Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Jéke
Tavaszi idővel indul a hét
Hirdetés

Tavaszi idővel indul a hét

Hétfőn kezdetben északon és helyenként az Alföldön alakulhat ki eső, zápor, majd napközben már csak elszórtan számíthatunk átmenetileg kisebb esőre, záporra. Több tájegységünkön is több órára kisüt a nap. Délután a Dunántúl és az északi tájak fölött lehet erősen felhős, helyenként borult az ég. A déli-délkeleti szél többfelé élénk, nyugaton, északnyugaton és délkeleten erős lesz. Hajnalra többfelé pára, köd képződhet. Reggelre 0 és 9 fok közé hűl le a levegő. Napközben tavaszias időben lesz részünk, 14-20 fokot mérhetünk délután, délkeleten, illetve keleten lehet a legmelegebb.

Kedden keleten, északkeleten számíthatunk hosszabb napos időszakokra, máshol sok felhő lesz az égen. Kisebb eső, zápor a délutáni és az esti órákban helyenként a Dunántúlon, valamint a középső tájakon alakulhat ki, néhol akár az ég is megdörrenhet. A délkeleti szelet több tájegységünkön kísérhetik élénk lökések. A minimumok 2 és 9 fok között alakulnak, és helyenként pára, köd is képződhet a hajnali órákra. Délutánra 14 és 21 fok közé melegszik a levegő, a legmagasabb értékeket az Alföldön mérhetjük.

Szerdán változóan felhős-napos időben lesz részünk, csak elvétve alakulhat ki átmenetileg kisebb eső, zápor. Csak néhol élénkülhet meg a szél. Reggelre pára- és ködfoltok ismét kialakulhatnak. A csúcshőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.

Csütörtökön és pénteken sok felhő lesz felettünk, de csak elszórtan alakulhat ki kisebb eső, zápor. Csütörtökön sokfelé élénk lesz az északi-északkeleti szél, majd pénteken a délies szelet kísérhetik élénk, erős lökések. Délutánonként 13 és 20 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.
Kiadta: Berceli Balázs (tegnap 19:26)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Réteges öltözet
Réteges öltözet
Hirdetés
26 H
18
5
jeles nap
27 K
19
4
28 Sz
18
5
29 Cs
17
3
1 P
16
5
2 Sz
15
5
3 V
16
3
4 H
15
3
jeles nap
5 K
15
4
6 Sz
13
3
7 Cs
12
2
8 P
12
1
jeles nap
9 Sz
13
1
10 V
12
1
jeles nap
11 H
13
2
12 K
12
4
jeles nap
13 Sz
13
2
14 Cs
12
1
15 P
11
1
jeles nap
16 Sz
12
3
17 V
14
2
18 H
11
3
jeles nap

Hójelentés

Bánkút -
Eplény 10 cm
Kékestető -
Mátraszentistván 15 cm
Sátoraljaújhely -
Visegrád -

Nyoma sincs a télnek

A következő napokban sem tér vissza a tél, folytatódik az évszakhoz képest enyhe időjárás, havazás sehol sem várható.

Orvosmeteorológia

Hétfőn melegfronti jellegű tünetek jelentkezhetnek, így az érzékenyek körében, fejfájás, migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság, bágyadtság, vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok egyaránt előfordulhatnak.

Felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok is.

A szelesebb tájakon élők körében tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet.

A naposabb időszakok jó hatással lehetnek hangulatunkra, közérzetünkre.

Reggel a hidegebb, illetve a párás, ködös tájakon élők körében átmenetileg a kopásos jellegű panaszok is felerősödhetnek.

Réteges öltözet viselése ajánlott.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn kezdetben északon és helyenként az Alföldön alakulhat ki eső, zápor, majd napközben már csak elszórtan számíthatunk átmenetileg csapadékra, így a közlekedőknek fel kell készülni arra, hogy vizes, csúszós útszakaszokkal is találkozhatnak.

A déli-délkeleti szél többfelé élénk, nyugaton, északnyugaton és helyenként délkeleten erős lesz, mely csökkentheti a járművek menetstabilitását.

Hajnalban, reggel több tájegységünkön is pára, köd okozhat átmenetileg korlátozott látási viszonyokat.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet