Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Herend
Kissé szeles, de kora tavaszi idő
Hirdetés

Kissé szeles, de kora tavaszi idő

Hétfőn elsősorban északon alakulhat ki kisebb eső, zápor, máshol kicsi ennek az esélye. Eleinte északon lehet több felhő, majd délután nyugat felől várható újabb felhősödés, máshol napsütéses órákban is bízhatunk. A délies szél többfelé élénk, északnyugaton néhol erős lesz. Tavaszias idő várható, 14-20 fokot mérhetünk, délkeleten, illetve keleten lehet a legmelegebb.

Kedden virradóra a Dunántúlon és északkeleten helyenként pára, köd képződhet. Napközben keleten, északkeleten számíthatunk hosszabb napos időszakokra, máshol sok felhő lesz az égen. Esőre, záporokra először a Dunántúlon, majd a középső tájakon számíthatunk, néhol akár az ég is megdörrenhet. A délkeleti szelet többfelé kísérhetik élénk lökések. A minimumok 2 és 9 fok között alakulnak, délutánra 14 és 21 fok közé melegszik a levegő.

Szerdán változóan felhős-napos időben lesz részünk, csak elvétve alakulhat ki kisebb eső, zápor. Nyugaton még mindig sok lesz a felhő. Csak néhol élénkülhet meg a szél. Reggelre ismét kialakulhatnak pára- és ködfoltok. A csúcshőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.

Csütörtökön és pénteken sok felhő lesz felettünk, de csak elszórtan alakulhat ki kisebb eső, zápor. Csütörtökön sokfelé élénk lesz az északi-északkeleti szél, majd pénteken a délies szelet kísérhetik élénk, erős lökések. Délutánonként 13 és 20 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.
Kiadta: Nagy-Kurunczi Rita (ma 07:16)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Réteges öltözet
Réteges öltözet
Hirdetés
26 H
12
-1
27 K
9
1
jeles nap
28 Sz
8
-1
29 Cs
14
1
1 P
13
3
2 Sz
12
3
3 V
13
1
4 H
12
1
jeles nap
5 K
12
2
6 Sz
10
1
7 Cs
9
0
8 P
9
-1
jeles nap
9 Sz
10
-1

Hójelentés

Bánkút -
Eplény 10 cm
Kékestető -
Mátraszentistván 15 cm
Sátoraljaújhely -
Visegrád -

Nyoma sincs a télnek

A következő napokban sem tér vissza a tél, folytatódik az évszakhoz képest enyhe időjárás, havazás sehol sem várható.

Orvosmeteorológia

Hétfőn melegfronti jellegű tünetek jelentkezhetnek, így az érzékenyek körében, fejfájás, migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság, bágyadtság, vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok egyaránt előfordulhatnak.

Felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok is.

A szelesebb tájakon élők körében tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet.

A naposabb időszakok jó hatással lehetnek hangulatunkra, közérzetünkre.

Reggel a hidegebb, illetve a párás, ködös tájakon élők körében átmenetileg a kopásos jellegű panaszok is felerősödhetnek.

Réteges öltözet viselése ajánlott.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn napközben már csak elszórtan - legnagyobb eséllyel északon - számíthatunk csapadékra, így a közlekedőknek fel kell készülni arra, hogy ezeken a területeken vizes, csúszós útszakaszokkal is találkozhatnak.

A déli-délkeleti szél többfelé élénk, nyugaton, északnyugaton és helyenként délkeleten erős lesz, mely csökkentheti a járművek menetstabilitását.

Holnap hajnalban elsősorban nyugaton északkeleten pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet