Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Hirdetés

Felhős, enyhe hétvége

Szombaton felhős, borongós időben lesz részünk, inkább csak északnyugaton és helyenként a Dunántúlon süthet ki a nap. Másutt elszórtan fordul elő csapadék, főként keleten, ahol tartós eső, néhol kiadósabb zápor jöhet. A délies szelet sokfelé élénk, kezdetben helyenként erős lökések kísérhetik. Délután 12-17 fokot mérhetünk.

Vasárnap eleinte több helyen kisüthet a nap, napközben ismét erősen megnövekszik a felhőzet és többfelé kell számítani esőre, záporra. Nyugaton, északnyugaton és a Tiszántúlon szeles marad az idő. Sokfelé párás, ködös lesz a reggel. Hajnalban nyugaton néhol gyenge fagy nem kizárt, majd napközben 11 és 18 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn már több napsütésre van kilátás, és csak néhol alakulhat ki átmenetileg kisebb eső, zápor az északi tájakon. Többfelé élénk, helyenként erős lesz a déli-délkeleti szél. Reggel ismét találkozhatunk párás, ködös tájakkal. Délután a legmagasabb hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.

Kedden az ország keleti felén van kilátás hosszabb napos időszakokra, másutt a felhős időben elvétve kisebb eső, zápor kialakulhat. Szerdán gyakran takarhatják felhők a napot, de jelentős csapadék sehol sem valószínű. A középső tájakon több helyen feltámadhat a délkeleti szél. A reggelek helyenként párásak, ködösek lesznek, majd délutánonként 14-19 fokot mutathatnak a hőmérők.
Kiadta: Herrmann Dóra (ma 09:11)

Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Réteges öltözet
Réteges öltözet
Hirdetés
24 Sz
16
9
jeles nap
25 V
13
2
jeles nap
26 H
17
4
jeles nap
27 K
17
5
28 Sz
17
6
29 Cs
15
7
1 P
15
7
2 Sz
16
5
3 V
16
5
4 H
16
5
jeles nap
5 K
15
5
6 Sz
14
5
7 Cs
14
4
8 P
13
3
jeles nap
9 Sz
14
3
10 V
14
5
jeles nap
11 H
15
5
12 K
13
6
jeles nap
13 Sz
14
4
14 Cs
13
3
15 P
12
3
jeles nap
16 Sz
13
5

Hójelentés

Bánkút -
Eplény 10 cm
Kékestető -
Mátraszentistván 25 cm
Sátoraljaújhely -
Visegrád -

Nyoma sincs a télnek

A következő napokban sem tér vissza a tél, folytatódik az évszakhoz képest enyhe időjárás, havazás sehol sem várható. Eső viszont többfelé eshet.

Orvosmeteorológia

Szombaton hidegfronti hatás várható, emiatt az érzékenyek körében fejfájás, görcsös panaszok és vérnyomás-ingadozás jelentkezhet.

A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok.

Emellett szédülés, valamint mellkasi panaszok előfordulhatnak.

A felhős, borongós, többfelé csapadék idő miatt romlik hő- és komfortérzetünk, lehangoltak lehetünk.

Réteges öltözet viselése ajánlott.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

Közlekedésmeteorológia

Szombaton kezdetben a nyugati és az északnyugati tájak kivételével többfelé várható eső, zápor, majd délután már csak a Dunától keletre eső tájakon alakulhat ki csapadék, így ezen a napon is többfelé kell számítani vizes, csúszós utakra.

A délies szelet többfelé élénk, kezdetben helyenként erős lökések kísérhetik, melyek csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

A Dunántúlon helyenként rövid időszakokra előbújhat a nap a felhők közül, így ilyenkor érdemes lehet vezetés közben napszemüveget viselni.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet