Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Martonvásár
Folytatódik a vénasszonyok nyara

Folytatódik a vénasszonyok nyara

Pénteken többfelé fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, kisebb gomolyok is megjelenhetnek az égen, emellett naposabb tájakkal is találkozhatunk. Csapadék sehol sem várható. Elsősorban északnyugaton fordulhatnak elő élénk délkeleti széllökések. Reggelre főként a Dunántúlon és északon képződhetnek pára- és ködfoltok. Délután 21-25 fokra van kilátás.

Szombaton többfelé indul párásan, ködösen a nap, majd napközben a napsütést sokfelé szűrhetik fátyolfelhők, délután pedig gomolyfelhők is megjelenhetnek az égen. Csapadék estig nem várható. A mérsékelt déli-délkeleti szélben 20 és 25 fok közé melegedhet a levegő. Szombat éjjel egy gyenge hidegfront érkezik feltámadó északnyugati széllel, elszórtan kevés esővel, záporral.

Vasárnap az ország nagy részén több órára kisüt a nap, és csak néhol alakulhat ki futó zápor az időnként megnövekvő felhőzetből. Az élénk, erős északi-északnyugati szélben 16-22 fokot mérhetünk.

Hétfőn túlnyomóan napos, száraz idő valószínű. A délkeleti szél a Dunántúl északi felén lehet élénk, erős. A legmagasabb hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul. Kedden már többfelé zavarhatják felhők a napsütést, de csak néhol alakulhat ki átmenetileg egy-egy jelentéktelen zápor. Nem lesz jelentős a légmozgás. Délután 17-22 fokot mutathatnak a hőmérők.
Kiadta: Bayer-Szabó Bea (ma 11:47)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Réteges öltözet
Réteges öltözet
Hirdetés
7 P
23
8
jeles nap
8 Sz
23
8
9 V
20
11
10 H
18
6
11 K
19
6
12 Sz
18
7
13 Cs
17
7
14 P
17
5
15 Sz
18
5
16 V
19
7
jeles nap
17 H
18
8
18 K
19
8
19 Sz
17
8
20 Cs
16
6
21 P
15
7
jeles nap
22 Sz
14
6
23 V
12
6
jeles nap
24 H
13
6
25 K
14
4
26 Sz
14
6
jeles nap
27 Cs
14
7
28 P
15
5
jeles nap
Hirdetés

Pollenjelentés

Gombák

A parlagfű pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országosan az alacsony-közepes tartományba esett vissza.

Az aszályos nyár miatt egyes ciprusfélék esetében másodvirágzás lépett fel, az érzékenyek körében allergiás tünetek előfordulhatnak.

A fenyőfélék virágpora helyenként közepes koncentrációban lehet jelen.

A kültéri allergén gombák spóraszáma a közepes-magas, helyenként a nagyon magas tartományban alakulhat.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Pénteken sem lesz időjárási front felettünk, azonban a melegfrontra fokozottan érzékenyek körében migrén, alvászavar, dekoncentráltság, tompaság, valamint felerősödő gyulladásos panaszok előfordulhatnak.

A hideg, nyirkos reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak, délelőtt pedig a gyors melegedés hatására ingadozhat a vérnyomás.

A szép őszi idő ugyanakkor kedvezőleg hathat hangulatunkra, közérzetünkre.

Könnyen megfázhatunk, ezért ajánlott a réteges öltözet.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Pénteken csapadék sehol sem várható, így száraz utakra készülhetnek az útnak indulók.

Hajnalra, reggelre főként a Dunántúlon és északon képződhetnek pára- és ködfoltok, melyek átmenetileg korlátozott látási viszonyokat okozhatnak.

Elsősorban északnyugaton fordulhatnak elő élénk délkeleti széllökések, melyek kissé csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Pénteken a napsütést fátyolfelhők szűrhetik a tó térségében. Csapadék nem várható. Gyenge, mérsékelt marad a keleti-délkeleti szél. Délután 21-23 fok körül alakul a hőmérséklet.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
14°C
Adria
Adriai előrejelzés

Pénteken és szombaton a napsütést időnként felhők zavarhatják meg az Adria térségében, de csapadék sehol sem valószínű. Csak néhol élénkülhet meg a szél. Pénteken 21-25, szombaton 19-24 fokot mutathatnak a hőmérők.

Részletes előrejelzés
felhős
25°C
felhős
25°C
felhős
24°C
Horvátország térkép