Hirdetés
Citromsárga figyelmeztetés zivatarra, felhőszakadásra
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Soltvadkert
Még kisebb eső, zápor előfordulhat
Hirdetés

Még kisebb eső, zápor előfordulhat

Csütörtökön gyakran erősen megnövekszik a felhőzet. Nyugaton, északnyugaton csak néhol, máshol elszórtan alakulhat ki eső, zápor, keleten zivatar. Többfelé élénk, északnyugaton és zivatarok környezetében erős lökések kísérhetik a nyugati-északnyugati szelet. Napközben 18-26 fok várható, ismét nyugaton mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Pénteken már több napsütésre számíthatunk, és csak elvétve fordulhat elő gyenge zápor. Keleten még az északi, az Alpokalján a déli-délnyugatira forduló szél lehet időnként élénk. Hajnalban 8-15, a délutáni órákban 22-27 fokot mutathatnak a hőmérők.

Szombaton kevés felhő, sok napsütés várható. Napközben csapadék nem valószínű, de az esti, késő esti órákban északnyugatra besodródhat nyugat felől egy-egy zápor, zivatar. A délire forduló szelet a Dunántúlon élénk, északnyugaton erős lökések kísérhetik. A hőmérséklet délután már 25 és 30 fok közé emelkedik.

Vasárnap marad a túlnyomóan napos időjárás. Zápor, zivatar csak néhol fordulhat elő. Gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. A csúcshőmérséklet 26-32 fok között várható. Hétfőn tovább fokozódik a meleg, 27-33 fokos maximumok ígérkeznek. Emellett napos, csapadékmentes időjárásra van kilátás. A légmozgás nem lesz jelentős.
Kiadta: Herrmann Dóra (ma 08:43)

Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Kora nyári öltözet, esernyő
Kora nyári öltözet, esernyő
Hirdetés
13 Cs
23
12
jeles nap
14 P
25
12
jeles nap
15 Sz
28
13
16 V
29
16
jeles nap
17 H
31
17
18 K
32
18
19 Sz
35
20
20 Cs
36
21
21 P
32
21
jeles nap
22 Sz
30
19
jeles nap
23 V
29
18
24 H
28
17
jeles nap
25 K
29
17
26 Sz
29
17
jeles nap
27 Cs
29
17
28 P
29
17
29 Sz
29
17
30 V
29
16
1 H
29
16
2 K
30
15
3 Sz
28
17
4 Cs
29
15

Pollenjelentés

Pázsitfűfélékalacsony
Lóromnincs
Útifűalacsony
Csalánfélékalacsony
Hársalacsony
Szelídgesztenyealacsony
Libatopféléknincs
Gombákalacsony
Erősödő pollenterhelés

A pázsitfűfélék és a csalán pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országosan közepes-magas tartományban alakul.

Az útifű pollenje országosan közepes, esetenként magas koncentrációban lehet jelen.

A fák közül a hárs és a bálványfa pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja az alacsony, helyenként a közepes tartományban alakul, a szelídgesztenyéé esetenként elérheti a magas szintet is.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön fronthatás nem várható.

Hajnalban a hűvösebb tájakon felerősödhetnek az ízületi bántalmak.

A kevésbé szeles, záporokkal tarkított keleti területeken még többfelé válhat fülledtté a levegő, ami nehézlégzést, rosszullétet, vérnyomás problémákat okozhat.

Máshol az élénk, erős északnyugati szél miatt görcsös fejfájás, nyugtalanság, ingerlékenység jelentkezhet.

Zivatarok környezetében felerősödhetnek az asztmatikus panaszok, valamint a pázsitfűfélékre allergiások panaszai, így az érintettek ebben az időszakban lehetőleg tartózkodjanak zárt helyen! 10 és 16 óra között a naposabb időszakokban erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Csütörtökön főként a déli és a keleti területeken lehetnek esőtől, záporoktól és zivataroktól vizesek, csúszósak az utak.

Egy-egy intenzívebb gócban hirtelen jelentősen lecsökkenhet a látótávolság, néhol vízátfolyások nehezíthetik a közlekedést.

Zivatarok környezetében erős lökések kísérhetik, melyek akár jelentősebb mértékben csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

Zivataroktól függetlenül a többfelé élénk, erős lesz az északi, északnyugati szél.

A napos tájakon és időszakokban érdemes vezetés közben napszemüveget viselni.

Vezessünk fokozott óvatossággal! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Csütörtökön megnövekszik a felhőzet a Balatonnál, de csapadék legfeljebb a reggeli órákban fordulhat elő. Az északnyugati szél élénk, gyakran erős lesz. Délután 18-20 fok körül alakul a hőmérséklet. Az UV-sugárzás 10 és 16 óra között a naposabb időszakokban erős lesz, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről!

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
21°C

Hirdetés
(hirdetés)

Hirdetés
(hirdetés)

Adria
Adriai előrejelzés

Csütörtökön gyakran takarhatják felhők a napot az Adria térségében, és többfelé eső, zápor, zivatar kialakulhat. A szél főként záporok, zivatarok környezetében támadhat fel. Délután 21 és 28 fok közötti maximumokra van kilátás.

A tenger vize Pulánál 25, Splitnél 24 fokos.

Részletes előrejelzés
felhős
22°C
felhős
26°C
felhős
27°C
Horvátország térkép
Időkép
Időkép