Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Budapest
Szeles péntek egy-egy hózáporral

Szeles péntek egy-egy hózáporral

Pénteken már sok napsütésre számíthatunk, de a felhőátvonulásokból elszórtan időnként egy-egy hózápor kialakulhat. Az északnyugati szelet élénk, erős, helyenként viharos lökések kísérhetik. Hajnalban általában -9 és -3 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet, de a fagyzugos, kevésbé szeles helyeken -10 fok alá csökenhet a hőmérséklet. Kora délután -1 és +4 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szombaton több tájegységünkön előfordulhat időnként eső, havas eső, havazás, illetve hózáporok, de emellett napos időszakokra is számíthatunk sokfelé az országban. Élénk, erős, nyugaton akár viharos lehet az északnyugati szél. Reggel az északi, északkeleti és keleti tájakon lehet a leghidegebb, helyenként -10 fok alatti értékeket mérhetünk. A legmagasabb hőmérséklet 0 és 7 fok között alakul.

Vasárnap nyugaton, délnyugaton fordulhat elő havazás, északkeleten pedig egy-egy hózápor alakulhat ki. A középső tájakon ugyanakkor sokat süthet a nap. A szeles időben kora délután -1 és +4 fok közötti értékekre van kilátás. A hajnal sokfelé erősen fagyos lehet.

Hétfőn a Dunántúlon többfelé előfordulhat hószállingózás, havazás, keleten viszont naposabb lehet az idő. A legmagasabb hőmérséklet -3 és +2 fok között alakulhat. Kedden többfelé számíthatunk kevés vegyes halmazállapotú csapadékra. Többfelé feltámadhat az északnyugati szél, és ezeken a tájakon pár fokkal enyhébb lehet az idő a hétfőihez képest.
Kiadta: Berceli Balázs (tegnap 19:42)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Meleg, réteges öltözet, esernyő
Meleg, réteges öltözet, esernyő
Hirdetés
21 P
2
-5
22 Sz
3
-4
jeles nap
23 V
2
-7
24 H
-1
-8
25 K
2
-4
jeles nap
26 Sz
3
-3
27 Cs
5
-2
28 P
6
-2
29 Sz
4
-3
30 V
4
-3
31 H
4
-3
1 K
5
-2
2 Sz
6
-2
jeles nap
3 Cs
6
-3
4 P
6
-1
5 Sz
7
0
6 V
6
0
jeles nap
7 H
6
-2
8 K
5
0
9 Sz
6
1
10 Cs
7
0
11 P
7
1
Hirdetés

Hójelentés

Elszórt hózáporok

Pénteken elszórtan alakulhatnak ki hózáporok, melyek csak lokálisan hozhatnak pár centiméternyi havat.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Pénteken front nem lesz felettünk, de a hideg, szeles idő miatt görcsös panaszok, kopásos eredetű ízületi problémák, vérnyomás-ingadozás, fejfájás jelentkezhet. A szeles időben tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenyek, nyugtalanok lehetünk, valamint alacsony lesz hő- és komfortérzetünk.

A naposabb idő ugyanakkor jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre.

Öltözzünk melegen, rétegesen, erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra!

Közlekedésmeteorológia

Pénteken a felhőátvonulásokból elszórtan időnként egy-egy hózápor kialakulhat, így ezeken a tájakon vizes, csúszós, latyakos, hókasás, havas útszakaszok előfordulhatnak. A hózáporokban átmenetileg jelentősen lecsökkenhet a látástávolság.

Ugyanakkor sokat fog sütni a nap, ezért érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Az északnyugati szelet élénk, erős, helyenként viharos lökések kísérhetik, melyek jelentősebb mértékben csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

Vezessünk nagyon óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet