Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Budapest
Szeles vasárnap többórás napsütéssel

Szeles vasárnap többórás napsütéssel

Vasárnap már több napsütésben lehet részünk, átmenetileg kisebb eső, zápor, esetleg egy-egy zivatar csak elszórtan fordulhat elő. Sokfelé élénk, erős lesz a nyugati-északnyugati szél. Hajnalra, reggelre nyugaton, délnyugaton foltokban pára, köd képződhet. Reggel 7 és 13, délután 17 és 23 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn sok napsütés ígérkezik, az időnként megnövekvő felhőzetből csak elszórtan alakulhat ki egy-egy futó zápor. Az élénk, erős északnyugati szélben 16 és 21 fok közé melegedhet a levegő.

Kedden a napsütést időnként gomolyfelhők zavarhatják meg, de csak néhol valószínű egy-egy kisebb futó zápor. Még többfelé élénk lesz az északnyugati szél. Hűvös hajnalra, 15-20 fokos délutánra van kilátás.

Szerdán és csütörtökön már száraz időre számíthatunk, és az ország legnagyobb részén több órára a nap is kisüt. Szerdán többfelé élénk lehet a délies szél, csütörtökön viszont gyenge, mérsékelt maradhat a légmozgás. Szerdán 17-22, csütörtökön 18-23 fokot mutathatnak a hőmérők a legmelegebb órákban.
Kiadta: Berceli Balázs (ma 18:49)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Őszi öltözet
Őszi öltözet
Hirdetés
2 V
19
11
jeles nap
3 H
18
10
jeles nap
4 K
18
8
5 Sz
19
7
6 Cs
20
7
7 P
21
8
8 Sz
22
9
9 V
22
9
10 H
21
9
11 K
18
9
12 Sz
17
8
13 Cs
17
7
14 P
16
7
15 Sz
17
8
16 V
18
9
17 H
17
10
18 K
18
9
19 Sz
16
9
20 Cs
17
7
21 P
14
7
jeles nap
22 Sz
14
6
23 V
12
6
jeles nap
Hirdetés

Pollenjelentés

Pázsitfűfélékalacsony
Csalánfélékalacsony
Útifűnincs
Libatopfélékalacsony
Kenderféléknincs
Parlagfűalacsony
Ürömalacsony
Gombákközepes
Csökkenő terhelés

Az esőzések és a lehűlés hatására a parlagfű pollenszórásának csúcsidőszaka véget ért, koncentrációja országosan az alacsony-közepes tartományba esett vissza.

A lágyszárú allergének virágporának mennyisége országosan alacsony.

A kültéri allergén gombák spóraszáma közepes-magas tartományban alakul.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Vasárnap hidegfronti hatás érvényesül, emiatt az érzékenyek körében fejfájás, görcsös panaszok, izomgörcsök jelentkezhetnek.

A szeles idő miatt fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

Nehéz nap vár a szívbetegekre, valamint a keringési rendszer panaszaival élőkre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.

Romolhat teljesítőképességünk.

A szeles idő miatt alacsony lesz hő- és komfortérzetünk.

Könnyen megfázhatunk, ezért ajánlott a réteges öltözet.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap már több napsütésben lehet részünk, átmenetileg kisebb eső, zápor, esetleg egy-egy zivatar csak elszórtan fordulhat elő, így csak elvétve találkozhatunk vizes, csúszós útszakaszokkal.

Sokfelé élénk, erős lesz a nyugati-északnyugati szél, mely jelentősebb mértékben csökkentheti a járművek menetstabilitását.

Hajnalra, reggelre nyugaton, délnyugaton foltokban pára, köd képződhet, mely átmenetileg korlátozott látási viszonyokat okozhat.

A napos tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Vasárnap kezdetben több órára kisüthet a nap a tó térségében, de délután már megnövekszik a felhőzet, és időnként elszórtan kisebb eső, zápor is előfordulhat. Élénk, erős lesz a nyugati-északnyugati szél. Hajnalban 10-12, délután 18-20 fok körül alakul a hőmérséklet.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
15°C
Adria
Adriai előrejelzés

Vasárnap sok napsütésre, száraz időre van kilátás az Adria térségében. Általában gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. Hétfőn helyenként záporok, zivatarok átmenetileg kialakulhatnak. Ezen a napon többfelé élénk lehet a szél. Délutánonként 18 és 23 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Részletes előrejelzés
felhős
22°C
felhős
24°C
felhős
24°C
Horvátország térkép