Hirdetés
Citromsárga riasztás zivatarra
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Sárvár
Hétvégéig marad a hőség

Hétvégéig marad a hőség

Szerdán sok napsütésre számíthatunk, kevés gomoly- és fátyolfelhő lesz csak felettünk. Az ország legnagyobb részén száraz idő lesz jellemző, de egy-egy helyen előfordulhat kisebb zápor. A délnyugati szelet élénk, többfelé erős lökések kísérhetik, de nyugaton itt-ott viharos lökések is lehetnek. Délután 32-38 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtökre virradó éjszaka és hajnalban az északi, északnyugati területeken néhol kialakulhat gyenge zápor, zivatar. Napközben azonban túlnyomóan napos, száraz időre kell készülni. Legfeljebb elvétve lehet kisebb csapadék. A nyugatias szél gyenge, mérsékelt, a Tiszántúlon élénk lehet. Hajnalban 15-23 fokig hűl a levegő. A legmelegebb órákban 32-38 fokot mérhetünk.

Pénteken is marad a hőség, ám a többórás napsütés mellett már erősebb lesz a gomolyfelhő-képződés. Egy-egy frissítő zápor, zivatar is jöhet. A délnyugati szél többfelé megélénkül. Ismét meleg lesz az éjszaka, a legtöbb helyen 20 fok körül alakulnak minimumok. Délután pedig 32-38 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton egy hullámzó frontrendszer éri el térségünket, emiatt több helyen várhatók záporok, zivatarok. Megélénkül, néhol megerősödik az északnyugatira fordul szél, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. Délután 26-33 fokra van kilátás. Vasárnap újabb zivatarokra van kilátás. Nagy lesz a szél, de jelentős lehűlés nem várható.
Kiadta: Szabó Bea (ma 08:13)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Lenge, nyári ruha
Lenge, nyári ruha
Hirdetés
28 Sz
34
20
29 Cs
32
18
30 P
33
20
31 Sz
28
20
2 H
26
17
3 K
26
16
4 Sz
27
17
5 Cs
29
17
6 P
30
18
7 Sz
29
18
8 V
30
18
9 H
29
17
10 K
28
18
jeles nap
11 Sz
28
19
12 Cs
28
17
13 P
28
17
14 Sz
29
17
15 V
28
16
16 H
27
17
17 K
26
17
18 Sz
26
15
Hirdetés

Pollenjelentés

Csalánfélékközepes
Hársnincs
Libatopfélékalacsony
Lóromnincs
Parlagfűnincs
Pázsitfűfélékalacsony
Útifűalacsony
Gombákextrém
Gombafélék

A csalánfélék virágporának mennyisége közepes-magas szinten lehet jelen, a libatopfélék alacsony-közepes, míg a hárs, az útifű, a lórom, a pázsitfű, illetve a bálványfa pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja alacsony szinten van jelen.

A kültéri allergén gombák spóraszáma többfelé magas, illetve nagyon magas szintet érhet el.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Szerdán sem várható fronthatás, folytatódik kánikula. A nagy melegben általános tünetek között szerepel a fáradtság, tompaság, aluszékonyság, illetve ingerültebbek, dekoncentráltabbak lehetünk.

A szív- és érrendszeri megbetegedésekkel küzdők és az idősek számára különösen megterhelő lesz a hőség.

Keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás, rosszullét léphet fel, ezért érdemes lesz többet pihenni, kerülni a nagyobb fizikai megerőltetést.

A helyzetet tovább rontja, hogy a nappali hőség után az éjszakák sem hoznak érdemi felfrissülést.

A fülledt időben légszomj, nehéz légzés is jelentkezhet.

Többfelé erős lesz a délnyugati szél, de felfrissülést nem fog hozni.

Ehelyett az érzékenyebbeknél fejfájás, nyugtalanság, alvászavarok fordulhatnak elő.

Az UV-sugárzás 11 és 16 óra között a napos időszakokban nagyon erős lesz, ezért ebben az időszakban gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Kerüljük a nehéz ételeket, az alkohol és koffein tartalmú italokat.

Fogyasszunk legalább 3-4 liter vizet!

Közlekedésmeteorológia

Szerdán is száraz útviszonyokra kell számítani, legfeljebb elvétve fordulhat elő kisebb zápor. Az élénk, többfelé erős, néhol viharos délnyugati szél jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását.

Érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló zárt járműben! Vezessünk óvatosan, tartsunk biztonságos követési távolságot! A nagy melegben könnyen lankad a figyelem és nő a reakcióidő.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Csütörtökön sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk a tó térségében, csapadék nem várható. Kezdetben élénk lehet az északnyugati szél, mely délután mérséklődik. Hajnalban 20, délután 32-34 fok körül alakul a csúcshőmérséklet. 11 és 16 óra között az UV-sugárzás nagyon erős lesz.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
25°C

Hirdetés
(hirdetés)

Hirdetés
(hirdetés)

Adria
Adriai előrejelzés

Csütörtökön és pénteken sok napsütés várható az Adria térségében, számottevő csapadék nem lesz. Csak helyenként élénkülhet meg a szél. Délutánonként 31 és 36 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Részletes előrejelzés
felhős
33°C
felhős
33°C
felhős
33°C
Horvátország térkép