Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Hirdetés

Hideg, szeles idő

Vasárnap az ország nagy részén már sok napsütésre számíthatunk, több felhő északkeleten és keleten lehet az égen. Északkeleten helyenként még kisebb havazásra számítani kell, északon pedig elszórtan futó hózáporok is kialakulhatnak, illetve reggel még a Dunántúl déli tájain szállingózhat a hó. Sokfelé élénk, erős, kezdetben a Bakony térségében viharos lesz az északnyugati szél. Reggel -9 és -1 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet. Napközben -3 és +3 fok közötti értékeket mérhetünk.

Hétfőn legfeljebb kezdetben északkeleten alakulhat ki egy-egy gyenge hózápor, máshol csapadék nem várható. Sokfelé számíthatunk többórás napsütésre, de délután nyugat felől vastagabb felhők érkezhetnek a Dunántúl fölé. A Dunántúlon többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli-délkeleti szél. Reggel a fagyra érzékeny helyeken akár -10 fok alatti minimumokat is mutathatnak a hőmérők. Kora délután -4 és +3 fok közötti értékeket mérhetünk.

Kedden már több felhő lesz felettünk, csak helyenként süthet ki hosszabb időszakokra a nap. A nap első felében az Alföldön elszórtan átmenetileg vegyes halmazállapoú csapadék hullhat, majd késő délután nyugatra eső, havas eső érkezhet, mely este havazásba válthat át. Néhol élénk lehet a délkeleti szél. Ismét fagyos lesz a reggel, napközben pedig -2 és +8 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

A jelenlegi számítások szerint szerdán több tájegységünkön ismét kialakulhat eső, havas eső és havazás is egy újabb mediterrán ciklon hatására. Többfelé élénk lehet az északias szél. -1 és +8 fok közé melegedhet napközben a levegő. Vegyes halmazállapotú csapadék még csütörtökön is előfordulhat többfelé az országban. A Dunántúlon feltámadhat az északnyugati szél. Kora délután -1 és +5 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.
Kiadta: Berceli Balázs (tegnap 18:02)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Meleg, téli öltözet
Meleg, téli öltözet
Hirdetés
3 V
1
-2
jeles nap
4 H
2
-4
jeles nap
5 K
3
-1
6 Sz
5
1
jeles nap
7 Cs
4
1
8 P
3
-2
9 Sz
4
0
10 V
5
1
jeles nap
11 H
6
2
12 K
6
2
13 Sz
6
1
jeles nap
14 Cs
5
0
15 P
5
0
16 Sz
4
0
17 V
4
0
jeles nap
18 H
3
0
19 K
3
0
20 Sz
2
0
21 Cs
4
0
jeles nap
22 P
5
1
23 Sz
8
4
24 V
7
3
jeles nap

Hójelentés

Bánkút 8 cm
Eplény 10 cm
Kékestető 10 cm
Mátraszentistván 10 cm
Sátoraljaújhely 20 cm
Visegrád 4 cm

Vasárnap északkeleten havazhat

Északkeleten helyenként még kisebb havazásra számítani kell a hét utolsó napján, északon pedig elszórtan futó hózáporok is kialakulhatnak, illetve reggel még a Dunántúl déli tájain szállingózhat a hó. Ezen a napon viszont jelentős hótakaró kialakulása sehol sem várható.

Orvosmeteorológia

Vasárnap időjárási front nem lesz felettünk, de a hideg idő miatt az érzékenyek körében hidegfronti jellegű tünetek jeletkezhetnek.

Emiatt fejfájás, görcsös panaszok, vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok, szédülés, rosszullét egyaránt előfordulhat.

Felerősödhetnek a kopásos erdetű ízületi fájdalmak.

A szeles időben tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

Sokfelé több órára kisüt a nap, ami jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre, de alacsony lesz a hő- és komfortérzetünk.

Öltözzünk melegen, téliesen, illetve rétegesen, ugyanis hideg, sokfelé szeles idő várható.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap északkeleten helyenként még kisebb havazásra számítani kell, északon pedig elszórtan futó hózáporok is kialakulhatnak, illetve reggel még a Dunántúl déli tájain szállingózhat a hó.

Az érintett tájakon így vizes, csúszós, síkos, havas, esetleg jeges utakkal is találkozhatnak a közlekedők, viszont ez igaz lesz az előző napokban havazással érintett tájakra is.

Sokfelé élénk, erős, kezdetben a Bakony térségében viharos lesz az északnyugati szél, mely jelentősebb mértékben ronthatja a járművek menetstabilitását.

Az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, ezért érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Fagyos lesz a reggel, ezért indulás előtt érdemes lesz több időt fordítani járművünkre.

Vezessünk nagyon óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet