Hirdetés
Citromsárga riasztás zivatarra
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Hirdetés

Fülledt idő záporokkal, zivatarokkal

Csütörtökön, Medárd napján folytatódik a fülledt idő, a rövid napos időszakok mellett sokfelé kialakulhat akár ismétlődő jelleggel zápor, zivatar, helyenként felhőszakadásra, jégesőre kell számítani. A szél elsősorban zivatarok környezetében támadhat fel. Délután 21 és 27 fok között alakulhat a hőmérséklet, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet.

Pénteken záporokkal, zivatarokkal tarkított fülledt időre van kilátás. Helyenként felhőszakadás, jégeső továbbra is előfordulhat. A szél ismét zivatarok környezetében lehet átmenetileg erős, akár viharos. Sokfelé lehet párás, ködös a hajnal. A csúcshőmérséklet 21 és 27 fok között alakulhat.

Szombaton gyakran zavarhatják gomolyfelhők a napsütést, és továbbra is számítani kell időnként több tájegységünkön záporok, zivatarok, néhol felhőszakadás kialakulására. Az északi-északkeleti szél helyenként zivataroktól függetlenül is megélénkülhet. Reggelre ismét többfelé képződhet pára, köd. 22-28 fokot mutathatnak délután a hőmérők.

Vasárnap a napos időszakok mellett még többfelé kialakulhat zápor, zivatar. Az élénk, erős északi-északkeleti szélben 22-28 fokra van kilátás. Hétfőn többet süthet a nap, és már csak egy-egy helyen alakulhat ki átmenetileg zápor, esetleg zivatar. Szeles időre, 20-26 fokos maximumokra számíthatunk.
Kiadta: Herrmann Dóra (ma 11:59)

Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Nyári öltözet, esernyő
Nyári öltözet, esernyő
Hirdetés
9 P
26
15
jeles nap
10 Sz
25
14
11 V
26
15
12 H
24
15
13 K
23
13
jeles nap
14 Sz
25
14
15 Cs
26
15
16 P
27
15
jeles nap
17 Sz
28
16
18 V
28
16
19 H
29
17
20 K
29
17
21 Sz
29
17
jeles nap
22 Cs
29
17
23 P
27
17
24 Sz
27
17
jeles nap
25 V
28
17
26 H
29
18
jeles nap
27 K
28
17
28 Sz
29
18
29 Cs
29
18

Pollenjelentés

Pázsitfűfélékközepes
Eperfafélékalacsony
Fenyőfélékalacsony
Csalánfélékközepes
Lóromalacsony
Útifűalacsony
Hársnincs
Gombákalacsony
Pázsitfűfélék

Magas a pollenterhelés, egyszerre nagyon sokféle növény virágpora megtalálható most a levegőben, viszont a következő napokban a csapadékosabb idő hatására valamelyest csökkenhet a terhelés.

A pázsitfűfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országszerte eléri a közepes-magas szintet, a csalánféléké pedig a közepes tartományban alakulhat.

A kültéri allergén gombák spóraszáma általában alacsony-közepes szinten lehet jelen.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön sem lesz felettünk időjárási front, ugyanakkor különféle tünetek továbbra is jelentkezhetnek.

A fülledt idő miatt az arra érzékenyebbeknél fejfájás, migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság, esetleg nehézlégzés, légszomj és rosszullét előfordulhat.

A felhősebb, csapadékosabb időben lehangoltabbak lehetünk, romolhat közérzetünk.

Újabb nehéz nap vár az idősekre, a szívbetegekre, valamint a keringési panaszokkal élőkre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.

Záporok, zivatarok idején fokozódik a fülledtség, romolhat az asztmások, illetve a légzőszervi megbetegedésekkel élők állapota, így ők ekkor lehetőleg tartózkodjanak zárt térben.

10 és 16 óra között a napos időszakokban az UV-sugárzás erős, esetleg nagyon erős lehet, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Csütörtökön sokfelé készülhetünk esőre, záporokra, zivatarokra, emiatt vizes, csúszós útszakaszokkal találkozhatnak a közlekedők.

Az intenzívebb gócokat felhőszakadás, jégeső kísérheti, emiatt hirtelen romolhatnak a látási viszonyok, vízátfolyás, villámárvíz nehezítheti a közlekedést.

Záporok, zivatarok környezetében erős, viharos széllökések előfordulhatnak, amelyek jelentősebb mértékben ronthatják a járművek menetstabilitását.

Hajnalban, reggel többfelé pára, köd okozhat átmenetileg korlátozott látási viszonyokat.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Csütörtökön gyakran zavarhatják gomolyfelhők a napsütést, időnként záporok, zivatarok kialakulhatnak a tó térségében. A szél csak záporok, zivatarok környezetében támadhat fel. Délután 23-25 fok körül alakulhat a hőmérséklet. 10 és 16 óra között a napos időszakokban az UV-sugárzás erős, esetleg nagyon erős lehet.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
21°C

Hirdetés
(hirdetés)

Hirdetés
(hirdetés)

Adria
Adriai előrejelzés

Csütörtökön és pénteken napos-gomolyfelhős idő várható az Adria térségében, helyenként átmeneti jelleggel záporok, zivatarok kialakulhatnak. A szél elsősorban zivatarok környezetében támadhat fel. Délutánonként 22-26 fokot mutathatnak a hőmérők.

Részletes előrejelzés
felhős
27°C
felhős
29°C
felhős
27°C
Horvátország térkép