Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Hirdetés

Többórás napsütés, nyári idő

Kedden az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, de délen, délkeleten és délnyugaton erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és ezeken a tájakon helyenként zápor, zivatar is kialakulhat, késő délután pedig egy-egy hevesebb vihar sem kizárt felhőszakadással, jégesővel és viharos széllökésekkel. Sokfelé élénk lesz a keleti-északkeleti szél. Hajnalban 12 és 19, délután 27 és 34 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán a napos időszakok mellett egyre többfelé alalkulhatnak ki záporok, zivatarok, helyenként hevesebb viharokra is számítani kell felhőszakadással, jégesővel és viharos széllökésekkel. Zivataroktól függetlenül is többfelé élénk lesz a változó irányú szél. A legmelegebb órákban 25 és 33 fok között alakul a hőmérséklet, de a zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lesz.

A csütörtöki nap is többfelé tartogat záporos, zivataros időt, helyenként ismét lecsaphatnak heves viharok is. A legmagasabb hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Pénteken már több napsütésre van kilátás, de helyenként zápor, zivatar még kialakulhat. A szél csak zivatarok környezetében támadhat fel. Délután 26-32 fokot mutathatnak a hőmérők. Szombaton sokat süthet majd a nap, és már csak elszórtan északon és északkeleten valószínű egy-egy zápor, zivatar. Nyugaton megélénkülhet a délies szél. 29 és 34 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.
Kiadta: Berceli Balázs (tegnap 17:24)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Nyári ruha
Nyári ruha
Hirdetés
25 K
29
16
jeles nap
26 Sz
27
18
jeles nap
27 Cs
27
17
28 P
28
17
29 Sz
30
18
30 V
32
20
2 K
25
18
3 Sz
25
16
4 Cs
25
16
5 P
25
16
6 Sz
26
15
7 V
27
16
8 H
27
16
9 K
27
17
10 Sz
27
16
11 Cs
25
16
12 P
28
17
13 Sz
26
17
jeles nap
14 V
25
16
15 H
26
16
16 K
27
16

Pollenjelentés

Pázsitfűfélékközepes
Lóromalacsony
Útifűalacsony
Csalánfélékmagas
Hársalacsony
Szelídgesztenyealacsony
Libatopfélékalacsony
Gombákmagas
Erős pollenterhelés

A pázsitfűfélék és a csalánfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országosan a közepes-magas tartományban alakul, az útifűé közepes, helyenként magas szintet érhet el.

A fák közül a szelídgesztenye pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja alacsony-közepes tartományban alakul.

Alacsony, esetenként közepes koncentrációban jelen van a levegőben a ciprus- és tiszafafélék, valamint a hárs pollenje is.

Alacsony koncentrációban jelen van még a levegőben a fenyőfélék és az éger virágpora is.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően a magas tartományban alakulhat.

Orvosmeteorológia

Kedden front nem lesz felettünk, de a melegedés miatt a melegfrontra érzékenyek körében különféle tünetek előfordulhatnak.

Emiatt migrén, fejfájás, fáradékonyság, dekoncentráltság, szívproblémák, keringési panaszok, légzési nehézségek és rosszullét egyaránt jelentkezhet.

Nő az infarktus veszélye is, valamint alvászavar is előfordulhat.

Záporok, zivatarok idején felerősödhetnek az asztmások és a pázsitfűfélékre allergiások panaszai, így az érintettek lehetőleg ebben az időszakban tartózkodjanak zárt térben.

A legmelegebb órákban ne tartózkodjunk huzamosabb ideig a szabadban! Könnyen napszúrást kaphatunk.

10 és 16 óra között nagyon erős, helyenként extrém erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Ajánlott a napszemüveg viselése, illetve védjünk fejünket a nap tűző sugaraitól! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Kedden az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, de délen, délkeleten és délnyugaton helyenként zápor, zivatar is kialakulhat, késő délután pedig az említett tájakon egy-egy hevesebb vihar sem kizárt felhőszakadással, jégesővel és viharos széllökésekkel.

Az érintett tájakon vizes, csúszós útszakaszokkal találkozhatnak a közlekedők.

Az intenzívebb gócokban hirtelen jelentős mértékben lecsökkenhet a látástávolság, néhol esetleg vízátfolyások is nehezíthetik a közlekedést.

Sokfelé élénk lesz a keleti-északkeleti szél, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökésekre is számítani kell, ezért akár jelentősebb mértékben is romolhat a járművek menetstabilitása.

A napos tájakon és időszakokban érdemes vezetés közben napszemüveget viselni.

Ugyanakkor a meleg időben tompulhatnak reflexeink.

Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Vezessünk fokozott óvatossággal, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Kedden a napsütést időnként felhők zavarják meg a tó térségében, de csak néhol alakulhat ki egy-egy rövid ideig tartó futó zápor. Élénk lesz az északkeleti szél. Hajnalban 16-19, délután 28-30 fok körül alakul a hőmérséklet. Az UV-sugárzás 10 és 16 óra között nagyon erős, olykor extrém erős lesz, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről!

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
23°C

Hirdetés
(hirdetés)

Hirdetés
(hirdetés)

Adria
Adriai előrejelzés

Kedden és szerdán gyakran megnövekedhet a felhőzet az Adria térségében, és többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok. A szél elsősorban zivatarok környezetében támadhat fel, de helyenként zivataroktól függetlenül is előfordulhatnak élénk, erős széllökések. Kedden 24 és 31, szerdán 22 és 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet.

A tenger vize Pulánál 23, Splitnél 25 fokos.

Részletes előrejelzés
felhős
29°C
felhős
30°C
felhős
31°C
Horvátország térkép
Időkép
Időkép