Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Répceszemere
Viharos szél támad, záporok is jönnek

Viharos szél támad, záporok is jönnek

Hétfőn egy hidegfront hatására sokfelé megerősödik, az ország északi felén pedig viharossá fokozódik a nyugati-északnyugati szél. Kezdetben csak elszórtan számíthatunk hószállingózásra, egy-egy hózáporra, majd napközben és az esti órákban észak felől egyre többfelé alakulhat ki kisebb eső, zápor, északon a magasabban fekvő tájakon havas eső, hózápor is előfordulhat. Hajnalra délnyugaton a szélcsendesebb tájakon pára, köd képződhet. Reggel -7 és +2, napközben 3 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő felhőkből csapadék sehol sem várható. Még sokfelé élénk, erős lesz az északnyugati szél. Hajnalra keleten, északkeleten és északon ismét -8, -10 fok köré hűlhet a levegő, máshol enyhébb lesz a reggel, kora délután pedig 3-8 fokot mérhetünk.

Szerdán is sokat süt majd a nap, de a napsütést a nap második felében egyre többfelé szűrhetik fátyolfelhők. Helyenként élénk lehet a déli-délnyugati szél. Reggelre foltokban pára, köd képződhet. Napközben 1 és 7 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Csütörtökön újabb hidegfront érkezik sokfelé viharossá fokozódó nyugati-északnyugati széllel, helyenként záporokkal, hózáporokkal. A legmagasabb hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul. Pénteken napos-gomolyfelhős időre számíthatunk elszórt hózáporokkal. A szeles időben 0-4 fokra van kilátás.
Kiadta: Berceli Balázs (ma 18:54)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Meleg, réteges öltözet, esernyő
Meleg, réteges öltözet, esernyő
Hirdetés
17 H
7
1
18 K
6
-1
jeles nap
19 Sz
6
-2
20 Cs
5
-1
21 P
1
-4
22 Sz
2
-5
jeles nap
23 V
2
-5
24 H
3
-4
25 K
3
-4
jeles nap
26 Sz
4
-3
27 Cs
3
-3
28 P
4
-3
29 Sz
5
-2
30 V
5
-2
31 H
4
-2
1 K
3
-1
2 Sz
2
-2
jeles nap
3 Cs
2
-3
4 P
4
1
5 Sz
6
0
6 V
5
0
jeles nap
7 H
5
-2
Hirdetés

Hójelentés

Jelentős havazás nem várható

Hétfőn kezdetben csak elszórtan számíthatunk hószállingózásra, egy-egy hózáporra, majd napközben és az esti órákban észak felől egyre többfelé alakulhat ki kisebb eső, zápor, északon a magasabban fekvő tájakon havas eső, hózápor is előfordulhat.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Hétfőn erős hidegfronti hatás érvényesül, emiatt felerősödhetnek a görcsös és ízületi panaszok, sokaknál fejfájás is jelentkezhet, melyet a szél csak tovább fokozhat. A szél miatt ugyanakkor alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, ingerlékenyek, nyugtalanok lehetünk.

Alvászavarok is előfordulhatnak.

Keringési- és vérnyomás-problémák jelentkezhetnek, nő a szívinfarktus kockázata, valamint a kismamáknál könnyebben beindulhat a szülés.

Öltözzünk melegen, rétegesen, erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra!

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn kezdetben csak elszórtan számíthatunk hószállingózásra, egy-egy hózáporra, majd napközben és az esti órákban észak felől egyre többfelé alakulhat ki kisebb eső, zápor, északon a magasabban fekvő tájakon havas eső, hózápor is előfordulhat, így az érintett tájakon vizes, csúszós, helyenként síkos, esetleg latyakos, havas útszakaszokra számíthatnak az útnak indulók. Sokfelé megerősödik, az ország északi felén pedig viharossá fokozódik a nyugati-északnyugati szél, így jelentősen csökken a járművek menetstabilitása.

Hajnalban, reggel elsősorban délnyugaton a szélcsendesebb tájakon pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat, de a záporokban, hózáporokban is lecsökkenhet átmenetileg a látástávolság.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Vezessünk nagyon óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet