Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Budapest
Hidegfront jön esővel, záporokkal, zivatarokkal

Hidegfront jön esővel, záporokkal, zivatarokkal

Szombaton helyenként párás, ködös, északon, északkeleten és néhol nyugaton záporos, zivataros lehet a reggel. Délután többfelé előfordulhatnak újabb záporok, a nyugati tájak kivételével zivatarok, helyenként heves zivatarok. Emellett azonban szakadozott lesz a felhőzet, napos időszakokra is számíthatunk. A délnyugati szél élénk, több helyen erős, zivatarok környezetében viharos lehet. Délután 17-27 fok várható, ismét délen, délkeleten lesz melegebb.

Vasárnap már több napsütésben lehet részünk, kisebb eső, zápor helyenként, egy-egy zivatar pedig legfeljebb északkeleten fordulhat elő a megnövekvő felhőzetből. Többfelé erős lesz a nyugati, északnyugati szél. 17 és 22 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Hétfőn sok napsütés ígérkezik, és csak kevés helyen lehet jelentéktelen futó zápor. Az élénk, erős északnyugati szélben 16-21 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Kedden a hosszabb napos időszakok mellett kevés helyen kialakulhat jelentéktelen csapadék. Az északnyugati szél továbbra is többfelé lesz élénk, néhol erős. Szerdán már száraz, túlnyomóan napos időre van kilátás. A szél veszít erejéből, csupán északnyugaton lehet élénk. 16-20 fok közötti maximumokra van kilátás.
Kiadta: Herrmann Dóra (tegnap 17:24)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Őszi öltözet, esernyő
Őszi öltözet, esernyő
Hirdetés
2 V
20
11
jeles nap
3 H
18
10
4 K
17
9
5 Sz
19
7
6 Cs
20
6
7 P
21
7
8 Sz
22
8
9 V
21
9
10 H
20
10
11 K
18
8
12 Sz
17
7
13 Cs
16
7
14 P
17
8
15 Sz
18
8
16 V
19
10
17 H
17
10
18 K
18
9
19 Sz
16
9
20 Cs
17
7
21 P
14
7
jeles nap
22 Sz
14
6
Hirdetés

Pollenjelentés

Csökkenő terhelés

Az esőzések és a lehűlés hatására a parlagfű pollenszórásának csúcsidőszaka véget ért, koncentrációja országosan az alacsony-közepes tartományba esett vissza.

A lágyszárú allergének virágporának mennyisége országosan alacsony.

A kültéri allergén gombák spóraszáma közepes-magas tartományban alakul.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Szombaton egy hullámzó front miatt kettős fronthatás lesz jellemző, a hidegfront előtt délkeleten még 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.

Az érzékenyek körében álmatlanság, kimerültség és rosszullét előfordulhat.

Fejfájás, migrén jelentkezhet, a szeles idő tovább fokozhatja a fejfájásos panaszokat, valamint ingerlékenység, nyugtalanság fordulhat elő.

Könnyen megfázhatunk, ezért ajánlott a réteges öltözet.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Szombat reggel helyenként pára-, ködfoltok okozhatnak korlátozott látási viszonyokat.

Emellett helyenként már reggel, majd napközben többfelé várható zápor, zivatar, helyenként heves zivatar, amelyek környezetében vizes, csúszós utakra kell készülni, heves viharok környezetében jegesőre, hirtelen lecsökkenő látástávolságra, viharos széllökésekre.

A menetstabilitást zivatartól függetlenül többfelé élénk, erős szél gyengítheti.

A napos tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Szombaton eleinte több lesz a felhő a Balaton felett, napközben szakadozik a felhőzet, de zápor, zivatar előfordulhat. A délnyugati szél feltámad. Délután 20-22 fok körül alakul a hőmérséklet.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
14°C
Adria
Adriai előrejelzés

Szombaton marad a felhős idő az Adria térségében, és eső, záporok, zivatarok több helyen, több alkalommal kialakulhatnak. Többfelé élénk, erős lehet a délkeleti szél. Délután 20-25 fokot mutathatnak a hőmérők.

Részletes előrejelzés
felhős
22°C
felhős
23°C
felhős
24°C
Horvátország térkép