Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek

Kánikula

Vasárnap túlnyomóan napos idő várható, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből legfeljebb néhol délen, délkeleten fordulhat elő rövid ideig tartó zápor, esetleg zivatar. Helyenként élénk lehet az északnyugati szél. Hajnalban 12-22 fokot mérhetünk, nyugaton lesz frissebb a reggel. Délutánra 31 és 37 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn sok napsütésre számíthatunk az ország legnagyobb részén, de délután helyenként már gyakrabban takarhatják felhők a napot. Egy-egy zápor, esetleg zivatar a nyugati, északnyugati határhoz közeli tájakon fordulhat elő. Helyenként élénk lesz az északnyugati szél. Kora reggel 15-22, délután 32-39 fokra készülhetünk.

Kedden egy hidegfront hatására már gyakrabban megnövekedhet a gomolyfelhőzet, és több tájegységünkön kialakulhatnak átmeneti záporok, zivatarok, nagyobb eséllyel a Dunántúlon és északon. Többfelé megerősödhet az északnyugati szél. Délután 26-39 fok várható, keleten, délkeleten lesz a legmelegebb, nyugaton, északnyugaton esnek vissza a maximumok.

Szerdán sok napsütésre van kilátás, csak egy-egy helyen fordulhat elő az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből átmenetileg kisebb zápor, esetleg zivatar. Az élénk, erős északi-északnyugati szélben 27-35 fokra van kilátás. Csütörtökre nyugaton egy-két fokkal tovább mérséklődhet a meleg, máshol még 30-35 fok közötti csúcsértékekre számíthatunk.
Kiadta: Berceli Balázs (ma 18:26)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Lenge öltözet
Lenge öltözet
Hirdetés
3 V
35
19
4 H
37
19
6 Sz
31
18
7 Cs
30
18
9 Sz
25
16
10 V
25
15
11 H
27
16
12 K
28
16
13 Sz
28
17
jeles nap
14 Cs
29
16
15 P
31
17
16 Sz
32
18
17 V
30
18
18 H
30
17
19 K
31
18
20 Sz
31
19
21 Cs
31
19
22 P
30
19
23 Sz
30
19
24 V
30
19
Hirdetés

Pollenjelentés

Pázsitfűfélékközepes
Csalánfélékközepes
Útifűalacsony
Lóromalacsony
Hársalacsony
Szelídgesztenyealacsony
Libatopfélékalacsony
Gombákextrém
Csalánfélék és gombák

A csalánfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja a közepes-magas, a pázsitfűféléké, az útifűé, a hársé és a szelídgesztenyéé pedig az alacsony-közepes tartományban alakul.

A kültéri allergén gombák spóraszáma több helyen eléri a nagyon magas szintet.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Vasárnap időjárási front nem lesz felettünk, de a kánikula miatt többeknél jelentkezhet fejfájás, migrén, keringési problémák, illetve vérnyomás-ingadozás is.

Megterhelő nap vár az idősekre és a szívbetegekre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.

Nagy lesz a napszúrás és a hőguta veszélye.

Alvászavarok is jelentkezhetnek, napközben pedig fáradékonyak, dekoncentráltak, bágyadtak lehetünk.

Továbbra is ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, valamint a kiegyensúlyozott táplálkozásra! 10 és 16 óra között országszerte nagyon erős, extrém lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről, illetve ebben az időszakban lehetőleg kerüljük a napon való tartózkodást!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap túlnyomóan napos idő várható, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből legfeljebb néhol délen, délkeleten fordulhat elő rövid ideig tartó zápor, esetleg zivatar, melyek környezetében találkozhatunk vizes, csúszós útszakaszokkal, hirtelen lecsökkenő látástávolsággal, valamint erős széllökések ronthatják az autók egyensúlyát.

Helyenként élénk lehet az északnyugati szél, mely kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását.

A napos időben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Napon a járművek hamar felforrósodhatnak, ezért figyeljünk fokozottan, hogy gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Vasárnap napos időre van kilátás a tó térségében, csak kevés felhő lehet az égen. Csapadék nem várható. Az északnyugati szél időnként élénk lehet. Hajnalban 15-17, délután 32-34 fok körül alakul a hőmérséklet. 10 és 16 óra között nagyon erős, extrém erős lesz az UV-sugárzás.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
25°C

Hirdetés
(hirdetés)

Hirdetés
(hirdetés)

Adria
Adriai előrejelzés

Vasárnap és hétfőn napos, igazi strandidő várható az Adrián. Helyenként élénk lehet a szél. Délutánonként 32-37 fokot mutathatnak a hőmérők.

Részletes előrejelzés
felhős
-°C
felhős
-°C
felhős
-°C
Horvátország térkép