Hirdetés
Citromsárga figyelmeztetés hőségre
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek

Kánikula

Vasárnap túlnyomóan napos idő várható, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből legfeljebb néhol délen, délkeleten fordulhat elő rövid ideig tartó zápor, esetleg zivatar. Néhol élénk lehet az északnyugati szél. Délutánra 31 és 37 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn sok napsütésre számíthatunk az ország legnagyobb részén, majd délután északnyugaton megnövekszik a felhőzet és egy-egy zápor, zivatar kialakul. Helyenként élénk lesz az északnyugati szél. Kora reggel 15-22, délután 32-39 fokra készülhetünk.

Kedden egy hidegfront hatására gyakrabban megnövekedhet a gomolyfelhőzet, és több tájegységünkön kialakulhatnak záporok, zivatarok, nagyobb számban a Dunántúlon és északon. Többfelé megerősödhet az északnyugati szél. Délután 26-39 fok várható, keleten, délkeleten lesz a legmelegebb, nyugaton, északnyugaton esnek vissza a maximumok.

Szerdán sok napsütésre van kilátás, csak egy-egy helyen fordulhat elő az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből kisebb zápor, esetleg zivatar. Az élénk, erős északi-északnyugati szélben 27-35 fokra van kilátás. Csütörtökre nyugaton egy-két fokkal tovább mérséklődhet a meleg, máshol még 30-34 fok közötti csúcsértékekre számíthatunk.
Kiadta: Herrmann Dóra (ma 08:37)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Lenge öltözet
Lenge öltözet
Hirdetés
3 V
34
17
4 H
37
19
6 Sz
31
18
7 Cs
30
18
9 Sz
25
16
10 V
25
15
11 H
27
16
12 K
28
16
13 Sz
28
17
jeles nap
14 Cs
29
16
15 P
31
17
16 Sz
32
18
17 V
30
18
18 H
30
17
19 K
31
18
20 Sz
31
19
21 Cs
31
19
22 P
30
19
23 Sz
30
19
24 V
30
19
Hirdetés

Pollenjelentés

Pázsitfűfélékközepes
Csalánfélékközepes
Útifűalacsony
Lóromalacsony
Hársalacsony
Szelídgesztenyealacsony
Libatopfélékalacsony
Gombákextrém
Csalánfélék és gombák

A csalánfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja a közepes-magas, a pázsitfűféléké, az útifűé, a hársé és a szelídgesztenyéé pedig az alacsony-közepes tartományban alakul.

A kültéri allergén gombák spóraszáma több helyen eléri a nagyon magas szintet.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Vasárnap időjárási front nem lesz felettünk, de a kánikula miatt többeknél jelentkezhet fejfájás, migrén, keringési problémák, illetve vérnyomás-ingadozás.

Megterhelő nap vár az idősekre és a szívbetegekre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.

Nagy lesz a napszúrás és a hőguta veszélye.

Alvászavarok jelentkezhetnek, napközben pedig fáradékonyak, dekoncentráltak, bágyadtak lehetünk.

Továbbra is ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, valamint a kiegyensúlyozott táplálkozásra! 10 és 16 óra között országszerte nagyon erős, extrém lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről, illetve ebben az időszakban lehetőleg kerüljük a napon való tartózkodást!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap napos idő várható, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből legfeljebb néhol délen, délkeleten fordulhat elő rövid ideig tartó zápor, esetleg zivatar, amelyek környezetében találkozhatunk vizes, csúszós útszakaszokkal, hirtelen lecsökkenő látástávolsággal, valamint erős széllökések ronthatják az autók egyensúlyát.

Néhol élénk lehet az északnyugati szél, amely kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását.

A napos időben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Napon a járművek hamar felforrósodhatnak, ezért figyeljünk fokozottan, hogy gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Vasárnap napos időre van kilátás a tó térségében, csak kevés felhő lehet az égen. Csapadék nem várható. Az északnyugati szél időnként élénk lehet. Délután 32-34 fok körül alakul a hőmérséklet. 10 és 16 óra között nagyon erős, extrém erős lesz az UV-sugárzás.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
24°C

Hirdetés
(hirdetés)

Hirdetés
(hirdetés)

Adria
Adriai előrejelzés

Vasárnap és hétfőn napos, igazi strandidő várható az Adrián. Helyenként élénk lehet a szél. Délutánonként 32-37 fokot mutathatnak a hőmérők.

Részletes előrejelzés
felhős
-°C
felhős
-°C
felhős
-°C
Horvátország térkép