Hirdetés
Citromsárga figyelmeztetés hőségre
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Hirdetés

Visszatér a meleg nyári idő

Hétfőn sok napsütés várható, a gomolyfelhőkből elszórtan nyugaton és helyenként a Duna-Tisza közén fordulhat elő zápor, zivatar. Az északi-északnyugati szél nyugaton, északnyugaton és zivatarok környezetében feltámadhat. Kora reggel 15-22 fok várható, a maximumok pedig 30 és 35 fok között alakulnak.

Kedden a napsütést már gyakrabban zavarják gomolyfelhők, szórványosan alakulhatnak ki záporok, zivatarok, legnagyobb számban a középső tájakon. Az északias szél többfelé élénk, erős, zivatarok környezetében viharos lehet. Még marad a kánikula 29-35 fokos maximumokkal.

Szerdára egy hidegfront hozhat többfelé esőt, záport, zivatart és szeles időt. Az északnyugati szelet többfelé erős, a Dunántúlon viharos lökések kísérhetik. Jelentősebb lehűlés van kilátásban, ezen a napon már szinte mindenhol 30 fok alatt maradhat a csúcshőmérséklet.

Csütörtökön változékony, szeles idő várható elszórt záporokkal, helyenként zivatarokkal és 23-29 fokos maximumokkal. Pénteken már csak néhol fordul elő zápor, zivatar, délután 25-31 fok várható.
Kiadta: Herrmann Dóra (tegnap 16:49)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Lenge ruha
Lenge ruha
Hirdetés
22 H
33
19
23 K
33
19
24 Sz
28
21
25 Cs
26
18
jeles nap
26 P
27
15
27 Sz
30
16
28 V
32
17
29 H
32
18
30 K
31
18
31 Sz
30
17
1 Cs
30
17
2 P
30
17
3 Sz
30
17
4 V
31
17
5 H
29
17
6 K
29
17
7 Sz
28
16
8 Cs
26
16
9 P
29
16
10 Sz
30
17
jeles nap
11 V
30
17
12 H
31
16

Pollenjelentés

Pázsitfűfélékalacsony
Lóromnincs
Útifűalacsony
Csalánfélékközepes
Libatopfélékalacsony
Kenderfélékalacsony
Parlagfűalacsony
Gombákextrém
Hamarosan indulhat a parlagfű pollenszezon

Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyáreleji időjárás kedvezett a parlagfű növekedésének.

A parlagfű pollenszemei már megjelentek a levegőben, még tüneteket nem okozó, alacsony koncentrációban.

Az előrejelzések alapján azonban július utolsó hétvégéjére a parlagfű pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja több helyen elérheti a tüneteket okozó közepes szintet.

A csalánfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja jellemzően a közepes-magas tartományban alakul, a pázsitfűféléké és az útifűé alacsony-közepes szinten van jelen.

A kültéri allergén gombák spóraszáma a nagyon magas tartományban alakulhat.

Orvosmeteorológia

Hétfőn nem érkezik front.

A melegben migrén, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint keringési problémák léphetnek fel.

Általános lesz a fáradékonyság, dekoncentráltság, bágyadtság.

Zápor, zivatar környezetében átmenetileg felerősödhetnek az asztmások panaszai, és fülledtebbé válhat a levegő, ami nehézlégzést, rosszullétet okozhat.

10 és 16 óra között országszerte nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Figyeljünk oda a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn elszórtan nyugaton és helyenként a Duna-Tisza közén találkozhatunk záporok, zivatarok következtében vizes, csúszós útszakaszokkal, néhol hirtelen lecsökkenő látótávolsággal.

Az északnyugati szél északnyugaton és zivatar környezetében feltámadhat, így az érintett tájakon csökkenhet a járművek menetstabilitása.

A napos időben érdemes vezetés közben napszemüveget viselni.

A meleg időben tompulhatnak reflexeink, figyelmetlenebbek lehetünk, emiatt mindenképp tartsunk nagyobb követési távolságot! Gyermekeinket, házi kedvenceinket egy percre se hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Hajnalban, reggel nyugaton helyenként pára-, sekély ködfoltok okozhatnak átmenetileg korlátozott látási viszonyokat.

Vezessünk óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Hétfőn a napos időt délután gomolyfelhők zavarhatják, és egy-egy zápor, zivatar előfordulhat a Balatonnál. A csúcshőmérséklet 32-33 fok körül alakul. Az UV-sugárzás 10 és 16 óra között nagyon erős lesz a vízparton, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről!

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
26°C

Hirdetés
(hirdetés)

Hirdetés
(hirdetés)

Adria
Adriai előrejelzés

Hétfőn záporos, zivataros időre van kilátás az Adrián, ezek környezetében erős, viharos széllökésre kell számítani. Délután 29-33 fokig melegszik a levegő.

A tenger vize Pulánál 27, Splitnél 28 fokos.

Részletes előrejelzés
felhős
35°C
felhős
34°C
felhős
34°C
Horvátország térkép
Időkép
Időkép