Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Kehidakustány
Reggel zúzmarás köd képződhet
Hirdetés

Reggel zúzmarás köd képződhet

Csütörtökön kezdetben a Nyugat-Dunántúl kivételével még többfelé hullhat hó, havas eső, keletebbre néhol eső. Napközben az ország középső és keleti részein további gyengülő intenzitású, vegyes halmazállapotú csapadék várható, délután nyugaton, délnyugaton viszont már felszakadozik a felhőzet. A Dunántúlon élénk, erős északnyugati szél hordhatja a havat. Délután a csúcshőmérséklet -1 és +5 fok között alakulhat.

Péntekre sokfelé képződhet köd, zúzmarás köd, valamint rétegfelhőzet, amely néhol tartósan megmaradhat. Főként nyugaton és északkeleten süthet ki hosszabb időszakokra a nap. Számottevő csapadék nem várható, de kisebb hószállingózás, szitálás előfordulhat a borongós területeken. Sopron és a Bakony környékén élénk lehet a délkeleti szél. Hajnalban -6 és +1, a havas nyugati és északi tájakon -10 és -7, napközben -1 és +5 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton az ország nagy részén rétegfelhős, helyenként tartósan ködös idő várható. Hószállingózás, ködszitálás, illetve ónos ködszitálás előfordulhat. Hajnalban mindenhol fagyni fog, délután -2 és +4 fok közötti maximumokat mérhetünk.

Előreláthatólag a vasárnap ismét párásan, ködösen, borongósan indul, a Dunántúlon pedig havazással, havas esővel, több helyen ónos esővel. A csapadék napközben kelet felé halad, északon hó, délen eső valószínű, majd délután nyugaton már kisüthet a nap. Reggel -8, 0, délután -2 és +5 fok közötti értékeket mérhetünk.
Kiadta: Herrmann Dóra (ma 11:42)

Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Meleg, téli öltözet
Meleg, téli öltözet
Hirdetés
7 Cs
5
-2
jeles nap
8 P
2
-5
9 Sz
1
-5
10 V
4
-4
jeles nap
11 H
4
-2
12 K
6
0
13 Sz
7
1
jeles nap
14 Cs
7
2
15 P
5
1
16 Sz
4
-1
17 V
3
-2
jeles nap
18 H
4
-3
19 K
4
-3
20 Sz
3
-4
21 Cs
3
-4
jeles nap
22 P
4
-2
23 Sz
7
1
24 V
6
0
jeles nap
25 H
10
2
jeles nap
26 K
9
3
jeles nap
27 Sz
10
2
jeles nap
28 Cs
7
2

Hójelentés

Bánkút 12 cm
Eplény 90 cm
Kékestető 27 cm
Mátraszentistván 80 cm
Sátoraljaújhely 20 cm
Visegrád 23 cm

Csütörtökön még havazhat

Elsősorban a középső és az északi-északkeleti országrészben várható további havazás csütörtökön. A Vértes, a Gerecse, a Pilis, a Börzsöny és a Mátra térségében várható a legtöbb friss hó, akár 10-15 centinél több eshet.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön már inkább gyenge hidegfronti tünetekre panaszkodhatnak az érzékenyebbek.

Általános lehet a fejfájás, a vérnyomás-ingadozás, néhányan hasi panaszokról, mellkasi fájdalomról számolhatnak be.

A borongós, fényszegény időben lehangoltság jelentkezhet, a szokásosnál rosszabb lehet a kedvünk, de délután nyugaton már szakadozottabb lesz a felhőzet.

A Dunántúlon a szeles idő következtében ingerlékenyebbek lehetünk, fejfájásra panaszkodhatunk.

Öltözzünk melegen, téliesen! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Csütörtökön sokfelé kell csapadékra számítani.

Nyugat felől fokozatosan megszűnik a csapadékhullás, a csapadékmező súlypontja egyre inkább kelet felé tolódik.

A középső és északi részeken főleg hó, esetleg havas eső, keletebbre hó, havas eső, eső formájában hullik majd a csapadék, sokfelé latyakos, havas, hókásás, csúszós utakra számíthatnak a közlekedők.

A Dunántúlon élénk, néhol erős szél hordhatja a havat, valamint csökkentheti a járművek menetstabilitását.

A téliessé váló útkörülmények miatt fordítsunk több időt az indulásra, valamint vezessünk nagyon óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet