Hirdetés
Citromsárga figyelmeztetés zivatarra
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Hirdetés

Gyenge hidegfront súrol minket

Vasárnap napos-gomolyfelhős időben lesz részünk. Egy súroló hidegfront hatására helyenként, elsősorban hazánk északkeleti, keleti harmadán alakulhatnak ki futó záporok, zivatarok. Többfelé élénk lesz a légmozgás, záporok, zivatarok környezetében erős, viharos széllökésekre kell számítani. Délutánra 24 és 31 fok közé melegszik a levegő, délkeleten lesz a legmelegebb.

Hétfőn sok napsütésre, az ország legnagyobb részén száraz időre készülhetünk, egy-egy gyenge zápor, esetleg zivatar csak elvétve fordulhat elő. Általában gyenge, mérsékelt marad a szél. A legmagasabb hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul.

Kedden és szerdán sok napsütésre számíthatunk, egy-egy jelentéktelen zápor legfeljebb kedden fordulhat elő. Kedden nyugaton és északnyugaton, szerdán viszont már többfelé élénk lehet a déli-délkeleti szél. Érkezik a kánikula: kedden 28 és 34, szerdán már 31 és 37 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

A jelenlegi számítások szerint hétvégéig kitart, sőt fokozódik a hőség, csütörtökön és pénteken már 33-38 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban. Csapadék nem valószínű. Pénteken feltámad a déli szél, majd előreláthatólag az esti órákban érkezik egy lehűlést hozó hidegfront.
Kiadta: Herrmann Dóra (ma 18:33)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Reggel pulcsi, napközben nyári öltözet
Reggel pulcsi, napközben nyári öltözet
Hirdetés
16 V
25
14
jeles nap
17 H
29
13
jeles nap
18 K
30
15
19 Sz
33
17
20 Cs
34
20
21 P
35
21
jeles nap
22 Sz
33
21
jeles nap
23 V
32
18
24 H
31
18
jeles nap
25 K
30
17
26 Sz
29
17
jeles nap
27 Cs
29
18
28 P
28
17
29 Sz
29
17
30 V
28
17
1 H
27
16
2 K
28
15
3 Sz
26
17
4 Cs
27
15
5 P
30
16
6 Sz
30
17
7 V
29
18

Pollenjelentés

Pázsitfűfélékközepes
Lóromalacsony
Útifűalacsony
Csalánfélékközepes
Hársalacsony
Szelídgesztenyealacsony
Libatopfélékalacsony
Gombákmagas
Erősödő pollenterhelés

A pázsitfűfélék és a csalán pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országosan a közepes-magas, helyenként a nagyon magas tartományban alakul, az útifűé alacsony-közepes szintet érhet el.

A fák közül a szelídgesztenye és a hárs pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja az alacsony-közepes tartományban alakul.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat.

Orvosmeteorológia

Vasárnap egy gyenge hidegfront súrol minket, ami fejfájást, migrént, szédülést okozhat.

Emellett nagy lesz a napi hőingás, ez fokozhatja a panaszokat.

Záporok, zivatarok környezetében felerősödhetnek az asztmások panaszai, valamint a pázsitfűfélékre allergiások tünetei, ezért az érintettek ebben az időszakban lehetőleg tartózkodjanak zárt térben! 10 és 15 óra között országszerte nagyon erős, néhol extrém erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap főként az ország északkeleti, keleti harmadán, illetve felén számíthatunk zápor, zivatar kialakulására, amelyek környezetében vizes, csúszós útszakaszokkal találkozhatnak a közlekedők.

Az intenzívebb gócokban hirtelen jelentősen lecsökkenhet a látástávolság.

Többfelé élénk, zivatar környezetében erős, viharos széllökés csökkentheti a járművek menetstabilitását.

A napos tájakon érdemes vezetés közben napszemüveget viselni.

Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Vezessünk fokozott óvatossággal! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Vasárnap ismét sok napsütés, száraz idő ígérkezik a Balatonnál. Az északnyugati szelet élénk széllökések kísérhetik. A legmagasabb hőmérséklet 25-27 fok körül alakul. Az UV-sugárzás 10 és 16 óra között nagyon erős lesz, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről!

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
21°C

Hirdetés
(hirdetés)

Hirdetés
(hirdetés)

Adria
Adriai előrejelzés

A hétvégén sok napsütésre van kilátás az Adria térségében, egy-egy futó zápor, esetleg zivatar csak elvétve fordulhat elő. Helyenként élénk, erős lesz a légmozgás. A legmagasabb hőmérséklet 24 és 30 fok között alakul.

A tenger vize Pulánál 24, Splitnél 25 fokos.

Részletes előrejelzés
felhős
27°C
felhős
29°C
felhős
28°C
Horvátország térkép
Időkép
Időkép