Hirdetés
Citromsárga figyelmeztetés zivatarra
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Ráckeve
Hidegfront, erős szél mérsékli a hőséget
Hirdetés

Hidegfront, erős szél mérsékli a hőséget

Szerdán egy hidegfront hatására fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést. Az ország nagy részén csak elszórtan, keleten viszont többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. Az északnyugati szél élénk, főként a Dunántúlon erős, zivatarok környezetében viharos lesz. Hajnalban 15-21 fok várható, délután pedig 26 és 31 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön sok napsütés várható, keleten, északkeleten lesz erősebb a gomolyfelhő-képződés, és arrafelé elszórtan zápor, zivatar még kialakulhat. Még szeles marad az idő. Kora reggel 11-19, napközben 24-30 fokot mérhetünk.

Pénteken túlnyomóan napos idő várható, keleten, északkeleten lehet időnként több gomolyfelhő az égen, de csak néhol fordulhat elő jelentéktelen futó zápor. Az északias szél keleten még élénk lehet. A friss hajnali órákat követően délutánra 26-31 fok közé melegszik a levegő.

Hétvégén országszerte felhőtlen, napos időben bízhatunk, a déliesre forduló áramlással ismét egyre melegebb légtömegek érkeznek: szombaton 29-34, vasárnap már 32-36 fokra készülhetünk a legmelegebb délutáni órákban. A délies szél nyugaton, északnyugaton többfelé élénk, Sopron és a Fertő-tó környékén helyenként erős lesz.
Kiadta: Időkép (tegnap 20:27)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Nyári ruha
Nyári ruha
Hirdetés
24 Sz
29
18
25 Cs
28
16
jeles nap
26 P
29
14
27 Sz
32
15
28 V
34
18
29 H
32
20
30 K
30
18
31 Sz
32
17
1 Cs
31
18
2 P
30
18
3 Sz
31
18
4 V
32
18
5 H
33
19
6 K
34
20
7 Sz
31
19
8 Cs
26
17
9 P
29
17
10 Sz
30
18
jeles nap
11 V
30
18
12 H
31
17
13 K
30
19
14 Sz
28
17

Pollenjelentés

Pázsitfűfélékalacsony
Lóromnincs
Útifűalacsony
Csalánfélékközepes
Libatopfélékalacsony
Kenderfélékalacsony
Parlagfűalacsony
Gombákextrém
Hamarosan indulhat a parlagfű pollenszezon

Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyáreleji időjárás kedvezett a parlagfű növekedésének.

A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben, még tüneteket nem okozó, alacsony koncentrációban.

Az előrejelzések alapján azonban július utolsó hétvégéjére a parlagfű pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országszerte elérheti a tüneteket okozó közepes szintet.

A csalánfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja jellemzően a közepes-magas tartományban alakul, a pázsitfűféléké és az útifűé alacsony-közepes szinten van jelen, esetenként elérheti a magas szintet.

A libatopfélék, a kenderfélék, a lórom, valamint az üröm virágporának mennyisége országosan alacsony, helyenként elérheti a közepes szintet.

A kültéri allergén gombák közül az Alternaria spóraszáma a nagyon magas tartományban alakulhat.

Orvosmeteorológia

Szerdán egy hidegfront érkezik, pár napra megtöri a hőséget.

Ez mindenképp kedvezőleg hat a szervezetünkre, frissebb, hűvösebb éjszakák jönnek, pihentetőbb lesz az alvás.

Holnap a front hatására azonban többeknél jelentkezhet fejfájás, vérnyomás-ingadozás, felerősödhetnek a görcsös panaszok, a szelesebb tájakon pedig ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetünk.

A záporok, zivatarok környezetében pedig átmenetileg felerősödhetnek az asztmások panaszai, és fülledtebbé válhat a levegő, ami nehézlégzést, rosszullétet okozhat.

10 és 16 óra között a napos időszakokban erős, sokfelé nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Figyeljünk oda a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Szerdán keleten többfelé, máshol helyenként találkozhatunk záporok, zivatarok következtében vizes, csúszós útszakaszokkal.

Az intenzívebb gócokban vízátfolyások nehezíthetik a közlekedést, helyenként hirtelen lecsökkenhet a látótávolság, valamint viharos széllökések ronthatják jelentős mértékben a járművek menetstabilitását.

Zivataroktól függetlenül is egyre többfelé feltámad az északnyugati szél, erősebb széllökések a Dunántúlon várhatók.

A napos tájakon és időszakokban érdemes vezetés közben napszemüveget viselni.

Gyermekeinket, házi kedvenceinket egy percre se hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Vezessünk óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Szerdán eleinte előfordulhat zápor a tó térségében, délután viszont már a napsütésé lesz a főszerep. Az északnyugati szelet élénk, erős lökések kísérhetik. Mérséklődik a nappali felmelegedés, de a csúcshőmérséklet még így is 27-29 fok körül alakul. Az UV-sugárzás 10 és 16 óra között nagyon erős lesz a vízparton, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről!

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
26°C

Hirdetés
(hirdetés)

Hirdetés
(hirdetés)

Adria
Adriai előrejelzés

Szerdán a napos-gomolyfelhős időben helyenként előfordulhatnak záporok, zivatarok az Adria térségében. Az északnyugati, majd északkeleti szél főként a középső és déli partok mentén támadhat fel. Délutánra 29 és 35 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

A tenger vize Pulánál 28, Splitnél 27 fokos.

Részletes előrejelzés
felhős
33°C
felhős
34°C
felhős
33°C
Horvátország térkép
Időkép
Időkép