Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Domonyvölgy
Hidegfront vet véget az enyhe ősznek

Hidegfront vet véget az enyhe ősznek

Pénteken egy hidegfront miatt az ország északkeleti részét leszámítva többfelé kell számítani ismétlődő esőre, futó záporokra. Naposabb időszakok kezdetben északon, északkeleten lehetnek. Többfelé élénk lesz a szél, északon, északkeleten erős nyugatias széllökések is előfordulhatnak. Hajnalra a szélcsendesebb dunántúli tájakon pára, köd képződhet. Reggel 4-13, délután 11-18 fokot mérhetünk, délen maradhat hűvösebb az idő.

Szombaton az ország nagy részén már sok napsütésre számíthatunk, de délen, délnyugaton még felhősebb lehet az ég. Legfeljebb elvétve fordulhat elő jelentéktelen eső, zápor. Az élénk, helyenként erős északnyugati szélben 11-16 fokot mérhetünk a délutáni órákban.

Vasárnap napos, csapadékmentes időre van kilátás. Északkeleten és Sopron térségében élénk lehet a légmozgás. Hajnalban többfelé fagyhat, valamint pára- és ködfoltok is kialakulhatnak, délutánra pedig 11 és 15 fok közé melegedhet a levegő.

Hétfőn folytatódik a napos, száraz idő. A Dunántúl északi felén megélénkül a délkeleti szél. Reggelre ismét többfelé fagypont alá csökken a hőmérséklet, délután pedig 10-16 fokot mérhetünk. Kedden már felhősebb idő valószínű, délután délnyugaton elszórtan kisebb eső is kialakulhat. Helyenként élénk lehet a délkeleti szél. Hajnali fagyra, valamint pára- és ködfoltokra többfelé számítani kell. Délután 10-15 fokra van kilátás.
Kiadta: Berceli Balázs (tegnap 18:20)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Őszi öltözet, esernyő
Őszi öltözet, esernyő
Hirdetés
22 P
16
10
jeles nap
23 Sz
14
5
jeles nap
24 V
13
0
25 H
13
-2
26 K
12
-1
jeles nap
27 Sz
15
2
28 Cs
16
5
jeles nap
29 P
16
5
30 Sz
16
5
31 V
16
6
jeles nap
1 H
17
7
jeles nap
2 K
16
6
3 Sz
16
7
4 Cs
15
7
5 P
15
5
6 Sz
15
5
7 V
14
5
8 H
14
7
9 K
12
5
10 Sz
12
5
11 Cs
13
6
jeles nap
12 P
13
5
Hirdetés

Pollenjelentés

Lassan véget ér a pollenszezon

A parlagfű virágporának mennyisége fokozatosan csökken, már csak alacsony szinten lehet jelen.

Más allergén növények pollenszintje is jellemzően alacsony marad.

A kültéri allergén gombák spóraszáma többfelé magas, helyenként nagyon magas szintet ér el.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Pénteken hidegfronti hatás érvényesül, emiatt fejfájás, ízületi és görcsös panaszok, vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok egyaránt jelentkezhetnek. Felerősödhetnek a szívbetegek panaszai.

A szelesebb tájakon élők körében erős fejfájás is előfordulhat.

Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.

Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt!

Közlekedésmeteorológia

Pénteken az ország északkeleti részét leszámítva többfelé kell számítani ismétlődő esőre, futó záporokra, melyek miatt sokfelé vizes, csúszós utakkal találkozhatnak a közlekedők. Naposabb időszakok kezdetben északon, északkeleten lehetnek, így ekkor ezeken a tájakon érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Többfelé élénk lesz a szél, északon, északkeleten erős nyugatias széllökések is előfordulhatnak, melyek jelentősebb mértékben csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

Hajnalra a szélcsendesebb dunántúli tájakon pára, köd képződhet, mely átmenetileg korlátozott látási viszonyokat okozhat.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Pénteken sok felhő lesz a tó térségében, időnként kisebb eső, futó zápor is előfordulhat a tó egyes részeinél. Gyenge, mérsékelt lesz a déli-délnyugati szél. Hajnalra helyenként pára, köd képződhet. Reggel 10, délután 13-14 fok körül alakul a hőmérséklet.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
12°C
Adria
Adriai előrejelzés

Pénteken és szombaton gyakran lesz felhős az ég az Adria térségében. Pénteken többfelé kialakulhat eső, zápor, néhol zivatar is, szombaton már csak elszórtan várható csapadék. Helyenként élénk, erős lehet a szél. Délutánonként 14 és 20 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Részletes előrejelzés
felhős
18°C
felhős
21°C
felhős
19°C
Horvátország térkép