban fekvő tájakon havas eső, a hegyekben átmenetileg havazás kialakulhat. Helyenként élénk, erős lesz a szél. Délután 3 és 15 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet, északnyugaton lesz hidegebb, másutt még enyhébb az idő.

Hétfőre felszakadozik a felhőzet, hosszabb időre kisüthet a nap, de helyenként még zápor, hózápor kialakulhat. Az északnyugati szél élénk, északon erős lehet. A fagyos reggelt követően délután 3-7 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett napközben futó hózáporok kialakulhatnak, majd este többfelé lehet havas eső, havazás. Az északnyugati szél erős, viharos lesz. Hajnalra -8, 0 fokig hűl le a levegő, napközben 2-6 fokot mérhetünk.
Kiadta: Herrmann Dóra (tegnap 19:18)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Meleg, réteges öltözet, esernyő
Meleg, réteges öltözet, esernyő
Hirdetés
27 Sz
5
-1
jeles nap
28 V
8
2
jeles nap
29 H
4
-3
30 K
4
-3
1 Sz
7
1
2 Cs
7
2
3 P
4
-1
4 Sz
4
-4
5 V
3
-3
jeles nap
6 H
6
-2
jeles nap
7 K
7
-1
8 Sz
8
0
9 Cs
8
1
10 P
9
2
11 Sz
8
1
12 V
6
1
jeles nap
13 H
3
-2
jeles nap
14 K
3
-3
15 Sz
3
0
16 Cs
4
-1
17 P
2
-3
18 Sz
2
-3
Hirdetés

Hójelentés

Bánkút -
Dobogókő -
Eplény -
Kékestető -
Mátraszentistván -
NHH -
Sátoraljaújhely -
Visegrád -

Szombaton hó, havas eső még kezdetben várható

Szombaton eleinte további hóra, hózáporra, havas esőre még a nyugati, északnyugati és néhol az északi tájakon számíthatunk.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Szombaton kettősfronti hatás érvényesül, emiatt keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás, fejfájás, migrén, ízületi-, görcsös- és gyulladásos panaszok, szédülés, rosszullét, alvászavar, dekoncentráltság egyaránt jelentkezhet. A szelesebb tájakon élők körében erős fejfájás előfordulhat.

A borongós időben lehangoltak, kedvtelenek lehetünk, alacsony lesz hő- és komfortérzetünk.

Könnyen megfázhatunk, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.

Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra!

Közlekedésmeteorológia

Szombaton többfelé számíthatunk ismét esőre, záporra, eleinte nyugaton, északnyugaton és az északi hegycsúcsokon havas esőre, hóra. Így vizes, csúszós utakra kell készülni, a havas tájakon latyakos, hókásás, havas útszakaszokra.

Helyenként élénk, néhol erős délkeleti szél csökkentheti a járművek menestabilitását.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet