Hirdetés
Citromsárga riasztás zivatarra
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Nyírbátor
Erős szelet hoz hétvégére a hidegfront

Erős szelet hoz hétvégére a hidegfront

Szombaton egy hidegfront érkezik kevés csapadékkal. Eleinte északon eshet, de hamar naposra fordul az idő. Délután elvétve, de főként délen, délnyugaton várhatók záporok, zivatarok. A front mögött többfelé erős, északnyugaton és zivatarok környezetében viharos lökések kísérhetik az északnyugati szelet. 25-32 fok várható.

Vasárnap túlnyomóan napos, gomolyfelhős időre készülhetünk. Északkeleten növekedhet meg a gomolyfelhőzet, de csapadék nem várható. Élénk, többfelé erős lesz az északnyugati szél. Hajnalban 7-15, délután 23-28 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják meg a napos időt. Napközben többnyire száraz idő várható. A szél csak helyenként élénkülhet meg. Hajnalban 6-17, napközben 24-30 fok közötti maximumokra készülhetünk, nyugaton és délen lesz melegebb.

Keddre virradó éjszaka és hajnalban a Dunántúlon és a középső tájakon, reggel a Dunától keletre fordulhat zápor, zivatar. Napközben több órára kisüt a nap, de elszórt záporok, zivatarok még kialakulhatnak. Több helyen élénk, néhol erős lesz a délies szél. Délután 23-31 fok valószínű. Szerdán kevesebb csapadék, több napsütés, meleg idő várható.
Kiadta: Bayer-Szabó Bea (ma 07:49)

Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Nyárias öltözet, esernyő
Nyárias öltözet, esernyő
Hirdetés
21 Sz
30
13
jeles nap
22 V
24
11
jeles nap
23 H
24
9
24 K
24
10
25 Sz
30
13
jeles nap
26 Cs
26
13
27 P
23
12
28 Sz
24
11
29 V
24
11
jeles nap
30 H
25
12
31 K
26
12
1 Sz
26
13
2 Cs
27
13
3 P
27
14
4 Sz
27
15
5 V
27
15
jeles nap
6 H
28
15
jeles nap
7 K
27
15
8 Sz
29
14
jeles nap
9 Cs
29
14
10 P
29
16
11 Sz
30
16
Hirdetés

Pollenjelentés

Ciprusfélék / Tiszafafélékalacsony
Kőrisalacsony
Nyírközepes
Platánalacsony
Tölgyalacsony
Pázsitfűfélékmagas
Csalánfélékalacsony
Gombákalacsony
Csökkenő terhelés

A pázsitfűféléké magas, a fenyőfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja közepes-magas tartományban alakul.

A tölgy, az eperfafélék, a nyír, a dió, a platán és a bodza pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja alacsony-közepes.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakul.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Szombaton hidegfront vonul át, emiatt a frontérzékenyeknél görcsös fejfájás, hasi- és izomgörcsök egyaránt jelentkezhetnek. A front mögött többfelé megerősödik az északnyugati szél, ami nyugtalanságot, frusztráltságot, fejfájást idézhet elő a szélre érzékenyeknél.

A legtöbb helyen a napos idő jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre.

Záporok, zivatarok környezetében azonban fülledté válik a levegő.

Fogyasszunk legalább napi 2-3 liter szénsavmentes, valamint alkoholmentes folyadékot! A napos időben 11 és 15 óra között az UV-sugárzás erős, sokfelé nagyon erős lesz, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről!

Közlekedésmeteorológia

Szombaton egy hidegfront hatására kezdetben északon, északnyugaton alakulhat ki eső, zápor, délután pedig főleg délen, délnyugaton fordulhat elő zápor, egy-egy zivatar, melyek környezetében átmenetileg vizes, csúszós útszakaszokra lehet számítani. A zivatarok környezetében lecsökkenhetnek a látási viszonyok, valamint viharos széllökések, vízátfolyások is nehezíthetik a közlekedést.

Többfelé erős, helyenként viharos lökések kísérhetik az északnyugati szelet, melyek jelentősen ronthatják a járművek menetstabilitását.

Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Szombaton kezdetben sok felhő lesz az égen, és gyenge eső, záporok is előfordulhatnak. Délután több napsütés ígérkezik, ekkor már nem várható csapadék. Az északnyugati szél erős, olykor viharos lesz. Délután 27-28 fok körül alakul a csúcshőmérséklet. 11 és 15 óra között erős, helyenként nagyon erős lesz az UV-sugárzás.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
21°C
Adria
Adriai előrejelzés

Szombaton egy hidegfront közelíti meg az Adria térségét, melynek hatására megnövekszik a felhőzet. Záporok, zivatarok főleg a késő délutáni, esti órákban alakulhatnak ki helyenként. A szél csak zivatarok környezetében erősödhet meg. Délután 23-28 fokra van kilátás.

Részletes előrejelzés
felhős
24°C
felhős
24°C
felhős
24°C
Horvátország térkép