Hirdetés
Citromsárga figyelmeztetés zivatarra
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Komló
Záporok, zivatarok jönnek

Záporok, zivatarok jönnek

Kedden napközben keleten, délkeleten maradhat felhősebb az ég, és még eső, zápor előfordulhat. A Dunántúlon több napsütés ígérkezik, de a délután második felében nyugat felől záporok, zivatarok érkezhetnek. Többfelé élénk, néhol erős lesz a délkeleti szél. A csúcshőmérséklet 21 és 31 fok között alakulhat, délen, délnyugaton lesz melegebb.

Szerdára virradóan ismét a dunántúli és középső tájakon számíthatunk záporokra, zivatarokra. Napközben napos-gomolyfelhős időre készülhetünk, a közeledő hidegfront hatására elszórtan záporok, zivatarok, néhol heves zivatarok alakulhatnak ki. Többfelé élénk, helyenként erős lesz a délnyugati szél, zivatarok környezetében viharos széllökések lehetnek. Délután 27 és 35 fok közé emelkedik csúcshőmérséklet. Délen, délkeleten lesz a legmelegebb.

Csütörtökre megérkezik a hidegfront, de már kevés csapadékkal. Napközben a felhőátvonulások mellett többnyire napos idő várható, záporok néhol délen, délnyugaton alakulhatnak ki. Az északnyugati szelet az ország északi, északkeleti megyéiben kísérhetik erős, néhol viharos lökések. A legmagasabb hőmérséklet 24-29 fok között valószínű.

Pénteken többfelé élénk, az északi tájakon erős lehet az északnyugati szél. A változóan felhős időben legfeljebb egy-egy zápor fordulhat elő. Délután 25-30 fok közé emelkedhet a hőmérséklet. Hétvégére újabb hidegfront érkezhet több fokos lehűléssel.
Kiadta: Herrmann Dóra (ma 11:22)

Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Nyárias öltözet
Nyárias öltözet
Hirdetés
24 K
30
15
jeles nap
25 Sz
32
16
jeles nap
26 Cs
28
16
27 P
27
16
28 Sz
21
14
29 V
22
12
jeles nap
30 H
23
12
31 K
24
13
1 Sz
25
14
2 Cs
26
14
3 P
26
15
4 Sz
27
15
5 V
28
15
jeles nap
6 H
29
17
jeles nap
7 K
29
17
8 Sz
30
16
jeles nap
9 Cs
30
16
10 P
30
18
11 Sz
31
18
12 V
30
18
13 H
29
19
jeles nap
14 K
27
18
Hirdetés

Pollenjelentés

Ciprusfélék / Tiszafafélékalacsony
Kőrisalacsony
Nyírközepes
Platánalacsony
Tölgyalacsony
Pázsitfűfélékmagas
Csalánfélékalacsony
Gombákalacsony
Csökkenő terhelés

A pázsitfűfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja magas, a fenyőféléké közepes-magas tartományban alakul.

A tölgy, az eperfafélék, a nyír, a dió, a platán, a bükk és a bodza pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja alacsony-közepes.

Közepes szintet érhet el többfelé a csalánfélék virágporának mennyisége.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakul.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Kedden a melegfrontra érzékenyek tapasztalhatnak tüneteket, náluk gyakori lehet a fáradékonyság, dekoncentráltság, emellett migrén, gyulladásos panaszok jelentkezhetnek. Éjjel az érkező zivatarok hatására alvászavarok előfordulhatnak, napközben a zivatarok környezetében felerősödhetnek az asztmások tünetei.

A hidegebb helyeken hajnalban még felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.

Fogyasszunk legalább napi 2-3 liter szénsavmentes, valamint alkoholmentes folyadékot! A napos tájakon 11 és 15 óra között az UV-sugárzás erős, nagyon erős lehet, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről!

Közlekedésmeteorológia

Kedden többfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra helyenként felhőszakadással, jégesővel. Ezek környezetében vizes, csúszós utakra számíthatunk, néhol vizátfolyás alakulhat ki az utakon, valamint hirtelen lecsökkenhet a látástávolság.

Többfelé élénk, néhol erős délkeleti szél csökkentheti a járművek menetstabilitását, zivatar környezetében viharos széllökés.

Napközben a Dunántúlon ígérkezik több napsütés, a napos tájakon érdemes vezetés közben napszemüveget viselni.

Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Kedden záporok, zivatarok ébreszthetnek a Balatonnál, majd napközben gomolyfelhős-napos idő várható. Napközben csapadék nem valószínű, legfeljebb késő este alakulhat ki egy-egy zápor. A déli, délkeleti szél időnként élénk, erős lehet. Délután 26-28 fok körül alakul a csúcshőmérséklet. 11 és 15 óra között erős, helyenként nagyon erős lesz az UV-sugárzás.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
20°C
Adria
Adriai előrejelzés

Kedden napos-gomolyfelhős idő várható az Adria partján kevés záporral. A délkeleti szél többfelé élénk, néhol erős lehet. Délután 24-30 fokra van kilátás.

Részletes előrejelzés
felhős
23°C
felhős
25°C
felhős
26°C
Horvátország térkép