Hirdetés
Narancs riasztás viharos szélre
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Lánycsók
Szélviharral tör ránk a hideg
Hirdetés

Szélviharral tör ránk a hideg

Szombaton keleten, délkeleten lesz több a felhő, itt még havas eső, eső, kisebb havazás várható több helyen. Máshol egyre inkább a napsütés kerül előtérbe, csak néhol fordulhat elő egy-egy zápor, hózápor. Sokfelé viharos, a Dunántúlon erősen viharos északi szél fog fújni, 100 km/órát meghaladó széllökések is előfordulhatnak. A maximumok kora délelőtt állnak be 0 és +7 fok között értékekkel, aztán hűlni fog a levegő.

Vasárnap már több lesz a napsütés, de keleten még lehetnek felhősebb időszakok. Számottevő csapadék nem várható, csak néhol fordulhat elő hószállingózás, gyenge hózápor. Még többfelé lesz élénk, erős az északi-északkeleti szél. Hideg lesz, hajnalban -11, -3, napközben -3, +2 fokot mérhetünk.

Hétfőn a Dunától keletre napos, a Dunántúlon többfelé felhős idő várható, de számottevő csapadék nem valószínű. Még többfelé élénk lehet az északkeleti szél. Hajnalban -10, -5 fokig hűl le a levegő, de szélvédett, havas tájakon ennél több fokkal hidegebb is lehet. Napközben -3, +2 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden a napsütést inkább csak keleten zavarhatják felhők a délutáni órákban, de csapadék nem várható. Az északi-északkeleti szél északnyugaton és a Tiszántúlon többfelé élénk lehet. Hajnalban -14, -6, kora délután -1, +3 fokra számíthatunk. Szerdán a változóan felhős időben helyenként hózáporok alakulhatnak ki. Mérsékelt, élénk északkeleti szél fog fújni. Napközben -1, +4 fokra van kilátás.
Kiadta: Időkép (ma 09:21)

Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Réteges, szélálló öltözet
Réteges, szélálló öltözet
Hirdetés
4 Sz
4 3
5 V
0
-5
jeles nap
6 H
0
-7
jeles nap
7 K
3
-7
8 Sz
4
-6
9 Cs
4
-7
10 P
5
-6
11 Sz
6
-5
12 V
6
-4
13 H
7
-4
14 K
7
-3
jeles nap
15 Sz
8
-2
16 Cs
9
0
17 P
9
0
18 Sz
10
0
19 V
9
2
jeles nap
20 H
9
1
21 K
10
2
22 Sz
12
3
23 Cs
9
4
24 P
9
3
jeles nap
25 Sz
8
0

Hójelentés

Bánkút 44 cm
Eplény 90 cm
Kékestető 40 cm
Mátraszentistván 80 cm
Sátoraljaújhely 2 cm
Visegrád 4 cm

Hózápor, kisebb havazás

Szombaton még keleten, délkeleten fordulhat elő havas eső, havazás, és hózáporok is kialakulhatnak az erősen szeles időben. Jelentős hómennyiség azonban már nem fog lehullani.

Orvosmeteorológia

Szombaton erős hidegfronti hatásra, viharos szélre számíthatunk, ami sokak szerveztét megterheli majd.

A frontérzékenyeknél görcsös fejfájás, migrén, izomgörcsök jelentkezhetnek.

A szív- és érrendszeri megbetegedésekkel küzdők körében nagy eséllyel alakulhat ki vérnyomás-ingadozás, keringési zavar, rosszullét.

Az erősen szeles idő tovább fokozhatja a fejfájásos panaszokat, emellett ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk.

A kismamáknál korábban megindulhat a szülés.

Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen, figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Szombaton eleinte még szórványosan, később már csak keleten, délkeleten számíthatunk havas esőre, záporokra, hózáporokra, kisebb havazásra, emiatt továbbra is számítani kell vizes, csúszós, helyenként latyakos, hókásás, havas utakra is.

Napközben egyre többfelé kisüt a nap, így vezetés közben szükség lehet a napszemüvegekre.

Az északias szél országszerte viharos, a Dunántúlon erősen viharos lesz, így nagy mértékben romolhat a járművek menetstabilitása.

A szélvihar fákat, ágakat törhet ki, tető cserepeket sodorhat le, ezért legyünk óvatosak, körültekintőek az utakon és parkoláskor is! Figyelmetlenebbek lehetünk az utakon, így tartsunk elegendő követési távolságot, vezessünk óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet