Hirdetés
Citromsárga figyelmeztetés zivatarra
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Sarud
Meleg idővel, kevés záporral indul a hét

Meleg idővel, kevés záporral indul a hét

Hétfőn a napsütést több helyen zavarhatják meg gomolyfelhők. Egy-egy zápor, zivatar átmenetileg elsősorban a Dunától keletre és a középső tájakon fordulhat elő elszórtan. A déli-délnyugati szél többfelé megélénkülhet. Délután 30-35 fokra van kilátás.

Kedden a napos idő mellett elszórt záporok, zivatarok ismét kialakulhatnak. Több helyen megélénkül a nyugati-északnyugati szél. Melegszik az idő, a csúcshőmérséklet 31 és 36 fok között alakulhat.

Szerdán sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk. Említésre méltó csapadék nem valószínű. A szél is többnyire mérsékelt marad, csak néhol lehetnek élénk széllökések. Napközben 32 és 36 fok közé melegedhet a levegő.

Csütörtökön 34 és 39 fok közötti maximumokra van kilátás. A déli-délnyugati szél többfelé élénk, nyugaton, északnyugaton erős lehet. Délután egyre nagyobb területen megnövekszik a felhőzet, de csak kevés helyen alakulhat ki gyenge zápor, esetleg zivatar. Pénteken záporokkal, zivatarokkal, erős széllel hidegfront érkezik, de előtte keleten még kitart a forróság.
Kiadta: Berceli Balázs (ma 08:42)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Nyári ruha, esernyő
Nyári ruha, esernyő
Hirdetés
17 Sz
35
18
18 Cs
38
19
20 Sz
30
18
jeles nap
24 Sz
32
17
25 Cs
33
17
27 Sz
34
18
31 Sz
32
18
Hirdetés

Pollenjelentés

Pázsitfűfélékalacsony
Csalánfélékmagas
Útifűalacsony
Lóromalacsony
Libatopfélékalacsony
Kenderfélékközepes
Parlagfűközepes
Gombákmagas
Itt a parlagfűszezon

A következő napokban a parlagfű és a csalánfélék virágporának mennyisége országszerte a tüneteket okozó közepes-magas tartományban alakul, a parlagfű a nagyon magas szintet is elérheti.

Közepes szintet érhet el a libatopfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja.

A kenderfélék közepes-magas koncentrációban lehetnek jelen.

A kültéri allergén gombák közül az Alternária spóraszáma országszerte magas, helyenként nagyon magas szintet ér el.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Hétfőn nem érkezik front, de az átlagosnál érzékenyebbek a melegedés miatt migrént, illetve koncentrálási problémákat is tapasztalhatnak, ez pedig ronthatja kissé a komfortérzetet.

Ismét egyre többeknél jelentkezhet alvászavar, ennek következtében napközben kialvatlanság, fáradtság.

Zivatarok környezetében az asztmások állapota romolhat, a szelesebb tájakon élők pedig nyugtalanságot, ingerlékenységet is tapasztalhatnak.

Ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, valamint a kiegyensúlyozott táplálkozásra! 10 és 16 óra között a naposabb tájakon és időszakokban erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn a napsütést több helyen zavarhatják meg gomolyfelhők, egy-egy zápor, zivatar átmenetileg elsősorban a Dunától keletre és a középső tájakon fordulhat elő elszórtan, emiatt átmenetileg vizes, csúszós útszakaszok előfordulhatnak.

A déli-délnyugati szél többfelé megélénkülhet, valamint zivatarok környezetében támadhat fel a légmozgás, ami ronthatja a menetstabilitást.

A napos időszakokban és tájakon vezetés közben érdemes lesz napszemüveget viselni.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Hétfőn a napos időt időnként fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják meg, de említésre méltó csapadék nem várható a Balatonnál. A déli-délnyugati szél élénk széllökésekkel járhat. 31-33 fok körül alakul a csúcshőmérséklet. 10 és 16 óra között a napos időszakokban erős lesz az UV-sugárzás.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
23°C

Hirdetés
(hirdetés)

Hirdetés
(hirdetés)

Adria
Adriai előrejelzés

Hétfőn és kedden a napsütést időnként felhők zavarhatják meg az Adria térségében, elszórtan átmenetileg egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. Többfelé élénk, zivatarok környezetében erős lesz a szél. Délutánonként 27-31 fok körül alakulnak a maximumok.

Részletes előrejelzés
felhős
26°C
felhős
26°C
felhős
27°C
Horvátország térkép