Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Gyömrő
Kissé szeles idő sok napsütéssel
Hirdetés

Kissé szeles idő sok napsütéssel

Csütörtökön sok napsütésre számíthatunk, de keleten, északkeleten erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és ezeken a tájakon elszórtan átmenetileg zápor, zivatar is kialakulhat. Sokfelé élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél. Hajnalban 11 és 20 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet. Délutánra 25 és 31 fok közé melegszik a levegő.

Pénteken túlnyomóan napos idő várható, az időként megjelenő felhőkből számottevő csapadék sehol sem várható. Az északi-északnyugati szél elsősorban keleten lehet még élénk. A friss hajnali órákat követően délután 27-32 fokot mutathatnak a hőmérők.

Szombaton napos, csapadékmentes időben lesz részünk. A délies szél a Dunántúlon többfelé megélénkül, néhol megerősödik. Sokfelé visszatér a kánikula, a csúcshőmérséklet 30 és 35 fok között alakul.

Vasárnap is sok-sok napsütésre számíthatunk, legfeljebb az esti órákban sodródhat be egy-egy zivatar északnyugatra. Többfelé élénk, néhol erős lesz a délies szél. A legmelegebb órákban 32-37 fokra van kilátás. Hétfőn egy hidegfront hatására napos-gomolyfelhős időben lesz részünk, de csak elszórtan alakulhat ki futó zápor, zivatar. Feltámad az északnyugatira, északira forduló szél. A legmagasabb hőmérséklet 27 és 35 fok között alakulhat, délkeleten lehet a legmelegebb.
Kiadta: Berceli Balázs (tegnap 18:19)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Nyári ruha
Nyári ruha
Hirdetés
25 Cs
28
17
jeles nap
26 P
30
15
27 Sz
32
15
28 V
34
19
29 H
31
20
30 K
30
18
31 Sz
31
18
1 Cs
32
19
2 P
31
19
3 Sz
31
18
4 V
32
18
5 H
33
19
6 K
34
20
7 Sz
35
20
8 Cs
31
19
9 P
29
17
10 Sz
30
18
jeles nap
11 V
30
18
12 H
31
17
13 K
30
19
14 Sz
28
17
15 Cs
31
17

Pollenjelentés

Pázsitfűfélékalacsony
Lóromnincs
Útifűalacsony
Csalánfélékközepes
Libatopfélékalacsony
Kenderfélékalacsony
Parlagfűalacsony
Gombákextrém
Elindult a parlagfű pollenszezonja

A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben, jellemzően még tüneteket nem okozó, alacsony koncentrációban, de néhol már regisztráltak közepes koncentrációt is.

Az előrejelzések alapján azonban július utolsó hétvégéjére a parlagfű pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országszerte elérheti a tüneteket okozó közepes szintet.

A csalánfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja jellemzően a közepes-magas tartományban alakul.

A pázsitfűfélék, az útifű, a libatopfélék és a kenderfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja sokfelé alacsony, helyenként közepes szintet ér el.

A kültéri allergén gombák közül az Alternaria spóraszáma a nagyon magas tartományban alakulhat.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön időjárási front nem lesz felettünk, de a szeles idő miatt fejfájás, nyugtalanság, ingerlékenység egyaránt előfordulhat.

Nagyobb lesz a napi hőingás, ezért vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok, szédülés, rosszullét, szívpanaszok és migrén is jelentkezhet.

Helyenként hűvös lesz a hajnal, emiatt átmenetileg felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok, illetve könnyebben meg is fázhatunk.

Frissebb, hűvösebb éjszakák jönnek, pihentetőbb lesz az alvás.

A záporok, zivatarok környezetében átmenetileg felerősödhetnek az asztmások panaszai, és fülledtebbé válhat a levegő, ami nehézlégzést, rosszullétet okozhat.

10 és 16 óra között erős, sokfelé nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Figyeljünk oda a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Csütörtökön elsősorban keleten és északkeleten alakulhatnak ki átmenetileg záporok, zivatarok, így ezeken a tájakon vizes, csúszós útszakaszokkal találkozhatnak a közlekedők.

Az intenzívebb gócokban hirtelen jelentősen lecsökkenhet a látótávolság, néhol akár vízátfolyások is nehezíthetik a közlekedést, valamint viharos széllökések ronthatják jelentős mértékben a járművek menetstabilitását.

Zivataroktól függetlenül is sokfelé élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél, mely szintén ronthatja az autók egyensúlyát.

A napos időben érdemes vezetés közben napszemüveget viselni.

Gyermekeinket, házi kedvenceinket egy percre se hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Vezessünk óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Csütörtökön sok napsütésre számíthatunk a tó térségében, csapadék nem várható. Élénk, olykor erős lesz az északi-északnyugati szél. Hajnalban 16-19, délután 26-28 fok körül alakul a hőmérséklet. Az UV-sugárzás 10 és 16 óra között nagyon erős lesz a vízparton, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről!

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
26°C

Hirdetés
(hirdetés)

Hirdetés
(hirdetés)

Adria
Adriai előrejelzés

Csütörtökön és pénteken sok napsütésre van kilátás az Adria térségében, az időnként megjelenő felhőkből jelentős csapadék sehol sem várható. Többfelé élénk, helyenként erős lesz a légmozgás. Csütörtökön 27 és 33, pénteken 28 és 34 fok között alakulnak a maximumok.

A tenger vize Pulánál 27, Splitnél 27 fokos.

Részletes előrejelzés
felhős
33°C
felhős
34°C
felhős
34°C
Horvátország térkép
Időkép
Időkép