Hirdetés
Narancs figyelmeztetés hőségre
Harmadfokú hőségriadó van érvényben
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Hirdetés

Forróság

Pénteken sok napsütésre számíthatunk, csapadék előfordulásának kicsi az esélye. Nyugaton és északon többfelé megélénkül a déli-délkeleti szél. Kánikulára, forróságra számíthatunk, 30 és 38 fok közé melegszik a levegő a délutáni órákra, a déli tájakon lesz a legmelegebb.

Szombaton egy hidegfront érkezik élénk, erős északi-északnyugati széllel. Erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és több tájegységünkön is kialakulhatnak záporok, zivatarok, keleten, délkeleten hevesebb viharok is lehetnek. Hajnalban 17-25, napközben 27-37 fok valószínű, az ország északnyugati felén már mérséklődik a hőség.

Vasárnap a napos időszakokat többfelé zavarhatják gomolyfelhők, de már csak helyenként alakulhatnak ki futó záporok, zivatarok. Élénk, a Dunántúlon és északkeleten erős lesz az északi-északkeleti szél. Mindenhol megszűnik a kibírhatatlan hőség, de még így is 26 és 32 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Hétfőn sok napsütésre számíthatunk, csapadék nem várható. Az élénk, helyenként erős északi-északkeleti szélben 25 és 31 fok közé melegszik délutánra a levegő. Kedden változóan napos-felhős időre van kilátás. Egy-egy zápor néhol délnyugaton fordulhat elő Sokfelé élénk lesz a keleti-északkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet 26 és 31 fok között alakulhat.
Kiadta: Időkép (ma 10:08)

Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Lenge ruha
Lenge ruha
Hirdetés
21 P
37
19
jeles nap
22 Sz
32
23
jeles nap
23 V
30
19
jeles nap
24 H
30
19
jeles nap
25 K
30
16
26 Sz
30
17
jeles nap
27 Cs
30
18
28 P
31
18
29 Sz
31
18
30 V
31
18
1 H
30
18
2 K
30
18
3 Sz
30
18
4 Cs
31
17
5 P
32
17
6 Sz
32
17
7 V
31
18
8 H
30
17
9 K
28
17
10 Sz
29
16
11 Cs
27
16
12 P
30
17

Pollenjelentés

Erős pollenterhelés

A pázsitfűfélék és a csalán pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országosan a közepes-magas, helyenként a nagyon magas tartományban alakul, az útifűé közepes-magas szintet érhet el.

A fák közül a szelídgesztenye és a hárs pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja az alacsony-közepes tartományban alakul, néhol elérheti a magas szintet is.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően a magas-nagyon magas tartományban alakulhat.

Orvosmeteorológia

Pénteken front nem lesz felettünk, de országszerte kánikulára, hőségre számíthatunk, ami sokak szervezetét fogja megterhelni - különösen figyeljünk a gyermekekre és az idősekre! A nagy melegben fáradékonyabbak, bágyadtabbak lehetünk, szédülés, rosszullét is jelentkezhet, valamint a melegedésre érzékenyeknél felerősödhetnek a migrénes panaszok, illetve keringési panaszok is előfordulhatnak.

A meleg éjszakákon sokaknál fordulhat elő alvászavar, álmatlanság.

A legmelegebb órákban ne tartózkodjunk huzamosabb ideig a szabadban! Könnyen hőgutát, napszúrást kaphatunk.

10 és 16 óra között nagyon erős, illetve extrém erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Ajánlott a napszemüveg viselése, illetve védjünk fejünket a nap tűző sugaraitól! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Pénteken sok napsütésre, száraz utakra számíthatunk.

Többfelé megélénkül a déli-délkeleti szél, mely kissé ronthatja a járművek menetstabilitását.

A napos időben érdemes vezetés közben napszemüveget viselni.

A nagy melegben tompábbak lehetünk, lassabban reagálhatunk, emiatt érdemes nagyobb követési távolságot tartani.

Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Vezessünk fokozott óvatossággal! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Pénteken sok napsütésre számíthatunk a tó térségében, csapadék nem várható. Mérsékelt marad a déli-délkeleti szél. Délutánra 34-35 fok köré emelkedik a hőmérséklet. Az UV-sugárzás 10 és 16 óra között nagyon erős, illetve extrém erős lesz, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről!

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
24°C

Hirdetés
(hirdetés)

Hirdetés
(hirdetés)

Adria
Adriai előrejelzés

Pénteken és szombaton sok napsütésre van kilátás az Adria térségében, egy-egy futó zápor, zivatar csak elvétve fordulhat elő. Szombaton többfelé megerősödhet az északnyugatira forduló szél. Pénteken 32 és 39, szombaton 26és 35 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet.

A tenger vize Pulánál 26, Splitnél 25 fokos.

Részletes előrejelzés
felhős
34°C
felhős
37°C
felhős
36°C
Horvátország térkép
Időkép
Időkép