Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek

Felmelegedés jön

Hétfőn az ország nyugati felén sok napsütésre van kilátás, a keleti tájakon időnként erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés és helyenként futó záporok kialakulnak. Az északias szél feltámad, a Dunántúlon néhol, a Tiszántúlon többfelé erős lökések kísérik. Délután 22 és 26 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden felmelegedés veszi kezdetét, délutánra 26 és 30 fok közé melegszik a levegő. Sok napsütésre számíthatunk, amit fátyol- és gomolyfelhők megzavarhatnak, kisebb záporok elvétve keleten alakulnak ki. Főként keleten még élénk lehet az északias szél.

Szerdán is sok napsütésre, kevés felhőre van kilátás, említésre méltó csapadék nem várható. Az északias szél keleten, északkeleten élénk lehet. A legmelegebb órákban 28-32 fokot mérhetünk.

Csütörtökön és pénteken túlnyomóan napos, száraz időre számíthatunk. Helyenként élénk lehet a szél. Kánikulában lesz részünk, sokfelé mérhetünk 30 fok feletti, helyenként 35 fok körüli maximumokat.
Kiadta: Herrmann Dóra (ma 11:21)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Nyári öltözet
Nyári öltözet
Hirdetés
16 Sz
30
15
jeles nap
17 Cs
30
16
19 Sz
33
17
23 Sz
29
18
24 Cs
30
18
jeles nap
26 Sz
30
18
30 Sz
27
15
Hirdetés

Pollenjelentés

Csalánfélékközepes
Hársalacsony
Lóromalacsony
Pázsitfűfélékmagas
Tiszafafélékalacsony
Tölgynincs
Útifűalacsony
Gombákközepes
Pázsitfűfélék

A pázsitfűfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja sokfelé magas szintet érhet el.

Néhol a csalánfélék virágporának mennyisége közepes, a tölgy, hárs, lórom, útifű és tiszafafélék koncentrációja alacsony szintet ér el.

A kültéri allergén gombák spóraszáma nagyrészt alacsony, néhol közepes-magas szinten lehet jelen.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Hétfőn front nem lesz felettünk, de a nagy napi hőingás miatt ingadozhat a vérnyomás, valamint keringési problémák, esetleg rosszullét jelentkezhet. A hűvösebb hajnali órákban felerősödhetnek kopásos jellegű ízületi panaszok.

Felmelegedés veszi kezdetét, így a melegfrontra fokozottan érzékenyek körében fejfájás, migrén előfordulhat, fokozódhatnak a gyulladásos panaszok.

Az élénk, erős szél ingerlékenységet, nyugtalanságot okozhat.

Az UV-sugárzás 11 és 15 óra között a napos tájakon nagyon erős lesz, gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Továbbra is fogyasszunk elegendő vitamint, szezonális zöldségeket, gyümölcsöket, és figyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn az ország nagy részén sok napsütésre van kilátás, de a keleti tájakon időnként erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és itt néhol egy-egy futó zápor kialakulhat, melyek környezetében vizes, csúszós útszakaszokra, esetleg hirtelen lecsökkenő látástávolságra kell készülni. Az északias szelet élénk, erős lökések kísérhetik, így jelentősebb mértékben csökkenhet a járművek menetstabilitása.

A napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Vezessünk óvatosan, tartsunk biztonságos követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Hétfőn sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk a tó térségében. Csapadék nem várható. Élénk lesz az északi-északnyugati szél. Délután 24-25 fok körül alakul a hőmérséklet. 11 és 15 óra között nagyon erős lesz az UV-sugárzás.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
18°C

Hirdetés
(hirdetés)

Hirdetés
(hirdetés)

Adria
Adriai előrejelzés

Hétfőn és kedden sok napsütés várható az Adria térségében, egy-egy zápor csak mutatóban alakulhat ki. A szél többfelé megélénkülhet. Hétfőn 24-27, kedden 25-29 fokra van kilátás.

Részletes előrejelzés
felhős
27°C
felhős
26°C
felhős
26°C
Horvátország térkép