Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Hirdetés

Szeles szerda

Szerdán a napos időszakokat gyakran zavarhatják gomolyfelhők, és több tájegységünkön elszórt jelleggel kialakulhatnak futó záporok, helyenként hózáporok. A nyugatias szelet sokfelé élénk, erős lökések kísérhetik, de néhol egy-egy viharos széllökés is előfordulhat. Hajnalban -5 és +3, napközben 4 és 10 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Csütörtökön újabb hidegfront érkezhet, a napsütést gyakran zavarhatják felhők, több tájegységünkön számíthatunk elszórt záporokra, hózáporokra, de kezdetben helyenként eső, havas eső is előfordulhat. A nyugati-északnyugati szél sokfelé élénk, erős lesz, a magasabb tájakon egy-egy viharos széllökés is előfordulhat. Kora délután 5-9 fokra számíthatunk.

Pénteken a Dunántúlon szinte egész nap borongós időre van kiátás, a Dunától keletre délelőtt még naposabb idő ígérkezik. Napközben nyugat felől egyre többfelé számíthatunk vegyes halmazállapotú csapadékra, keletre csak az esti órákban érkezhet meg a csapadékmező. Többfelé szeles lehet az idő. Napközben 2-7 fokot mutathatnak a hőmérők.

Hétvégén naposabb és felhősebb tájakkal és időszakokkal is találkozhatunk. Időnként több tájegységünkön is kialakulhat vegyes halmazállapotú csapadék. Gyakran lesz szeles az idő, főként szombaton többfelé lehet viharos az északnyugati szél. Szombaton 2-10 fokra van kilátás napközben, vasárnap még nagyobb lehet a hőmérsékleti a kontraszt a keleti és a nyugati tájak között.
Kiadta: Berceli Balázs (tegnap 21:19)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Meleg ruha
Meleg ruha
Hirdetés
1 Sz
5
-2
2 Cs
6
-1
jeles nap
3 P
3
-4
4 Sz
5
1
5 V
2
-7
jeles nap
6 H
2
-6
jeles nap
7 K
0
-9
8 Sz
0
-11
9 Cs
10 P
1
-11
11 Sz
2
-10
12 V
2
-9
13 H
3
-8
14 K
4
-7
jeles nap
15 Sz
6
-5
16 Cs
6
-3
17 P
5
-2
18 Sz
8
-3
19 V
7
-1
jeles nap
20 H
7
-2
21 K
8
-1
22 Sz
10
0

Hójelentés

Bánkút 38 cm
Eplény 90 cm
Kékestető 38 cm
Mátraszentistván 80 cm
Sátoraljaújhely 2 cm
Visegrád 2 cm

Jelentős havazás nem várható

Szerdán több tájegységünkön elszórt jelleggel kialakulhatnak futó záporok, helyenként hózáporok, de tartósabban megmaradó hótakaró kialakulására sehol sem számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Szerdán melegfronti tünetek jelentkezhetnek, emiatt az érzékenyek körében migrén, fejfájás, vérnyomás-ingadozás, rosszullét, dekoncentráltság, tompaság, bágyadtság, alvászavar egyaránt előfordulhat.

Felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok.

A szeles idő tovább fokozhatja a fejfájásos panaszokat, emellett ingerlékenységet, nyugtalanságot is kiválthat.

Alacsonyabb lesz a hő- és komfortérzetünk.

A napos időszakok viszont javíthatják a hangulatunkat, közérzetünket.

Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen, figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Szerdán több tájegységünkön elszórt jelleggel kialakulhatnak futó záporok, helyenként hózáporok, így a közlekedőknek számítaniuk kell vizes, csúszós útszakaszokra.

A nyugatias szelet sokfelé élénk, erős lökések kísérhetik, de néhol egy-egy viharos széllökés is előfordulhat, emiatt jelentősebb mértékben csökkenhet a járművek menetstabilitása.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Figyelmetlenebbek lehetünk az utakon, így tartsunk elegendő követési távolságot, vezessünk körültekintően, óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet