Hirdetés
Citromsárga figyelmeztetés ónos esőre, havazásra
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Hirdetés

Esőt, havas esőt, havat hoz a ciklon

Szerdán egy újabb mediterrán ciklon hatására nyugat felől egyre többfelé várható csapadék: a Dunántúlon hó, a középső országrészben és északon a kezdeti esőt követően egyre inkább havas eső, hó, míg keleten, délkeleten - ahová várhatóan csak az esti órákban érkezik a csapadék - többnyire eső, havas eső valószínű. Mérsékelt, néhol élénk lesz az északi, északkkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +6 fok között alakul.

Csütörtökön kezdetben a nyugati tájak kivételével még többfelé hullhat hó, havas eső, keletebbre néhol eső. Napközben az ország középső és keleti részein további gyengülő intenzitású vegyes halmazállapotú csapadék várható, délután nyugaton, délnyugaton ugyanakkor felszakadozik a felhőzet, előbújik a nap. A Dunántúlon élénk, erős lesz az északnyugati szél, főként a Bakonyban hófúvás is kialakulhat. Ezen a napon 0 és +5 fok közötti maximumokat mérhetünk.

Péntekre sokfelé képződhet köd, zúzmarás köd, valamint rétegfelhőzet, mely néhol tartósan megmaradhat majd. Főként nyugaton, délnyugaton és északon azonban hosszabb időszakokra kisüthet a nap. Számottevő csapadék nem várható. Sopron környékén néhol élénk lehet a délkeleti szél. Hajnalban -6 és +1, a havas nyugati és északi tájakon -10 és -7, napközben -1 és +5 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton az ország nagy részén rétegfelhős, helyenként tartósan ködös idő várható. Hószállingózás, ködszitálás, illetve ónos ködszitálás előfordulhat. Hajnalban mindenhol fagyni fog, délután -2 és +4 fok közötti maximumokat mérhetünk.
Kiadta: Időkép (ma 08:48)

Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Meleg, téli öltözet, esernyő
Meleg, téli öltözet, esernyő
Hirdetés
6 Sz
0
-4
jeles nap
7 Cs
0
-3
jeles nap
8 P
0
-5
9 Sz
0
-5
10 V
1
-5
jeles nap
11 H
4
-3
12 K
5
-1
13 Sz
6
0
jeles nap
14 Cs
6
1
15 P
4
0
16 Sz
4
-2
17 V
3
-3
jeles nap
18 H
2
-4
19 K
2
-5
20 Sz
1
-5
21 Cs
2
-4
jeles nap
22 P
3
-3
23 Sz
6
0
24 V
5
-1
jeles nap
25 H
9
1
jeles nap
26 K
8
2
jeles nap
27 Sz
9
1
jeles nap

Hójelentés

Bánkút 5 cm
Eplény 70 cm
Kékestető 10 cm
Mátraszentistván 10 cm
Sátoraljaújhely 15 cm
Visegrád 4 cm

Havat hoz a mediterrán ciklon

Egy mediterrán ciklon hoz egyre többfelé csapadékot a Dunántúlon többnyire havazás várható, majd szerda délután, este a középső tájakon és az Északi-középhegységben is egyre többfelé havazás válthatja fel. Csütörtök reggelig a Dunántúlon többfelé hullhat 10-20, a Bakonyban és a Pilisben akár 20-30 centi friss hó.

Orvosmeteorológia

Szerdán kettősfronti hatásra kell számítani, így mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyek körében jelentkezhetnek kellemetlen tünetek.

Általános lehet a fejfájás, legyen szó migrénes vagy görcsös eredetű fejfájásról, a vérnyomás-ingadozás.

A szívpanaszok és rosszullétek gyakoribb jelentkezése várható, ingadozhat a kedélyállapotunk, fáradtak, egyesek viszont feszültek, idegesek lehetnek, szorongás jelentkezhet.

Szaporodnak az ízületi panaszok és az alvási problémák is.

A borongós, fényszegény időben lehangoltság jelentkezhet, a szokásosnál rosszabb lehet a kedvünk.

Öltözzünk melegen, téliesen! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Szerdán sokfelé kell csapadékra számítani.

A Dunántúlon elsősorban havazásra, így ott latyakos, havas, hókásás utakra számíthatnak a közlekedők.

A középső országrészben és az Északi-középhegységben kezdetben eső, havas eső, majd délutántól, estétől egyre inkább havazás valószínű, keleten, délkeleten csak estétől várható többnyire eső, havas eső.

Így ezeken a tájakon vizessé, csúszóssá válhatnak az utak, délutántól, estétől pedig a középső országrészben és északon is előfordulhatnak latyakos, havas, hókásás útszakaszok.

A légmozgás ezúttal nem lesz jelentős.

A téliessé váló útkörülmények miatt fordítsunk több időt az indulásra, valamint vezessünk nagyon óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet