Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Budapest
Csak kis időre bújhat elő a nap
Hirdetés

Csak kis időre bújhat elő a nap

Vasárnap naposabb és felhősebb tájakkal, valamint időszakokkal is találkozhatunk, de számottevő csapadék sehol sem várható, legfeljebb csak átmenetileg szállingózhat helyenként a hó. Többfelé élénk, néhol akár erős lökések is kísérhetik az északi-északnyugati szelet. Reggelre néhol pára, köd képződhet. Hajnalban -8 és 0, kora délután 0 és 5 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Hétfőn reggel sokfelé kisüthet a nap, majd délelőtt északnyugat felől egyre többfelé beborul az ég, és délután egyre több helyen előfordulhat eső, havas eső, kisebb havazás. Élénk, erős lesz a nyugati-délnyugati szél. Fagyos lesz a hajnal, -8 és -2 fok között alakulhat a minimum-hőmérséklet. Napközben 1-7 fokot mérhetünk.

Kedden a változóan napos-felhős időben elszórtan egy-egy futó zápor, a magasabb tájakon hózápor kialakulhat. Sokfelé erős, helyenként viharos lesz az észanyugatira forduló szél. Enyhébb lesz a hajnal, kora délután pedig 4-9 fokra van kilátás.

Szerdán is változóan felhős-napos időben lesz részünk, elszórtan ezen a napon is kialakulhat átmenetileg kisebb eső, zápor, illetve havas eső is. Többfelé szeles lesz az idő. A legmagasabb hőmérséklet 4 és 11 fok között alakulhat. Csütörtökön helyenként számítani kell átmenetileg vegyes halmazállapotú csapadékra, de nem mindenhol fog esni. A szeles időben 4-9 fok valószínű.
Kiadta: Berceli Balázs (tegnap 17:48)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Meleg öltözet
Meleg öltözet
Hirdetés
29 V
3
-3
30 H
4
-4
31 K
6
2
1 Sz
8
2
2 Cs
6
0
jeles nap
3 P
4
-2
4 Sz
2
-4
5 V
3
-4
jeles nap
6 H
4
-3
jeles nap
7 K
6
-3
8 Sz
6
-3
9 Cs
6
-2
10 P
6
-2
11 Sz
7
-1
12 V
7
-1
13 H
6
0
14 K
7
-1
jeles nap
15 Sz
8
0
16 Cs
7
-1
17 P
6
0
18 Sz
9
-1
19 V
8
1
jeles nap

Hójelentés

Bánkút 38 cm
Eplény 40 cm
Kékestető 37 cm
Mátraszentistván 40 cm
Sátoraljaújhely 2 cm
Visegrád -

Havazás nem várható

Vasárnap számottevő csapadék, így havazás sem várható, legfeljebb csak átmenetileg szállingózhat helyenként a hó.

Orvosmeteorológia

Vasárnap időjárási front nem lesz felettünk, de a hidegebb idő miatt a hidegfrontra fokozottan érzékeny körében tünetek jelentkezhetnek.

Fejfájás, görcsös panaszok előfordulhatnak, illetve felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi fájdalmak is.

Továbbra is jelentkezhet alvászavar, emiatt dekoncentráltak, tompábbak lehetünk napközben.

A felhősebb, borongósabb tájakon élők kedvtelenek, lehangoltak lehetnek.

A szelesebb tájakon élők körében tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet.

Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen, figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap számottevő csapadék sehol sem várható, legfeljebb csak néhol szállingózhat a hó, így a legtöbb helyen száraz utakra számíthatnak a közlekedők, csak a hóolvadással érintett tájakon fordulhatnak elő vizes, csúszós, esetleg síkos útszakaszok.

Többfelé élénk, néhol akár erős lökések is kísérhetik az északi-északnyugati szelet, melyek csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

Hajnalra, reggelre néhol pára, köd képződhet, mely átmenetileg korlátozott látási viszonyokat okozhat.

Tompulhatnak reflexeink, ezért tartsunk elegendő követési távolságot.

Vezessünk körültekintően, óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet