Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Budapest
Meleg idő, elszórt záporok, zivatarok
Hirdetés

Meleg idő, elszórt záporok, zivatarok

Pénteken napos-gomolyfelhős időre van kilátás, a déli óráktól elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Késő délután egyre többfelé északnyugatira, északira fordulhat a szél, amelyet élénk, zivatarok idején erős, akár viharos lökések kísérhetnek. A csúcshőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Szombaton egy hidegfront mögött az ország nagy részén sok napsütés várható, legfeljebb kezdetben nyugaton, délnyugaton fordulhat elő egy-egy zápor. Többfelé szeles időben lesz részünk, keleten, északkeleten sok helyen erős lökések kísérhetik az északkeleti szelet. Hajnalban 9-16, napközben 21-27 fok várható.

Vasárnap a napos időt csak északon, északnyugaton és délkeleten zavarhatja több gomolyfelhő, ezeken a tájakon zápor, néhol zivatar előfordulhat. Északnyugaton helyenként megélénkülhet a keleties szél. Friss lesz a hajnal, 6 és 13 fok közé hűl le a levegő. Délután 22-28 fokot mérhetünk.

Hétfőn főként az ország délnyugati felén, kedden már több helyen kialakulhat eső, zápor, zivatar a napos időszakok mellett. A keleti-délkeleti szél több helyen élénk, zivatarok idején erős, viharos lehet. A csúcshőmérséklet hétfőn 23 és 29, kedden 20 és 28 fok között alakulhat.
Kiadta: Időkép (ma 10:55)

Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Nyári öltözet, esernyő
Nyári öltözet, esernyő
Hirdetés
2 P
31
16
jeles nap
3 Sz
26
16
4 V
28
12
jeles nap
7 Sz
26
18
8 Cs
27
18
jeles nap
9 P
28
18
10 Sz
27
18
11 V
27
18
12 H
28
18
13 K
29
19
jeles nap
14 Sz
29
19
15 Cs
29
19
16 P
29
19
jeles nap
17 Sz
27
20
18 V
29
18
19 H
29
19
20 K
29
20
21 Sz
30
19
jeles nap
22 Cs
30
18
23 P
28
19

Pollenjelentés

Pázsitfűfélékközepes
Eperfafélékalacsony
Fenyőfélékközepes
Csalánfélékközepes
Lóromalacsony
Útifűalacsony
Hársnincs
Gombákalacsony
Pázsitfűfélék

A következő napokban a pázsitfűfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országszerte eléri a magas-nagyon magas szintet.

A fenyőfélék és a csalánfélék virágpora országszerte a közepes tartományban alakul.

A lórom, az útifű és a bodza pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja alacsony, esetenként közepes szintet érhet el.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony tartományban alakul, de az Alternariáé helyenként elérheti a közepes-magas szintet.

Orvosmeteorológia

Péntek estig marad a frontmentes idő, ugyanakkor a fokozottan érzékenyeknél migrén, nyugtalanság jelentkezhet.

Többen tapasztalhatnak keringési panaszokat és vérnyomás-ingadozást is.

élutántól légszomj, nehézlégzés is jelentkezhet, fokozódik a fülledtség.

Záporok, zivatarok környezetében környezetében felerősödhetnek az asztmások tünetei, így ők viharok idején lehetőleg tartózkodjanak zárt térben.

Estétől már egyre többfelé hidegfronti hatás érvényesül, megszaporodhatnak a görcsös problémák.

A szabadban gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről, az UV-sugárzás ugyanis 10 és 16 óra között az ország jelentős részén elérheti az erős, nagyon erős fokozatot.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Péntek délután, este elszórtan záporok, zivatarok kialakulhatnak, így az érintett térségekben vizes, csúszós útszakaszokkal találkozhatnak a közlekedők.

Az intenzívebb gócokban hirtelen jelentősen romolhatnak a látási viszonyok, néhol esetleg vízátfolyások nehezíthetik a közlekedést.

Zivatarok környezetében viharos széllökések ronthatják a járművek menetstabilitását.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló zárt járműben! Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Pénteken is sok napsütés várható a Balatonnál, délután legfeljebb néhol fordulhat elő rövid ideig tartó zápor, esetleg zivatar. A légmozgás gyenge, mérsékelt lesz, csak zivatarfelhők környezetében támadhat fel. A csúcshőmérséklet 27-29 fok körül alakul. 10 és 16 óra között az UV-sugárzás nagyon erős fokozatot érhet el, ezért ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
22°C
Adria
Adriai előrejelzés

Pénteken is napos-gomolyfelhős időre van kilátás az Adrián, elszórtan lehetnek záporok, zivatarok. Zivatarok környezetében feltámadhat a szél. A csúcshőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Részletes előrejelzés
felhős
27°C
felhős
27°C
felhős
27°C
Horvátország térkép