Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Lánycsók
Hideg szombat, esős, borús vasárnap

Hideg szombat, esős, borús vasárnap

Szombaton változóan felhős, napos időre számíthatunk, csapadék estig nem valószínű. A déli, délkeleti szelet északnyugaton erős lökések kísérik. A fagyos hajnalt követően délután 1-5 fok valószínű.

Vasárnapra virradóan újabb csapadék érkezik: a leghidegebb északi tájakon hó, máshol eső, havas eső, néhol ónos eső várható. Napközben átmenetileg kevesebb, délutántól ismét egyre többfelé eshet, az ország északnyugati felén egyre inkább havas eső, hó, délen és keleten eső. Nyugaton délutántól megélénkülhet az északias szél. Napközben 1-7 fokot mérhetünk.

Hétfő reggel még északon, északkeleten eshet, a hidegebb tájakon havazhat. Napközben északon és nyugaton felszakadozik a felhőzet, másutt borongós marad az idő. A Dunántúlon erős, néhol viharos lesz a szél, délután 1-6 fok valószínű.

Kedden túlnyomóan napos, hideg idő vár ránk, a keleti megyék felett lesz több felhő, néhol gyenge eső előfordulhat. Az északias szél élénk, erős lesz. Szerdán napos időnk lesz, de reggel erős, többfelé -10 fok alatti fagy alakulhat ki.
Kiadta: Herrmann Dóra (ma 10:11)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Téli ruha
Téli ruha
Hirdetés
4 Sz
5
-5
jeles nap
5 V
5
2
jeles nap
6 H
4
0
jeles nap
7 K
3
-3
8 Sz
3
-5
9 Cs
5
-1
10 P
7
1
11 Sz
6
3
12 V
7
3
jeles nap
13 H
8
4
jeles nap
14 K
7
3
15 Sz
6
3
16 Cs
6
2
17 P
6
1
18 Sz
5
-1
19 V
3
-1
jeles nap
20 H
2
-2
21 K
4
-1
jeles nap
22 Sz
5
0
23 Cs
8
3
24 P
7
2
jeles nap
25 Sz
9
2
jeles nap
Hirdetés

Hójelentés

Bánkút 14 cm
Dobogókő 1 cm
Eplény -
Kékestető 18 cm
Mátraszentistván 4 cm
NHH 3 cm
Sátoraljaújhely -
Visegrád -

Szombat éjjel jön újabb csapadék

Átmeneti szárazabb időszakot követően szombat éjjel ismét nagyobb mennyiségű csapadék érkezik, vasárnap késő estig a Dunántúl északi felén és északon van legnagyobb esély a havazásra.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Szombat estig nem érkezik újabb front, de megterhelő lesz a humánmeteorológiai helyzet. A hideg időben erősödnek a kopásos jellegű ízületi bántalmak, különösen reggel, de a tartósabban fagyos helyeken napközben is jelentkezhetnek izomgörcsök, végtagfájdalmak.

Napközben vérnyomáspanaszok, illetve fejfájás is felléphet.

Északnyugaton az erős szél fokozhatja a panaszokat.

Öltözzünk melegen, rétegesen, könnyedén megfázhatunk.

Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra!

Közlekedésmeteorológia

Szombat estig nem várható csapadék, este azonban északnyugat felől eső, havas eső, éjjel északon hó érkezik, ez okozhat csúszós, latyakos utakat. A nap nagy részében a legtöbb helyen napos idő várható, sokfelé szükség lehet napszemüvegre vezetés közben.

A szél az északnyugati tájakon megerősödik, csökkenti a járművek menetstabilitását.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet