Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Hirdetés

Gyakran takarhatják felhők a napot

Vasárnap északnyugaton gyakrabban kialakulhat eső, zápor, esetleg egy-egy zivatar, de néhol nyugaton és északon is előfordulhat időnként záporos csapadék. Máshol naposabb nyári időre van kilátás. A Dunántúlon helyenként élénk lehet az északkeleti szél. Hajnalban 5 és 14 fok között alakulhat a minimum-hőmérséklet. Délutánra az ország nagy részén 24 és 29 fok közé melegedhet a levegő, de a csapadékosabb északnyugati tájakon csak 18-20 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet.

Hétfőn sok felhő lesz felettünk. Kezdetben csak elszórtan, délután az északkeleti tájak kivételével már több tájegységünkön is kialakulhat zápor, zivatar. A délkeleti szél többfelé megélénkül, zivatarok idején viszont erős, viharos lökések is lehetnek. A csúcshőmérséklet 22 és 31 fok között alakulhat, északnyugaton, nyugaton mérhetjük majd az alacsonyabb maximumokat.

Kedden sok felhő lesz felettünk, és többfelé számíthatunk esőre, záporokra, zivatarokra, néhol felhőszakadásra, jégesőre is. Helyenként élénk, zivatarok környezetében erős, viharos lehet a szél. 19 és 27 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.

Szerdán és csütörtökön is gyakran zavarhatják gomolyfelhők a napsütést, és több tájegységünkön is számítani kell záporok, zivatarok kialakulására, néhol felhőszakadás, jégeső ismét kialakulhat. Helyenként élénk, zivatarok környezetében erős, viharos lehet a szél. Délutánonként 22-28 fokra van kilátás.
Kiadta: Berceli Balázs (tegnap 19:02)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Nyári öltözet
Nyári öltözet
Hirdetés
4 V
28
13
jeles nap
7 Sz
26
16
8 Cs
26
17
jeles nap
10 Sz
27
18
11 V
27
17
12 H
26
16
13 K
27
16
jeles nap
14 Sz
28
17
15 Cs
29
18
16 P
29
18
jeles nap
17 Sz
28
18
18 V
29
18
19 H
29
19
20 K
29
20
21 Sz
30
19
jeles nap
22 Cs
30
18
23 P
28
19
24 Sz
28
19
jeles nap
25 V
29
19

Pollenjelentés

Pázsitfűfélékmagas
Eperfafélékalacsony
Fenyőfélékközepes
Csalánfélékközepes
Lóromalacsony
Útifűalacsony
Hársnincs
Gombákalacsony
Pázsitfűfélék

A következő napokban a pázsitfűfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országszerte eléri a magas-nagyon magas szintet.

A fenyőfélék virágpora országszerte a közepes-magas, a csalánféléké a közepes tartományban alakul.

A lórom, az útifű és a bodza pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja alacsony, esetenként közepes szintet érhet el.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony tartományban alakul, de az Alternariáé helyenként elérheti a közepes-magas szintet.

Orvosmeteorológia

Vasárnap időjárási front nem lesz felettünk, de sokfelé nagy lesz a napi hőingás, emiatt az érzékenyek körében migrén, dekoncentráltság, vérnyomás-ingadozás, keringési problémák és akár rosszullét is jelentkezhet.

A hajnali, reggeli órákban a hűvösebb tájakon élők körében felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi problémák.

A naposabb tájakon javulhat a hangulatunk, közérzetünk, a felhősebb tájakon élők viszont kedvtelenebbek lehetnek.

A szabadban gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről, az UV-sugárzás ugyanis 10 és 16 óra között az ország jelentős részén elérheti az erős, nagyon erős fokozatot.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap északnyugaton gyakrabban kialakulhat eső, zápor, esetleg egy-egy zivatar, de néhol nyugaton és északon is előfordulhat időnként záporos csapadék, így ezeken a tájakon vizes, csúszós útszakaszokkal találkozhatnak a közlekedők.

Az intenzívebb gócokban hirtelen jelentősen romolhatnak a látási viszonyok.

A Dunántúlon helyenként élénk lehet az északkeleti szél, mely kissé ronthatja a járművek menetstabilitását.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Vasárnap gyakrabban zavarhatják felhők a napsütést a tó térségében, de csak elszórtan fordulhat elő futó zápor a délutáni, kora esti órákban. Napközben élénk lehet az északi-északkeleti szél. Hajnalban 10-13, délután 24-27 fok körül alakulhat a hőmérséklet. 10 és 16 óra között az UV-sugárzás a napos időszakokban erős, nagyon erős fokozatot érhet el, ezért ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
22°C
Adria
Adriai előrejelzés

Vasárnap és hétfőn is napos-gomolyfelhős időre van kilátás az Adria térségében, időnként záporok, zivatarok is kialakulhatnak. A szél elsősorban zivatarok környezetében támadhat fel. Délutánonként 19-24 fokra van kilátás.

Részletes előrejelzés
felhős
27°C
felhős
27°C
felhős
27°C
Horvátország térkép