Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Hirdetés

Kezdetben ónos eső is eshet

Hétfőn sok lesz felettünk a felhő, sokfelé szürke időre van kilátás, csak helyenként süthet ki rövid időszakokra a nap. Több tájegységünkön is kialakulhat kisebb eső, zápor, kezdetben északon helyenként havas esőre, átmenetileg havazásra is számítani kell. A hajnali, reggeli órákban több tájegységünkön ónos eső is eshet. A délies szél sokfelé élénk, néhol erős lehet. Reggel -5 és +3 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet, miközben többfelé párás, ködös lehet a levegő. Napközben északon 0-4, máshol 5-10 fokot mutathatnak a hőmérők.

Kedden a nap első felében többfelé kisüt a nap, de kezdetben keleten és északnyugaton elszórt záporok kialakulhatnak. Majd délután nyugat-délnyugat felől vastagabb felhők érkeznek a Dunántúl, valamint az Alföld déli része fölé, és ezeken a tájakon délután, este egyre többfelé elered az eső. A nyugatias szél többfelé élénk, néhol erős lehet. A csúcshőmérséklet 4 és 12 fok között alakul.

Szerdán országszerte esős időre van kilátás, a déli tájakon kiadós mennyiségű csapadék várható. Nem lesz jelentős a légmozgás. A legmagasabb hőmérséklet 3 és 9 fok között alakulhat.

Csütörtökön kezdetben még többfelé eshet, majd délután az ország jelentős részén megszűnik a csapadék, helyenként a nap is kisüthet. A Dunántúlon és északkeleten feltámad az északi-északnyugati szél. Napközben 3-9 fokot mutathatnak a hőmérők. Pénteken a Duna-Tisza közén és tőle északra lehet tartósabban felhős, borongós az ég, itt néhol gyenge csapadékhullás is előfordulhat, máshol viszont hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. A naposabb tájakon élénk, helyenként erős lehet az északias szél. Kora délután 1 és 6 fok közötti csúcsértékekre van kilátás.
Kiadta: Berceli Balázs (ma 18:04)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Meleg, téli öltözet, esernyő
Meleg, téli öltözet, esernyő
Hirdetés
11 H
3
-2
jeles nap
12 K
8
1
13 Sz
5
2
jeles nap
14 Cs
6
1
15 P
3
-1
16 Sz
3
-5
17 V
5
-3
jeles nap
18 H
9
3
19 K
7
1
20 Sz
6
0
21 Cs
5
-2
jeles nap
22 P
4
-3
23 Sz
4
-2
24 V
4
-2
jeles nap
25 H
7
1
jeles nap
26 K
9
4
jeles nap
27 Sz
10
3
jeles nap
28 Cs
7
3
29 P
7
1
30 Sz
5
-1
31 V
5
-2
jeles nap
1 H
0
-5
jeles nap

Hójelentés

Néhol északon átmenetileg havazhat

Hétfőn több tájegységünkön is kialakulhat kisebb eső, zápor, kezdetben északon helyenként havas esőre, átmenetileg havazásra is számítani kell, de jelentős mennyiségű friss hótakaró kialakulása nem várható. A hajnali, reggeli órákban több tájegységünkön ónos eső is eshet.

Orvosmeteorológia

Hétfőn melegfronti hatás várható, így az érzékenyek körében fejfájás, migrén, tompaság, fáradtság, dekoncentráltság, szédülés, rosszullét egyaránt előfordulhat.

Ingadozhat a vérnyomás, felerősödhetnek a keringési problémák, illetve előtérbe kerülhetnek a gyulladásos jellegű panaszok is.

A szelesebb tájakon élők körében tovább fokozódhatnak a fejfájásos, migrénes panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet.

Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, a sokfelé szürke idő pedig lehangoltságot, kedvtelenséget okozhat.

Öltözzünk melegen, téliesen! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn többfelé kialakulhat kisebb eső, zápor, kezdetben északon helyenként havas esőre, átmenetileg havazásra is számítani kell.

A hajnali, reggeli órákban több tájegységünkön ónos eső is eshet.

Így a közlekedőknek vizes, csúszós, síkos, jeges, illetve latyakos, hókásás, havas útszakaszokra egyaránt számtani kell.

Aki teheti, a hajnali, reggeli órákban az ónos esővel érintett tájakon inkább ne induljon útnak! Hajnalra, reggelre több tájegységünkön is pára, köd képződhet, mely korlátozott látási viszonyokat okozhat, de a csapadékhullás során is romlanak a látási viszonyok.

A délies szél sokfelé élénk, néhol erős lehet, mely kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

A téliessé vált körülmények miatt fordítsunk több időt az indulásra, valamint vezessünk nagyon óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet