Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Leányfalu
Hétvégén 25 fok alatt alakul a csúcshőmérséklet

Hétvégén 25 fok alatt alakul a csúcshőmérséklet

Szombaton kezdetben északkeleten várható csapadék, napközben pedig az ország északi felén elszórtan fordulhatnak elő záporok, futó záporok, északkeleten helyenként zivatarok is. Máshol a napsütésé lesz a főszerep, legfeljebb kisebb zápor fordulhat elő. Többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetik az északnyugati szelet. Hajnalban 7-15 fokot mérhetünk, északon és délnyugaton pára, köd képződhet. Délután 20-25 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Vasárnap a napos időszakok mellett északkeleten és nyugaton, délnyugaton lehet több felhő az égen, ezeken a tájakon kisebb eső, záporok előfordulhatnak. Helyenként még élénk lesz az északias szél. Hajnalban 6-14, délután 17-24 fok valószínű, északkeleten lesz hűvösebb.

Hétfőn kezdetben sok felhő lesz felettünk és az ország nyugati, déli felén többfelé számíthatunk esőre, záporra. Délután már száraz idő valószínű és szakadozottabb lesz a felhőzet, de helyenként még előfordulhatnak záporok. Gyenge, mérsékelt lesz az északi-északkeleti szél. Hajnalban 5-13, délután 15-21 fok valószínű.

Kedden elsősorban északon, északkeleten alakulhat ki egy-egy zápor, de a legtöbb helyen napos-gomolyfelhős időre van kilátás. Helyenként feltámad az északias szél. A legmagasabb hőmérséklet 15-22 fok között alakulhat. Szerdán fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják meg a napos időt. Számottevő csapadék nem várható. Keleten megélénkülhet az északi szél. Délutánra 14-20 fok ígérkezik.
Kiadta: Varga Sándor (tegnap 18:24)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Kora őszi öltözet, esernyő
Kora őszi öltözet, esernyő
Hirdetés
18 Sz
21
12
jeles nap
19 V
20
11
20 H
18
10
21 K
19
9
22 Sz
18
9
jeles nap
23 Cs
17
8
24 P
20
8
25 Sz
22
9
26 V
23
10
27 H
24
10
28 K
21
11
29 Sz
21
11
jeles nap
30 Cs
22
10
1 P
21
10
2 Sz
20
9
3 V
18
7
4 H
17
9
5 K
18
8
6 Sz
17
8
7 Cs
17
9
8 P
16
8
9 Sz
18
9
Hirdetés

Pollenjelentés

Parlagfű és gombák

A parlagfű virágporának mennyisége magas, sokfelé nagyon magas szintet ér el.

Közepes szinten lehet jelen a csalán- és a pázsitfűfélék virágporának mennyisége, míg más allergén növények pollenszintje jellemzően alacsony marad.

A kültéri allergén gombák spóraszáma többfelé magas szintet ér el.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Szombaton már elhagyja hazánkat a hidegfront, de mögötte hűvösebb levegő áramlik be. A hidegfrontra fokozottan érzékenyek körében így továbbra is jelentkezhet görcsös fejfájás, hasi görcsök, ízületi panaszok.

A szív és érrendszeri betegségekkel küzdőknél vérnyomás-ingadozás, keringési problémák, rosszullét továbbra is kialakulhat.

A többfelé feltámadó szél nyugtalanságot, ingerlékenységet, alvászavarokat idézhet elő.

Hajnalban a hűvösebb, nyirkosabb tájakon felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak.

Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több szezonális zöldséget, gyümölcsöt!

Közlekedésmeteorológia

Szombaton az ország legnagyobb részén a napsütésé lesz a főszerep, de északon, északkeleten és néhol északnyugaton záporok, zivatarok tehetik vizessé, csúszóssá az érintett útszakaszokat. Környezetükben hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, valamint erős széllökések csökkenthetik a menetstabilitást.

Zivataroktól függetlenül is még többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetik az északnyugati szelet.

A túlnyomóan napos időben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Szombaton derült lesz a reggel, délután pedig napos-gomolyfelhős időre készülhetünk. Egy-egy futó zápor a délután második felében előfordulhat. Az északnyugati szelet élénk, olykor erős lökések kísérhetik. Délután 21-23 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
22°C
Adria
Adriai előrejelzés

Szombaton a változóan felhős idő mellett a déli partvidéken kialakulhat még zápor, zivatar. A nyugati-északnyugati szél több helyen megélénkül. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. 17-25 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Részletes előrejelzés
felhős
24°C
felhős
27°C
felhős
26°C
Horvátország térkép