Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Magyarhertelend
Nyugodt őszi idő

Nyugodt őszi idő

Szerdán sok napsütésre számíthatunk, bár nyugaton időnként lehetnek felhősebb körzetek, de csapadék sehol sem várható. Nem lesz jelentős a légmozgás. Hajnalra többfelé pára, köd képződhet. Reggel -4 és +4, délután 13 és 17 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtök reggelre is többfelé képződhet pára, köd, ami nyugaton csak lassan oszlik fel a délelőtti órákban. Napközben ugyanakkor derült, napos időben lesz részünk, csapadék továbbra sem várható. A délkeleti szél Sopron környékén megélénkülhet. A csúcshőmérséklet 13 és 17 fok között alakul.

Pénteken folytatódik a napos, csapadékmentes idő, de reggelre ismét sokfelé párássá, ködössé válhat a levegő. A Dunántúlon és délen helyenként élénk lehet a délkeleti szél. Délutánra 14 és 18 fok közé melegedhet a levegő.

A hétvégén is sok napsütésben lesz részünk, eső, zápor továbbra sem várható. Hajnalra, reggelre sokfelé pára, köd képződhet. Napközben többfelé élénk, helyenként erős lehet a délkeleti szél. Délutánonként 13 és 17 fok között alakulhatnak a maximumok.
Kiadta: Berceli Balázs (tegnap 17:51)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Őszi öltözet
Őszi öltözet
Hirdetés
27 Sz
15
1
jeles nap
28 Cs
15
1
jeles nap
29 P
15
3
30 Sz
16
4
31 V
16
5
jeles nap
1 H
16
7
jeles nap
3 Sz
16
5
4 Cs
15
9
5 P
13
5
6 Sz
13
4
7 V
12
5
8 H
13
6
9 K
12
5
10 Sz
13
6
11 Cs
14
7
jeles nap
12 P
14
6
13 Sz
12
6
14 V
13
5
15 H
11
3
16 K
10
4
17 Sz
11
4
Hirdetés

Pollenjelentés

Gombák

A parlagfű virágporának mennyisége fokozatosan csökken, már csak alacsony koncentrációban lehet jelen.

Más allergén növények pollenszintje jellemzően alacsony marad.

A kültéri allergén gombák spóraszáma közepes-magas szintet ér el.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Szerdán marad a frontmentes idő, de a hideg, több helyen párás, ködös reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok, valamint görcsös panaszok is előfordulhatnak. Továbbra is nagy lesz a napi hőingás, ami elsősorban a keringési panaszokkal élőket viselheti meg.

Nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.

A napos idő sokfelé jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre.

Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra!

Közlekedésmeteorológia

Szerdán a hajnali, reggeli órákban több helyen pára- és ködfoltok okozhatnak korlátozott látási viszonyokat. Napközben csapadék nem várható, így száraz utakra számíthatnak a közlekedők.

A napos időben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Szerdán több órára kisüt a nap a tó térségében, az időnként megjelenő felhőkből csapadék nem várható. Hajnalra pára, köd képződhet a tó egyes részeinél. Gyenge marad az északi-északnyugati szél. Hajnalban 0-2, délután 15 fok körül alakul a hőmérséklet.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
10°C
Adria
Adriai előrejelzés

Szerdán és csütörtökön már több napsütés várható az Adria térségében, csapadék nem valószínű. Szerdán még többfelé szeles lehet az idő. Délutánonként 15 és 20 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Részletes előrejelzés
felhős
18°C
felhős
20°C
felhős
19°C
Horvátország térkép