Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Martfű
Napos időszakokat hoz a szerda
Hirdetés

Napos időszakokat hoz a szerda

Szerdán többfelé párás, főként az ország déli-délnyugati felén ködös lesz a reggel, majd napközben borongósabb és naposabb tájak válthatják egymást, több napsütés az ország északi felén várható. Csak helyenként alakulhat ki gyenge eső, egy-egy zápor, de északon néhol havas eső, a hegyekben hószállingózás is előfordulhat. Északon, északkeleten élénk lehet a nyugatias szél. A többfelé fagyos hajnali órákat követően kora délután 4-8 fok várható.

Csütörtökön sok felhő lesz az égen, helyenként gyenge eső, esetleg havas eső is kialakulhat, a magasabb tájakon átmenetileg kisebb havazás sem kizárt. Naposabb időszakok keleten, északkeleten lehetnek. Nem lesz jelentős a légmozgás. Hajnalban -6 és +2, napközben 2 és 7 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Pénteken melegedés jön élénk, erős déli-délkeleti széllel, sokfelé esővel, záporokkal. Az északi határnál kezdetben haavs eső, hó is hullhat. A délutáni órákban 3-13 fokot mérhetünk, délkeleten lesz legenyhébb az idő.

Hétvégén egy mediterrán ciklon hatására sokfelé várható kiadós csapadék, az esőt a ciklon hátoldalán érkező hideg, sarkvidéki eredetű levegő hatására vasárnap nyugat felől egyre többfelé havazás válthatja fel. Gyakran élénk, erős, néhol viharos lesz a légmozgás. Az enyhébb szombatot követően vasárnaptól több fokos lehűlés jön.
Kiadta: Időkép (tegnap 17:44)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Meleg öltözet
Meleg öltözet
Hirdetés
7 Sz
7
-1
jeles nap
8 Cs
5
-3
10 Sz
11
5
11 V
6 4
jeles nap
12 H
2
-3
13 K
1
-6
jeles nap
14 Sz
2
-5
15 Cs
3
-3
16 P
3
-2
17 Sz
2
-3
18 V
3
-3
jeles nap
19 H
2
-3
20 K
2
-3
21 Sz
3
-3
jeles nap
22 Cs
5
-1
23 P
8
2
24 Sz
7
1
jeles nap
25 V
9
1
jeles nap
26 H
9
3
jeles nap
27 K
10
2
28 Sz
7
2

Hójelentés

Bánkút -
Eplény -
Kékestető -
Mátraszentistván -
Normafa -
Sátoraljaújhely -
Visegrád -

Hétvégén jöhet igazi téli fordulat

Szerdán nem várható számottevő havazás, legfeljebb néhol fordulhat elő gyenge havas eső, a hegyekben hószállingózás. Úgy tűnik viszont, hétvégétől megérkezik az igazi tél.

Orvosmeteorológia

Szerdán nem várható fronthatás, de a hideg, többfelé ködös reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok, amelyek napközben is fennállhatnak.

Az érzékenyebbek enyhe fejfájást, vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak.

A naposabb tájakon élők hangulat, közérzete javulhat.

Nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Szerdán hazánk nagy részén nem várható csapadék, legfeljebb néhol fordulhat elő gyenge eső, havas eső, a hegyekben hószállingózás következtében átmenetileg vizes, csúszós útszakasz.

Reggelre viszont főként az ország déli-délnyugati felén többfelé képződik pára, köd, így korlátozottak lesznek a látási viszonyok, illetve deresedés, zúzmaralerakódás okozhat síkos útszakaszokat.

A köd helyenként napközben is tartósan megmaradhat.

Északon, északkeleten élénk nyugatias szél csökkentheti a járművek menetstabilitását.

Napközben a napos tájakon érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet