Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Budapest
Hidegfront hoz esőt és viharos szelet
Hirdetés

Hidegfront hoz esőt és viharos szelet

Hétfőn egy erős hidegfront hatására sokfelé várható eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat, a legmagasabb északi hegycsúcsokon pedig átmenetileg akár havazhat is. Estére az ország nagy részén megszűnik a csapadék, legtovább keleten, északkeleten eshet. Erős, viharos lesz az északnyugatira forduló szél. Napközben 6 és 13 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet.

Kedden napos-gomolyfelhős időre van kilátás, és időnként több tájegységünkön is előfordulhat futó zápor, hózápor, néhol akár zivatar is. Sokfelé lesz erős, viharos az északnyugati szél. Hajnalban az ország nagy részén fagyni fog, a fagyzugos, szélvédett északi tájakon -5 fok alá csökkenhet a hőmérséklet. Napközben mindössze 5 és 9 fok közé melegedhet a levegő.

Szerda hajnalban országszerte fagyhat. Napközben több lesz felettünk a felhő, hosszabb szűrt napos időszakokra keleten számíthatunk. Nyugaton néhol gyenge eső kialakulhat. A többfelé élénknyugati-délnyugati szélben 7-12 fokra van kilátás.

Csütörtökön a felhős időben szórványosan fordulhat elő kisebb eső, zápor. Többfelé élénk, délnyugaton erős lesz a déli-délnyugati szél. A csúcshőmérséklet 9 és 19 fok között alakulhat, a magasabb értékeket nyugaton, délnyugaton mérhetjük. Péntekre virradóan többfelé eshet, napközben csak kisebb záporok alakulhatnak ki, és sok helyen hosszabb időszakokra kisüt a nap. A szeles időben már 15 és 21 fok közé melegszik a levegő.
Kiadta: Időkép (ma 09:07)

Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Meleg öltözet, esernyő
Meleg öltözet, esernyő
Hirdetés
28 K
9
2
29 Sz
13
0
30 Cs
18
3
31 P
19
11
1 Sz
17
11
3 H
13
8
4 K
13
7
5 Sz
14
6
6 Cs
15
7
jeles nap
7 P
16
8
jeles nap
8 Sz
17
9
9 V
18
10
jeles nap
10 H
19
10
jeles nap
11 K
20
10
12 Sz
21
10
jeles nap
13 Cs
21
10
14 P
19
10
jeles nap
15 Sz
21
10
16 V
22
11
17 H
21
11

Hójelentés

Bánkút -
Eplény -
Kékestető -
Mátraszentistván 15 cm
Sátoraljaújhely -
Visegrád -

A legmagasabb északi hegycsúcsokon havazhat

Hétfőn esős, záporos időre számíthatunk, viszont a legmagasabb északi hegycsúcsokon átmenetileg havazás válthatja fel az esőt.

Orvosmeteorológia

Hétfőn erős hidegfronti hatás érvényesül, így főként fejfájás, görcsös- és keringési panaszok, valamint vérnyomás-ingadozás jelentkezhet.

A szeles idő miatt tovább erősödhetnek a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

Nő a szívinfarktus kockázata, a mindenórás kismamáknál pedig beindulhat a szülés.

Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.

Az óraátállítás miatt még alvásproblémák és fáradékonyság is jelentkezhet.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn sokfelé várható eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat, a legmagasabb északi hegycsúcsokon pedig átmenetileg akár havazhat is, így az ország nagy részén számítani kell vizes, csúszós utakra.

Az intenzívebb gócokban hirtelen romolhatnak a látási viszonyok, környezetükben akár vízátfolyások is nehezíthetik a közlekedést.

Erős, viharos lesz az északnyugatira forduló szél, mely jelentős mértékben ronthatja a járművek menetstabilitását.

Délután a naposabb tájakon érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet