Hirdetés
Citromsárga figyelmeztetés zivatarra, felhőszakadásra, hőségre
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Gyula
Élénk szél, délután zivatarok várhatóak
Hirdetés

Élénk szél, délután zivatarok várhatóak

Kedden a többórás napsütés mellett ismét megnövekszik a gomolyfelhőzet. Szórványosan alakulhatnak ki záporok, zivatarok a Dunától keletre, valamint északon, de délelőtt a Dunántúlon is előfordulhat egy-egy zápor, zivatar. Az északias szél többfelé élénk, erős, zivatarok környezetében viharos lehet. Hajnalban 15-22, délután 28-34 fok várható.

Szerdán fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést. Szórványosan alakulhat ki eső, zápor, zivatar. Az északnyugati szél élénk, erős lesz. Hajnalban 14-21 fok várható, délután pedig már 26-32 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Csütörtökön napos-gomolyfelhős időre számíthatunk. Záporok, zivatarok elszórtan keleten, északkeleten fordulhatnak elő. Élénk, erős marad az északnyugati szél. Napközben 24-29 fokot mérhetünk.

Pénteken is túlnyomóan napos lesz az időjárás, csak északkeleten fordulhat elő zápor, egy-egy zivatar. Az északias szél még többfelé megélénkül, keleten néhol megerősödik. A csúcshőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű. Hétvégére napos, többnyire száraz időjárás körvonalazódik. A szél legyengül. A maximumok többfelé emelkedhetnek 35 fok közelébe.
Kiadta: Varga Sándor (tegnap 20:36)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Lenge ruha, esernyő
Lenge ruha, esernyő
Hirdetés
23 K
33
19
24 Sz
30
19
25 Cs
28
17
jeles nap
26 P
30
16
27 Sz
32
17
28 V
34
18
29 H
32
19
30 K
31
18
31 Sz
32
18
1 Cs
33
19
2 P
32
19
3 Sz
32
18
4 V
31
18
5 H
32
17
6 K
31
18
7 Sz
29
17
8 Cs
27
17
9 P
30
17
10 Sz
31
18
jeles nap
11 V
31
18
12 H
32
17
13 K
31
19

Pollenjelentés

Pázsitfűfélékalacsony
Lóromnincs
Útifűalacsony
Csalánfélékközepes
Libatopfélékalacsony
Kenderfélékalacsony
Parlagfűalacsony
Gombákextrém
Hamarosan indulhat a parlagfű pollenszezon

Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyáreleji időjárás kedvezett a parlagfű növekedésének.

A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben, még tüneteket nem okozó, alacsony koncentrációban.

Az előrejelzések alapján azonban július utolsó hétvégéjére a parlagfű pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országszerte elérheti a tüneteket okozó közepes szintet.

A csalánfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja jellemzően a közepes-magas tartományban alakul, a pázsitfűféléké és az útifűé alacsony-közepes szinten van jelen, esetenként elérheti a magas szintet.

A kültéri allergén gombák közül az Alternaria spóraszáma a nagyon magas tartományban alakulhat.

Orvosmeteorológia

Kedden sokfelé feltámad az északias szél, megkezdődik a hűvösebb levegő beáramlása, de kánikulára is lehet még készülni.

Fokozódhatnak a hidegfronti tünetek, görcsös panaszok, vérnyomás-ingadozás, fejfájás alakulhat ki.

Ez utóbbit a szeles időjárás tovább erősítheti.

Az Alföldön azonban még többfelé okozhat keringési problémákat, bágyadtságot, fáradékonyságot a kánikula.

A záporok, zivatarok környezetében pedig átmenetileg felerősödhetnek az asztmások panaszai, és fülledtebbé válhat a levegő, ami nehézlégzést, rosszullétet okozhat.

10 és 16 óra között országszerte nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Figyeljünk oda a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Kedden főként a Dunától keletre és északon találkozhatunk záporok, zivatarok áztatta vizes, csúszós útszakaszokkal, néhol hirtelen lecsökkenő látótávolsággal.

Az északias szél többfelé megélénkül, északnyugaton meg is erősödhet és zivatarok környezetében is lehetnek erős, viharos lökések, melyek lecsökkenthetik a járművek menetstabilitását.

A napos időben érdemes vezetés közben napszemüveget viselni.

A meleg időben tompulhatnak reflexeink, figyelmetlenebbek lehetünk, emiatt mindenképp tartsunk nagyobb követési távolságot! Gyermekeinket, házi kedvenceinket egy percre se hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Hajnalban, reggel nyugaton helyenként pára-, sekély ködfoltok okozhatnak átmenetileg korlátozott látási viszonyokat.

Vezessünk óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Kedden is gomolyfelhők zavarhatják meg a napos időt. Egy-egy zápor kezdetben előfordulhat a Balatonnál. Az északi szél megélénkül, időnként megerősödik. A csúcshőmérséklet 30-32 fok körül alakul. Az UV-sugárzás 10 és 16 óra között nagyon erős lesz a vízparton, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről!

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
27°C

Hirdetés
(hirdetés)

Hirdetés
(hirdetés)

Adria
Adriai előrejelzés

Kedden a napos-gomolyfelhős idő mellett újra lehet számítani záporokra, zivatarokra nagyobb számban az Isztriai-félsziget térségében. Az északkeleti szél élénk, erős lesz több helyen. Délután 29-33 fokig melegszik a levegő.

A tenger vize Pulánál 28, Splitnél 27 fokos.

Részletes előrejelzés
felhős
35°C
felhős
36°C
felhős
35°C
Horvátország térkép
Időkép
Időkép