Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Hirdetés

Eső, zápor jön

Pénteken csapadékos időre számíthatunk, többfelé jelentős mennyiségű eső eshet. Ugyanakkor kezdetben északon ónos eső is előfordulhat, délután pedig északnyugaton havas esőre, havazásra válthat a csapadék. A nap második felében viszont délen egyre többfelé elállhat az eső. Általában gyenge, mérsékelt lesz az északias szél, de délután délkeleten a délnyugatira forduló szél megélénkülhet. Hajnalban -2 és +9 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet. Napközben sokfelé 1 és 8 fok közötti értékeket mérhetünk, de a déli tájakon akár 9 és 13 fok közé melegedhet a levegő.

Szombaton kezdetben helyenként, délután egyre nagyobb területen várható újabb csapadék eső, záporok formájában. Havazásra elsősorban a nyugati, az északnyugati és az északi tájakon számíthatunk, de kezdetben ezeken a tájakon is eső, havas eső lehet a jellemző. Az esti órákban északon helyenként ónos eső is eshet. A Dunántúlon és északkeleten megélénkül, megerősödik, néhol viharossá fokozódik az északi-északnyugati szél, a havazással érintett dunántúli tájakon emiatt kisebb hófúvás sem kizárt. Reggelre sokfelé pára, köd képződik. 0 és 17 fok között alakulhatnak a maximumok, délen, délkeleten lesz enyhébb az idő.

Vasárnap már csak helyenként alakulhat ki hószállingózás, kisebb havazás, miközben nyugat felől egyre többfelé kisüt a nap, tartósabban felhős idő keleten, északkeleten várható. Sokfelé élénk, erős, kezdetben néhol viharos lesz az északnyugati szél. Fagyos lesz a reggel, napközben pedig -3 és +4 fok közötti értékeket mérhetünk.

Hétfőn és kedden már szárazabb időre van kilátás, csupán helyenként szállingózhat időnként a hó. Több napsütésre az ország nagyobb részén hétfőn van kilátás. Helyenként élénk lehet a délkeleti szél. Reggelente helyenként -10 fok körüli minimumokat mutathatnak a hőmérők. Hétfőn -4 és +2, kedden -3 és +4 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.
Kiadta: Varga Sándor (ma 08:45)

Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Meleg, télies öltözet, esernyő
Meleg, télies öltözet, esernyő
Hirdetés
1 P
5
3
jeles nap
2 Sz
7
5
3 V
2
-2
jeles nap
4 H
2
-5
5 K
3
-6
6 Sz
4
-3
jeles nap
7 Cs
5
-3
8 P
5
-4
9 Sz
5
-2
10 V
6
-2
jeles nap
11 H
5
0
12 K
5
-2
13 Sz
5
-1
jeles nap
14 Cs
6
-2
15 P
5
-1
16 Sz
5
-1
17 V
3
-3
jeles nap
18 H
3
-3
19 K
3
-2
20 Sz
2
-3
21 Cs
4
-2
jeles nap
22 P
5
-1

Hójelentés

Bánkút 20 cm
Eplény 10 cm
Kékestető 22 cm
Mátraszentistván 10 cm
Sátoraljaújhely 20 cm
Visegrád 4 cm

Pénteken csak északnyugaton havazhat

Pénteken csapadékos időre számíthatunk, többfelé jelentős mennyiségű eső eshet. Ugyanakkor kezdetben északon ónos eső is előfordulhat, délután pedig északnyugaton havas esőre, havazásra válthat a csapadék, de jelentős hótakaró kialakulása ekkor még nem valószínű. Szombaton már többfelé havazhat a nyugati, az északnyugati és az északi tájakon.

Orvosmeteorológia

Pénteken még sokfelé melegfronti hatásra számíthatunk, emiatt migrén, fejfájás, tartós álmosság- és fáradtságérzet jelentkezhet, tompábbak lehetünk.

Felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok, keringési problémák is felléphetnek.

Ingadozhat a vérnyomás, esetenként szédülés, fejfájás okozhat gondot.

Reggel a kopásos erdetű ízületi fájdalmak is felerősödhetnek, görcsös panaszok is jelentkezhetnek.

A borongós, esős idő lehangoltságot okozhat, fokozhatja a depresszív tüneteket.

Öltözzünk melegen, téliesen, az ország nagy részén hideg idő várható.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Pénteken csapadékos időre számíthatunk, többfelé jelentős mennyiségű eső eshet.

Ugyanakkor kezdetben északon ónos eső is előfordulhat, délután pedig északnyugaton havas esőre, havazásra válthat a csapadék.

Emiatt vizes, csúszós utakkal találkozhatnak a közlekedők, helyenként vízátfolyások is nehezíthetik a közlekedést, viszont a csütörtöki és pénteki havazással és ónos esővel érintett tájakon jeges, havas, latyakos, rendkívül csúszós utakra kell készülni, így ezeken a tájakon aki teheti, inkább ne induljon útnak.

Helyenként délen, délkeleten élénk lehet a légmozgás, mely kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását.

Vezessünk nagyon óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet