Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Fertőboz
Szeles tavaszias vasárnap
Hirdetés

Szeles tavaszias vasárnap

Vasárnap hosszabb napos időszakok délelőtt a Dunántúlon, délután keleten, délkeleten és a nyugati határ közelében lehetnek, máshol továbbra is a felhőké lesz a főszerep. A nyugati, északnyugati országrészt leszámítva eleinte csak helyenként, délutántól délnyugat felől többfelé kialakulhat eső, zápor. Nyugaton, északnyugaton és a Tiszántúlon szeles marad az idő. Sokfelé párás, ködös lesz a reggel. Hajnalban nyugaton néhol gyenge fagy nem kizárt, majd napközben 11 és 17 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Hétfőn már több lesz a napsütés, erősebben felhős tájak eleinte északon, északkeleten, majd délutántól nyugaton lehetnek. Északon, északkeleten helyenként előfordulhatnak záporok. A délies szél többfelé élénk, nyugaton, északnyugaton és helyenként a Tiszántúlon erős lesz. Hajnalra a Dunántúl keleti felén, a Duna mentén és északon képződhet több helyen pára, köd. Reggelre 1 és 9 fok közé hűl, majd napközben 13 és 19 fok közé melegszik a levegő, délkeleten lesz a legmelegebb.

Kedden az ország keleti felén van kilátás hosszabb napos időszakokra, a Dunántúlon a felhős időben elvétve kisebb eső, zápor kialakulhat. A délkeleti szél az ország középső harmadán lesz élénk. Délután 14-20 fokot mérhetünk.

A tavaszias, időnként szeles idő egész jövő héten kitart. Az éjszakák többnyire fagymentesek lesznek, délutánonként 13-20 fok várható. A napos időszakokat ugyan többször zavarhatja erős felhősödés, de csak kevés helyen alakulhat ki eső, zápor. Hajnalonként pára-, ködfoltok képződhetnek.
Kiadta: Időkép (tegnap 18:01)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Réteges öltözet
Réteges öltözet
Hirdetés
25 V
14
3
jeles nap
26 H
14
3
jeles nap
27 K
15
5
28 Sz
16
5
29 Cs
16
5
1 P
15
6
2 Sz
15
5
3 V
16
5
4 H
15
5
jeles nap
5 K
14
5
6 Sz
12
4
7 Cs
11
3
8 P
11
2
jeles nap
9 Sz
12
3
10 V
12
4
jeles nap
11 H
13
4
12 K
11
5
jeles nap
13 Sz
12
3
14 Cs
11
2
15 P
10
2
jeles nap
16 Sz
11
4
17 V
13
3

Hójelentés

Bánkút -
Eplény 10 cm
Kékestető -
Mátraszentistván 25 cm
Sátoraljaújhely -
Visegrád -

Nyoma sincs a télnek

A következő napokban sem tér vissza a tél, folytatódik az évszakhoz képest enyhe időjárás, havazás sehol sem várható. Eső, zápor hétfő reggelig viszont még több helyen előfordulhat.

Orvosmeteorológia

Vasárnap már kettősfronti hatás terheli szervezetünket, emiatt mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyek körében kellemetlen tünetek jelentkezhetnek.

Leggyakoribbak a keringési panaszok, az ingadozó vérnyomás, szívpanaszok, mellkasi diszkomfortok, légzési nehézségek lehetnek.

Többeknél szédülés, rosszullét jelentkezhet, erősödnek a görcsös folyamatok.

Figyelmetlenebbek, fáradékonyabbak lehetünk, megszaporodhatnak a szorongásos, pánik-jellegű reakciók is.

A szelesebb nyugati-északnyugati és keleti tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok.

Réteges öltözet viselése ajánlott.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap reggelre többfelé képződhet pára, köd, emiatt jelentősen lecsökkenhet a látótávolság.

A látási viszonyok délelőtt mindenhol javulnak.

Nyugaton, északnyugaton szárazak maradnak az utak, máshol estig csak helyenként, estétől délnyugat felől többfelé kialakulhat eső, zápor, emiatt vizesek, csúszósak lehetnek az utak, az intenzívebb záporokban vízátfolyások nehezíthetik a közlekedést.

A délies szelet főként nyugaton, északnyugaton és keleten kísérhetik élénk, Sopron környékén akár erős lökések, melyek csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet