Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Sarud
A hét végéig kitart a napos idő

A hét végéig kitart a napos idő

Csütörtök reggelre is többfelé képződhet pára, köd, illetve újra többfelé lehet gyenge fagy. Napközben ugyanakkor derült, napos időben lesz részünk, csapadék továbbra sem várható. A déli-délkeleti szél Sopron környékén megélénkülhet. A csúcshőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

Pénteken folytatódik a napos, csapadékmentes idő, de reggelre ismét sokfelé párássá, ködössé válhat a levegő. A Dunántúlon és délen helyenként élénk lehet a délkeleti szél. Délutánra 13 és 18 fok közé melegedhet a levegő.

A hétvégén is sok napsütésben lesz részünk, eső, zápor továbbra sem várható. Hajnalra, reggelre sokfelé pára, köd képződhet, mely néhol délnyugaton hosszabb ideig, a délutáni órákig is beragadhat. Napközben többfelé élénk, helyenként erős lehet a délkeleti szél. Délutánonként 13 és 18 fok között alakulhatnak a maximumok.

Hétfőn a reggel még többfelé párás, ködös lehet, majd napközben egyre több lesz a felhő, és délutántól a szeles időben záporok is kialakulhatnak.
Kiadta: Szabó Bea (ma 18:28)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Őszi öltözet
Őszi öltözet
Hirdetés
28 Cs
15
-1
jeles nap
30 Sz
17
0
10 Sz
10
3
11 Cs
12
5
jeles nap
13 Sz
12
5
15 H
11
2
16 K
10
3
17 Sz
11
3
18 Cs
13
5
Hirdetés

Pollenjelentés

Lassan véget ér a pollenszezon

A parlagfű virágporának mennyisége fokozatosan csökken, már csak alacsony koncentrációban lehet jelen.

Más allergén növények pollenszintje jellemzően alacsony marad.

A kültéri allergén gombák spóraszáma közepes-magas szintet ér el.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Csütörtökön marad a frontmentes idő, de a hideg, több helyen párás, ködös reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok, valamint görcsös panaszok is előfordulhatnak. Továbbra is nagy lesz a napi hőingás, ami elsősorban a keringési panaszokkal élőket viselheti meg.

Nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.

A napos idő sokfelé jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre.

Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra!

Közlekedésmeteorológia

Csütörtökön a reggeli órákban több helyen pára- és ködfoltok okozhatnak korlátozott látási viszonyokat. Napközben csapadék nem várható, így száraz utakra számíthatnak a közlekedők.

A napos időben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Csütörtökön a reggel ködös, párás idővel telhet a térségben, és a köd a délelőtt folyamán néhol csak lassan oszlik fel. A délután ellenben ragyogó napos idővel telik. Gyenge marad a légmozgás. 13-14 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
10°C
Adria
Adriai előrejelzés

Csütörtökön és pénteken sok napsütés, csapadékmentes idő várható az Adria térségében. A légmozgás többnyire gyenge, mérsékelt marad. Délutánonként 16 és 21 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Részletes előrejelzés
felhős
18°C
felhős
20°C
felhős
20°C
Horvátország térkép