Hirdetés
Narancs figyelmeztetés hőségre
Harmadfokú hőségriadó van érvényben
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Nyírcsaholy
Forró idő, esetleg helyi záporral, zivatarral
Hirdetés

Forró idő, esetleg helyi záporral, zivatarral

Hétfőn a napos időben helyenként, a vasárnapinál kevesebb helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A légmozgás csak zivatarok környezetében támadhat fel, legfeljebb keleten lehet egy-egy élénk északkeleti lökés. Hajnalban 17 és 25, napközben 32 és 39 fok között alakul a hőmérséklet, ismét a Tiszántúlon és a Dél-Alföldön lesz a legmelegebb.

Kedden 33-41 fokos forróság várható, a napsütés mellett szórványosan számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására. A szél ismét leginkább zivatarok környezetében erősödhet meg.

Szerdán egy legyengült hidegfront ugyan elérhet bennünket, emiatt egy árnyalattal mérséklődhet a forróság, de még így 30-38 fok között alakulnak majd a csúcsok, északnyugaton lehet elviselhetőbb a meleg. Akár erős széllökések is előfordulhatnak, a megnövekvő gomolyfelhőkből elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar.

Csütörtökön virradóra sem számíthatunk még felfrissülésre, a meleg éjszakát 31-38 fokos nappal követi majd. Az északi-északkeleti szél megélénkülhet, helyenként ezen a napon is kialakulhatnak záporok, zivatarok. Pénteken már csak 30-36 fokos kánikula ígérkezik.
Kiadta: Nagy-Kurunczi Rita (tegnap 20:41)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Lenge ruha
Lenge ruha
Hirdetés
15 H
37
22
16 K
37
23
17 Sz
34
24
18 Cs
35
22
19 P
33
20
20 Sz
33
19
21 V
33
19
jeles nap
22 H
31
18
23 K
32
18
24 Sz
31
18
25 Cs
29
18
jeles nap
26 P
30
17
27 Sz
31
17
28 V
31
16
29 H
31
17
30 K
31
18
31 Sz
28
17
1 Cs
30
16
2 P
29
15
3 Sz
28
16
4 V
29
17
5 H
26
16

Pollenjelentés

Pázsitfűfélékalacsony
Lóromnincs
Útifűalacsony
Csalánfélékmagas
Libatopfélékalacsony
Kenderfélékalacsony
Parlagfűalacsony
Gombákextrém
Erős pollenterhelés

A csalánfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja jellemzően a közepes-magas tartományban alakul, a pázsitfűféléké és az útifűé alacsony-közepes szinten van jelen.

A többi lágyszárú növény virágporának mennyisége alacsony.

Több helyen regisztrálták már a parlagfű valamint az üröm, a szerbtövis és a rézgyom pollenszemeit, de még csak alacsony koncentrációban.

A kültéri allergén gombák spóraszáma a nagyon magas tartományban alakulhat.

Orvosmeteorológia

Hétfőn is folytatódik a forróság, továbbra is a hőség jelenti majd a legnagyobb megterhelést a szervezet számára.

A nagy melegben jelentkezhet migrén, vérnyomás-ingadozás, valamint keringési problémák léphetnek fel.

Általános lesz a fáradékonyság, dekoncentráltság, bágyadtság.

A többfelé trópusi éjszakák miatt az éjjelek sem lesznek pihentetőek.

Alvászavarok, álmatlanság alakulhat ki, emiatt kialvatlanok lehetünk.

Zápor, zivatar környezetében átmenetileg felerősödhetnek az asztmások panaszai, és fülledtebbé válhat a levegő, ami nehézlégzést, rosszullétet okozhat.

Nagy lesz a napszúrás és a hőguta veszélye, ezért napközben lehetőleg ne tartózkodjunk a tűző napon! 10 és 16 óra között nagyon erős, helyenként extrém erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Ha tehetjük, néhány órát töltsünk hűvösebb, légkondival hűtött helyen, hogy szervezetünk kicsit fellélegezhessen.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Figyeljünk oda a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn az ország nagy részén száraz utakra készülhetünk, már csak helyenként, a korábbi napoknál kevesebb helyen találkozhatunk záporoktól, zivataroktól vizessé, csúszóssá váló utakra, hirtelen lecsökkenő látótávolságra.

Zivatarok környezetében viharos lökések csökkenthetik a járművek menetstabilitását, zivataroktól függetlenül legfeljebb keleten lehet egy-egy élénk északkeleti széllökés.

A napos időben érdemes vezetés közben napszemüveget viselni.

A nagy melegben tompulhatnak reflexeink, figyelmetlenebbek lehetünk, emiatt mindenképp tartsunk nagyobb követési távolságot.

Gyermekeinket, házi kedvenceinket egy percre se hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Továbbra is harmadfokú hőségriadó van érvényben.

Vezessünk óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Hétfőn is igazi strandidő várható a Balatonnál, sok-sok napsütéssel. Zápor, zivatar kialakulásának minimális az esélye. Az élénk északnyugati szél délelőtt csendesedni fog, utána változó irányú légmozgásra készülhetünk. Délután 32-33 fok között alakul a hőmérséklet. Az UV-sugárzás 10 és 16 óra között nagyon erős lesz a vízparton, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről!

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
27°C

Hirdetés
(hirdetés)

Hirdetés
(hirdetés)

Adria
Adriai előrejelzés

Hétfőn változóan felhős-napos idő várható az Adrián, de inkább a napsütés lesz túlsúlyban, csapadék sehol sem várható. A légmozgás legfeljebb a déli, partmenti területeken lehet időnként élénk. Délutánra 34 és 37 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

A tenger vize Pulánál 29, Splitnél 29 fokos.

Részletes előrejelzés
felhős
37°C
felhős
39°C
felhős
37°C
Horvátország térkép
Időkép
Időkép