Hirdetés
Citromsárga figyelmeztetés zivatarra
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Lipót
Kissé szeles, de nyárias idő
Hirdetés

Kissé szeles, de nyárias idő

Hétfőn a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és több tájegységünkön készülhetünk záporokra, zivatarokra, helyenként felhőszakadással, jégesővel és viharos széllökésekkel kísért zivatarok is lehetnek. A Dunántúlon többfelé élénk lehet az északi-északkeleti szél. Hajnalban 8 és 16, délután 24 és 29 fok között alakulhat a hőmérséklet, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet.

Kedden a napsütést gyakran zavarhatják gomolyfelhők, és többfelé kialakulhat időnként zápor, zivatar. Helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. Sokfelé élénk, néhol erős lesz az északi-északkeleti szél, de zivatarok környezetében viharos széllökésekre is számítani kell. A csúcshőmérséklet 24 és 29 fok között alakulhat.

Szerdán nyugaton, északnyugaton és északon számíthatunk több napsütésre, máshol erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és helyenként záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Élénk, néhol erős lökések kísérhetik a keleti-északkeleti szelet. Délutánra 24 és 29 fok közé melegedhet a levegő.

Csütörtökön és pénteken is napos-gomolyfelhős időre van kilátás, és időnként zápor, zivatar továbbra is előfordulhat több tájegységünkön is. A szél elsősorban záporok, zivatarok környezetében támadhat fel. Helyenként párás, ködös lehet a reggel. Délutánonként 24 és 30 fok közötti maximumokra van kilátás.
Kiadta: Berceli Balázs (tegnap 19:45)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Nyárias öltözet
Nyárias öltözet
Hirdetés
29 H
26
10
jeles nap
30 K
26
12
31 Sz
26
12
1 Cs
26
12
3 Sz
23
14
4 V
23
12
jeles nap
5 H
24
13
6 K
24
14
7 Sz
24
13
8 Cs
24
14
jeles nap
9 P
24
14
10 Sz
24
15
11 V
24
14
12 H
26
16
13 K
27
18
jeles nap
14 Sz
25
17
15 Cs
26
16
16 P
25
15
jeles nap
17 Sz
24
17
18 V
26
15
19 H
26
16

Pollenjelentés

Tölgyalacsony
Pázsitfűfélékmagas
Eperfafélékalacsony
Fenyőfélékközepes
Csalánfélékalacsony
Lóromalacsony
Útifűalacsony
Gombákközepes
Pázsitfűfélék

A következő napokban magas pollenterhelésre kell számítani, egyszerre nagyon sokféle növény virágpora megtalálható most a levegőben.

A pázsitfűfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országszerte eléri a magas, esetenként a nagyon magas szintet.

A fenyőfélék és a csalánfélék virágpora az alacsony-közepes tartományban alakul.

A lórom, az eperfafélék és a bodza pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja alacsony, esetenként közepes szintet érhet el.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakul.

Orvosmeteorológia

Hétfőn sem lesz időjárási front felettünk, de a fokozottan érzékenyeknél fejfájás, migrén, fáradékonyság jelentkezhet.

Záporok, zivatarok környezetében fülledtté, párássá válik a levegő, ami nehézlégzés, rosszullét kialakulásához vezethet, különösen az idősek, a szívbetegek és a keringési panaszokkal élők körében.

Zivatarok környezetében felerősödhetnek az asztmások tünetei, így ők viharok idején lehetőleg tartózkodjanak zárt térben.

A napos időszakok jó hatással lesznek a hangulatra, közérzetre.

A szabadban gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről, az UV-sugárzás ugyanis 11 és 16 óra között országszerte elérheti az erős, nagyon erős fokozatot.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és több téjegységünkön készülhetünk záporokra, zivatarokra, helyenként felhőszakadással, jégesővel és viharos széllökésekkel kísért zivatarok is lehetnek.

Emiatt számítani kell vizes, csúszós útszakaszokra, az intenzívebb gócokban hirtelen jelentősen romolhatnak a látási viszonyok, néhol esetleg vízátfolyások is nehezíthetik a közlekedést.

A Dunántúlon többfelé élénk lehet az északi-északkeleti szél, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is előfordulhatnak, emiatt romolhat a járművek menetstabilitása.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Hétfőn gyakran megnövekedhet a felhőzet a tó térségében, és időnként átmeneti záporok is kialakulhatnak a tó egyes részei felett. Napközben élénk lehet az északias szél. Hajnalban 13-15, délután 25-27 fok körül alakulhat a hőmérséklet. 11 és 16 óra között az UV-sugárzás erős, nagyon erős fokozatot érhet el, ezért ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
20°C
Adria
Adriai előrejelzés

Hétfőn és kedden napos-gomolyfelhős időre van kilátás az Adria térségében, és többfelé záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Helyenként élénk, zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos lehet a szél. Délutánonként 20 és 25 fok között alakulhatnak a maximumok.

Részletes előrejelzés
felhős
27°C
felhős
27°C
felhős
26°C
Horvátország térkép