Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Hirdetés

Kezdetben ónos eső eshet

Vasárnap sokfelé számíthatunk esőre, havas esőre, északon és északkeleten havazásra, hajnalban, reggel főként a Dunántúlon és délen ónos esőre is. Majd délután nyugat felől csökkenni kezd a felhőzet, de a Dunától keletre ekkor még többfelé várható eső, havas eső, északon havazás. Egyes tájegységeinken élénk lehet a változó irányú szél. Reggelre helyenként pára, köd képződhet. Hajnalban -6 és 0, napközben -1 és +9 fok között alakul a hőmérséklet, nyugaton, délnyugaton lesz enyhébb az idő.

Hétfőn sok lesz felettünk a felhő, csak rövid időszakokra süthet ki a nap. Több tájegységünkön is kialakulhat kisebb eső, zápor, északon havas esőre, átmenetileg havazásra is számítani kell. A hajnali, reggeli órákban több tájegységünkön ónos eső is eshet. A délies szél sokfelé élénk, néhol erős lehet. Északon 0-4, máshol 5-10 fokot mutathatnak napközben a hőmérők.

Kedden a nap első felében országszerte sok napsütésre van kilátás, majd délután délnyugat felől felhők érkeznek a Dunántúl és az Alföld déli része fölé, és ezeken a tájakon a délután második felében és este egyre többfelé elererd az eső. Kezdetben a Dunától keletre elszórt záporok kialakulhatnak, északon reggel ónos eső sem kizárt, majd délután északkeleten néhol lehet még egy-egy futó zápor. A nyugati-délnyugati szél északon, északkeleten élénk, erős lehet. A csúcshőmérséklet 4 és 12 fok között alakulhat.

Szerdán sokfelé esős időre van kilátás. Nem lesz jelentős a légmozgás. A legmagasabb hőmérséklet 2 és 9 fok között alakulhat. Csütörtökön már csak helyenként számíthatunk csapadékra, és több tájegységünkön a nap is előbújhat a felhők közül. A néhol kissé szeles időben 3-9 fokra van kilátás a legmelegebb órákban.
Kiadta: Berceli Balázs (ma 19:40)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Meleg, téli öltözet, esernyő
Meleg, téli öltözet, esernyő
Hirdetés
10 V
7
-1
jeles nap
11 H
7
2
jeles nap
12 K
10
0
13 Sz
4
2
jeles nap
14 Cs
5
2
15 P
2
-1
16 Sz
2
-4
17 V
3
0
jeles nap
18 H
5
1
19 K
4
-1
20 Sz
3
-3
21 Cs
2
-4
jeles nap
22 P
2
-3
23 Sz
2
-3
24 V
4
-1
jeles nap
25 H
9
3
jeles nap
26 K
8
4
jeles nap
27 Sz
9
3
jeles nap
28 Cs
6
3
29 P
6
1
30 Sz
4
-1
31 V
4
-2
jeles nap

Hójelentés

Helyenként havazhat

Vasárnap sokfelé számíthatunk esőre, havas esőre, északon és északkeleten havazásra, hajnalban, reggel főként a Dunántúlon és délen ónos esőre is. A havazással érintett tájakon általában csak néhány centiméternyi friss hó hullhat, és csak kevés helyen, elsősorban a magasabb hegyeinkben alakulhat ki 5 cm-t meghaladó friss hótakaró.

Orvosmeteorológia

Vasárnap kettősfronti hatás várható, emiatt az érzékenyek körében fejfájás, migrén, keringési panaszok, vérnyomásproblémák, görcsös-, illetve gyulladásos jellegű panaszok, szédülés, rosszullét, fáradékonyság, dekoncentráltság és alvászavar egyaránt jelentkezhet.

A szelesebb tájakon élők körében tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok.

Felerődöshetnek az ízületi jellegű problémák is.

Megterhelő nap vár a szívbetegekre és az idősekre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.

Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, a szürke, csapadékos idő többfelé lehangoltságot, kedvtelenséget okozhat.

Öltözzünk melegen, téliesen! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap sokfelé számíthatunk esőre, havas esőre, északon és északkeleten havazásra, hajnalban, reggel főként a Dunántúlon és délen ónos esőre is, emiatt vizes, csúszós, síkos, jeges, illetve latyakos, hókásás, havas útszakaszokra egyaránt számtani kell.

Aki teheti, a hajnali, reggeli órákban az ónos esővel érintett tájakon inkább ne induljon útnak! Reggelre helyenként pára, köd képződhet, mely átmenetileg korlátozott látási viszonyokat okozhat, de a csapadékhullás során is romlanak a látási viszonyok.

Egyes tájegységeinken élénk lehet a változó irányú szél, mely kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

A téliessé vált körülmények miatt fordítsunk több időt az indulásra, valamint vezessünk nagyon óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet