Hirdetés
Citromsárga riasztás zivatarra
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Hajdúszoboszló
Meleg idővel, kevés záporral indul a hét

Meleg idővel, kevés záporral indul a hét

Hétfőn a napsütést több helyen zavarhatják meg gomolyfelhők. Egy-egy zápor, zivatar átmenetileg elsősorban a Dunától keletre és a középső tájakon fordulhat elő elszórtan. A déli-délnyugati szél többfelé megélénkülhet. Délután 30-35 fokra van kilátás.

Kedden a napos idő mellett elszórt záporok, zivatarok ismét kialakulhatnak. Több helyen megélénkül a nyugati-északnyugati szél. Melegszik az idő, a csúcshőmérséklet 31 és 36 fok között alakulhat.

Szerdán sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk. Említésre méltó csapadék nem valószínű. A szél is többnyire mérsékelt marad, csak néhol lehetnek élénk széllökések. Napközben 32 és 36 fok közé melegedhet a levegő.

Csütörtökön 34 és 39 fok közötti maximumokra van kilátás. A déli-délnyugati szél többfelé élénk, nyugaton, északnyugaton erős lehet. Délután egyre nagyobb területen megnövekszik a felhőzet, de csak kevés helyen alakulhat ki gyenge zápor, esetleg zivatar. Pénteken záporokkal, zivatarokkal, erős széllel hidegfront érkezik, de előtte keleten még kitart a forróság.
Kiadta: Berceli Balázs (ma 11:22)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Nyári ruha, esernyő
Nyári ruha, esernyő
Hirdetés
15 H
33
16
16 K
33
16
17 Sz
34
17
18 Cs
36
19
19 P
33
20
20 Sz
29
17
jeles nap
21 V
29
17
22 H
29
16
23 K
30
16
24 Sz
31
16
25 Cs
32
17
26 P
32
17
27 Sz
33
18
28 V
33
18
29 H
32
17
30 K
31
16
31 Sz
31
17
1 Cs
31
18
2 P
28
16
3 Sz
27
17
4 V
27
17
5 H
24
15
jeles nap
Hirdetés

Pollenjelentés

Pázsitfűfélékalacsony
Csalánfélékmagas
Útifűalacsony
Lóromalacsony
Libatopfélékalacsony
Kenderfélékközepes
Parlagfűközepes
Gombákmagas
Itt a parlagfűszezon

A következő napokban a parlagfű és a csalánfélék virágporának mennyisége országszerte a tüneteket okozó közepes-magas tartományban alakul, a parlagfű a nagyon magas szintet is elérheti.

Közepes szintet érhet el a libatopfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja.

A kenderfélék közepes-magas koncentrációban lehetnek jelen.

A kültéri allergén gombák közül az Alternária spóraszáma országszerte magas, helyenként nagyon magas szintet ér el.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Hétfőn nem érkezik front, de az átlagosnál érzékenyebbek a melegedés miatt migrént, illetve koncentrálási problémákat is tapasztalhatnak, ez pedig ronthatja kissé a komfortérzetet.

Ismét egyre többeknél jelentkezhet alvászavar, ennek következtében napközben kialvatlanság, fáradtság.

Zivatarok környezetében az asztmások állapota romolhat, a szelesebb tájakon élők pedig nyugtalanságot, ingerlékenységet is tapasztalhatnak.

Ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, valamint a kiegyensúlyozott táplálkozásra! 10 és 16 óra között a naposabb tájakon és időszakokban erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn a napsütést több helyen zavarhatják meg gomolyfelhők, egy-egy zápor, zivatar átmenetileg elsősorban a Dunától keletre és a középső tájakon fordulhat elő elszórtan, emiatt átmenetileg vizes, csúszós útszakaszok előfordulhatnak.

A déli-délnyugati szél többfelé megélénkülhet, valamint zivatarok környezetében támadhat fel a légmozgás, ami ronthatja a menetstabilitást.

A napos időszakokban és tájakon vezetés közben érdemes lesz napszemüveget viselni.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Hétfőn a napos időt időnként fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják meg, de említésre méltó csapadék nem várható a Balatonnál. A déli-délnyugati szél élénk széllökésekkel járhat. 31-33 fok körül alakul a csúcshőmérséklet. 10 és 16 óra között a napos időszakokban erős lesz az UV-sugárzás.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
23°C

Hirdetés
(hirdetés)

Hirdetés
(hirdetés)

Adria
Adriai előrejelzés

Hétfőn és kedden a napsütést időnként felhők zavarhatják meg az Adria térségében, elszórtan átmenetileg egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. Többfelé élénk, zivatarok környezetében erős lesz a szél. Délutánonként 27-31 fok körül alakulnak a maximumok.

Részletes előrejelzés
felhős
26°C
felhős
26°C
felhős
27°C
Horvátország térkép