Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Hirdetés

Egyre melegebb napok jönnek

Hétfőn sok napsütésre számíthatunk, az ország legnagyobb részén száraz időre készülhetünk, az időnként megnövekvő felhőkből egy-egy gyenge zápor, esetleg zivatar csak kevés helyen fordulhat elő. Hajnalra helyenként pára, köd képződhet. Általában gyenge, mérsékelt marad a légmozgás, csupán néhol északkeleten fordulhat elő egy-egy élénk északias széllökés, de záporok, zivatarok környezetében is számítani kell átmenetileg megélénkülő, megerősödő szélre. Reggelre 9 és 18 fok közé csökken a hőmérséklet. A legmagasabb hőmérséklet 26 és 33 fok között alakul.

Kedden a napsütésé lesz a főszerep, az időnként megjelenő felhőkből egy-egy jelentéktelen futó zápor csak elvétve alakulhat ki. Nyugaton és északnyugaton megélénkül a délies szél. A hajnali 12-20 fokot követően délutánra 29 és 35 fok közé melegszik a levegő.

Szerdán sok-sok napsütésre számíthatunk, csapadék sehol sem várható. A déli-délnyugati szél sokfelé élénk, néhol erős lesz. Tovább melegszik az idő, a csúcshőmérséklet már 31 és 37 fok között alakul.

Csütörtökön egy gyenge hidegfront miatt valamivel több felhő lehet az égen, de eső, zápor továbbra sem valószínű. Többfelé élénk, helyenként erős lesz az északi-északkeleti szél. Viszont jelentősen nem esik vissza a hőmérséklet, a délutáni órákban 29-36 fokot mutathatnak a hőmérők. Pénteken ismét rákapcsol a hőség, 32-38 fokos kánikulára számíthatunk, viszont a Dunántúlon elszórtan egy-egy zápor, zivatar ezen a napon már kialakulhat.
Kiadta: Berceli Balázs (ma 19:26)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Nyári ruha
Nyári ruha
Hirdetés
17 H
30
17
jeles nap
18 K
32
15
19 Sz
34
17
20 Cs
33
20
21 P
35
19
jeles nap
22 Sz
32
20
jeles nap
23 V
30
18
24 H
30
18
jeles nap
25 K
29
17
26 Sz
29
16
jeles nap
27 Cs
29
15
28 P
30
16
29 Sz
30
17
30 V
30
17
1 H
29
16
2 K
29
14
3 Sz
27
16
4 Cs
28
14
5 P
31
15
6 Sz
31
16
7 V
30
17
8 H
29
16

Pollenjelentés

Pázsitfűfélékközepes
Lóromalacsony
Útifűalacsony
Csalánfélékközepes
Hársalacsony
Szelídgesztenyealacsony
Libatopfélékalacsony
Gombákmagas
Erősödő pollenterhelés

A pázsitfűfélék és a csalán pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országosan a közepes-magas, helyenként a nagyon magas tartományban alakul, az útifűé alacsony-közepes szintet érhet el.

A fák közül a szelídgesztenye és a hárs pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja az alacsony-közepes tartományban alakul.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat.

Orvosmeteorológia

Hétfőn front nem lesz felettünk, de melegszik az idő, emiatt melegfronti jellegű tünetek jelentkezhetnek az arra érzékenyek körében.

Fejfájás, migrén, keringési panaszok, légzési problémák, szédülés, rosszullét, dekoncentráltság, bágyadtság és fáradékonyság egyaránt előfordulhat.

Alváspanaszok is jelentkezhetnek.

Záporok, zivatarok környezetében átmenetileg felerősödhetnek az asztmások panaszai, valamint a pázsitfűfélékre allergiások tünetei, ezért az érintettek ebben az időszakban lehetőleg tartózkodjanak zárt térben! 10 és 16 óra között nagyon erős, helyenként extrém erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Lehetőleg na tartózkodjuk a tűző napon, mert könnyen napszúrást kaphatunk.

Ajánlott a napszemüveg viselése, illetve védjünk fejünket a nap tűző sugaraitól! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn az ország legnagyobb részén száraz időre készülhetünk, az időnként megnövekvő felhőkből egy-egy gyenge zápor, esetleg zivatar csak kevés helyen fordulhat elő.

Így számítani kell vizes, csúszós útszakaszokra is, az intenzívebb gócokban pedig hirtelen jelentősen lecsökkenhet a látástávolság.

Általában gyenge, mérsékelt marad a légmozgás, csupán néhol északkeleten fordulhat elő egy-egy élénk északias széllökés, de záporok, zivatarok környezetében is számítani kell átmenetileg megélénkülő, megerősödő szélre, így az érintett tájakon romolhat a járművek menetstabilitása.

Hajnalban, reggel helyenként pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat.

A napos időben érdemes vezetés közben napszemüveget viselni.

Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! A melegebb időben tompulhatnak reflexeink, ezért vezessünk fokozott óvatossággal! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Hétfőn sok napsütésre számíthatunk a tó térségében, de az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből néhol rövid ideig tartó zápor, esetleg gyenge zivatar kialakulhat. Napközben mérsékelt lesz a délies szél. Hajnalban 14-16, délután 28-30 fok körül alakul a hőmérséklet. Az UV-sugárzás 10 és 16 óra között nagyon erős, illetve extrém erős lesz, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről!

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
21°C

Hirdetés
(hirdetés)

Hirdetés
(hirdetés)

Adria
Adriai előrejelzés

Hétfőn és kedden sok napsütésre van kilátás az Adria térségében, számottevő csapadék sehol sem várható. Csak helyenként élénkülhet meg a szél. Hétfőn 26 és 32, kedden 27 és 33 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

A tenger vize Pulánál 24, Splitnél 24 fokos.

Részletes előrejelzés
felhős
29°C
felhős
32°C
felhős
30°C
Horvátország térkép
Időkép
Időkép