Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Leányfalu
Frontos napok szeles idővel

Frontos napok szeles idővel

Csütörtökön a rövid napos időszakok mellett gyakran takarhatják felhők a napot, de estig számottevő csapadék nem várható, csupán helyenként fordulhat elő hószállingózás, illetve szitálás. Az esti óráktól kezdve észak felől vegyes halmazállapotú csapadék egyre többfelé előfordulhat. A nyugati, délnyugati tájak kivételével többfelé élénk, néhol erős lehet a nyugati-délnyugati szél. Reggelre a kevésbé szeles tájakon pára, köd képződhet. Hajnalban -7 és +1, kora délután 0 és 8 fok közötti értékeket mérhetünk.

Péntekre egy hidegfront hoz elszórt záporokat, de helyenként kisebb eső, havas eső, illetve hózápor is előfordulhat. A nap első felében számíthatunk több napsütésre. Feltámad a nyugatira, északnyugatira forduló szél, melyet sokfelé erős, viharos lökések kísérhetnek. A legmagasabb hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul.

Szombaton a naposabb délelőttöt felhősebb délután követhet. Az esti órákban észak felől vegyes halmazállapotú csapadék érkezik, havazás északon, északkeleten valószínű. Az északnyugati, majd a nyugatias szelet élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. Kora délután 2-7 fokot mérhetünk.

Vasárnap újabb hidegfront érkezik, de ezúttal a péntekinél is viharosabb északnyugati széllel. Elszórtan kialakulhatnak záporok, néhol hózáporok a napos-gomolyfelhős időben. 5 és 11 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Hétfőn a délnyugati szél lehet élénk, erős, de estig említésre méltó csapadék nem valószínű. Napközben 3-9 fokra van kilátás.
Kiadta: Berceli Balázs (tegnap 18:54)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Meleg, téli ruha
Meleg, téli ruha
Hirdetés
27 Cs
5
-2
28 P
6
2
29 Sz
5
-3
30 V
8
4
31 H
6
-2
1 K
5
-2
2 Sz
4
-3
jeles nap
3 Cs
6
0
4 P
6
-2
5 Sz
8
-1
6 V
7
0
jeles nap
7 H
7
0
8 K
6
1
9 Sz
7
0
10 Cs
7
0
11 P
7
1
12 Sz
7
-1
13 V
6
0
14 H
7
-1
jeles nap
15 K
8
0
16 Sz
7
-1
17 Cs
6
0
Hirdetés

Hójelentés

Éjjel északkeleten gyengén havazhat

Éjjel többfelé szállingózhat a hó, de kevés megmaradó friss hó csak északkeleten valószínű.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Csütörtökön kettősfronti hatás várható. Kezdetben a melegfronti tünetek kerülhetnek előtérbe, így az érzékenyek körében migrén, gyulladásos jellegű ízületi panaszok, dekoncentráltság, fáradtság, alvászavar, rosszullét is jelentkezhet.

Ezt követően kora estétől már hidegfronti tünetekre kell készülni, emiatt fejfájás, görcsös panaszok, vérnyomás-ingadozás fordulhat elő.

A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet.

A felhősebb idő miatt lehangoltak, kedvtelenek lehetünk.

Öltözzünk melegen, rétegesen, erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra!

Közlekedésmeteorológia

Csütörtökön estig számottevő csapadék nem várható, csupán helyenként fordulhat elő hószállingózás, illetve szitálás, majd az esti óráktól kezdve észak felől vegyes halmazállapotú csapadék egyre többfelé előfordulhat. Az érintett tájakon vizes, csúszós, késő estétől északon, északkeleten helyenként esetleg síkos, latyakos útszakaszokra kell számítani.

Ugyanakkor a korábban havazás érintette tájakon havas, csúszós, latyakos utak még előfordulhatnak.

A nyugati, délnyugati tájak kivételével többfelé élénk, néhol erős lehet a nyugati-délnyugati szél, mely csökkentheti a járművek menetstabilitását.

A napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Hajnalban, reggel a kevésbé szeles tájakon pára, köd okozhat átmenetileg korlátozott látási viszonyokat.

Vezessünk nagyon óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet