Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Dunaharaszti
Folytatódik a szeles, záporos idő
Hirdetés

Folytatódik a szeles, záporos idő

Csütörtökön a változóan felhős idő mellett több tájegységünkön számíthatunk záporokra, hózáporokra, hódarazáporokra, de kezdetben délnyugaton havas eső, néhol ónos eső is előfordulhat. A nyugati-északnyugati szél sokfelé élénk, erős lesz, az északi tájakon viharos lehet. Kora délután 5-9 fokra számíthatunk.

Pénteken beborul az ég, és nyugat felől egyre több helyen várható vegyes halmazállapotú csapadék. Nagyobb havazás az északi, északkeleti tájakon alakulhat ki, máshol eső, havas eső eshet. Több helyen élénk délnyugati szél fog fújni, késő este sok helyen megerősödik, a Dunántúl északi felén viharossá fokozódik az északnyugati szél. Hajnalban -5, +2, napközben 1-7 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton országszerte viharos szélre készülhetünk, ami estére veszít erejéből. Eleinte még elszórtan lehet eső, havas eső, havazás főként északon, északkeleten. Később elvonul a csapadék, felszakadozik a felhőzet és túlnyomóan napos időre számíthatunk. A felhőátvonulásokból záporok, hózáporok helyenként kialakulhatnak. A szél miatt enyhébb lesz a reggel, -1, +5 fok várható. Kora délután 2-8 fokra van kilátás, de a szeles időben jelentősen lecsökken majd hőérzetünk.

Vasárnap még élénk, helyenként erős marad a szél, majd estére mindenhol legyengül. Több órára kisüt a nap, de nyugaton felhősebb marad az ég, és itt napközben hószállingózás, hózáporok kialakulhatnak. Csípősnek ígérkezik a reggel, -9, -2 fok közé csökken a hőmérséklet, kora délután pedig -1, +5 fok valószínű.
Kiadta: Herrmann Dóra (ma 08:25)

Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Meleg ruha, esernyő
Meleg ruha, esernyő
Hirdetés
2 Cs
8
1
jeles nap
3 P
3
-2
4 Sz
5 3
5 V
2
-4
jeles nap
6 H
1
-6
jeles nap
7 K
1
-7
8 Sz
1
-8
9 Cs
1
-9
10 P
2
-7
11 Sz
3
-6
12 V
4
-6
13 H
5
-5
14 K
6
-3
jeles nap
15 Sz
6
-3
16 Cs
7
-2
17 P
6
0
18 Sz
9
-1
19 V
8
1
jeles nap
20 H
8
0
21 K
9
1
22 Sz
11
2
23 Cs
8
3

Hójelentés

Bánkút 38 cm
Eplény 90 cm
Kékestető 38 cm
Mátraszentistván 80 cm
Sátoraljaújhely 2 cm
Visegrád 2 cm

Jelentős havazás nem várható

Elszórt záporok várhatóak csütörtökön. Hózáporok kezdetben északkeleten és a hegyekben alakulhatnak ki, de tartósabban megmaradó hótakaróra sehol sem számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön gyenge hidegfronti hatás várható.

A frontérzékenyeknél görcsös panaszok, fejfájás, vérnyomás-ingadozás, rosszullét egyaránt kialakulhat, de a legmelegebb tájakon migrén is felléphet.

A szeles idő tovább fokozhatja a fejfájásos panaszokat, emellett ingerlékenységet, nyugtalanságot válthat ki.

Alacsonyabb lesz a hő- és komfortérzetünk.

A napos időszakok viszont javíthatják a hangulatunkat, közérzetünket.

Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen, figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Csütörtökön többfelé alakulhatnak ki futó záporok, helyenként hózáporok, hódara záporok, így a közlekedőknek továbbra is számítaniuk kell vizes, csúszós útszakaszokra.

A nyugatias szelet sokfelé élénk, erős lökések kísérhetik, északon-északnyugaton és az intenzívebb gócok környezetében viharos széllökés előfordulhat, emiatt jelentősebb mértékben csökkenhet a járművek menetstabilitása.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Figyelmetlenebbek lehetünk az utakon, így tartsunk elegendő követési távolságot, vezessünk körültekintően, óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet