Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Szarvas
Szeles idővel búcsúzik a január
Hirdetés

Szeles idővel búcsúzik a január

Kedden egy hidegfront hatására változóan napos-felhős idő várható, a felhőátvonulásokból elszórtan számíthatunk futó záporok, elsősorban a magasabb tájakon hózáporok, hódarazáporok kialakulására. Sokfelé erős, főként a Dunántúlon viharos lesz az északnyugati szél. Kora délután 4-9 fok várható.

Szerdán a délnyugati országrész kivételével marad a szeles idő, a többször erősen megnövekvő felhőzetből több helyen is kialakulhatnak záporok, hódarazáporok. Néhol esetleg az ég is megdörrenhet. Hajnalban -4, +3, napközben 5-11 fokot mérhetünk.

Csütörtökön újabb hidegfront érkezhet, a napsütést gyakran zavarhatják felhők, több tájegységünkön számíthatunk elszórt záporokra, hózáporokra. Az északnyugati szél sokfelé élénk, erős lesz, főként a Dunántúl északi felén viharos lökések is kísérhetik. Kora délután 4-9 fokra számíthatunk.

A jelenlegi számítások szerint pénteken a Dunántúlon borongósabb, a Dunától keletre naposabb idő ígérkezik. Délután nyugatra érkezhet vegyes halmazállapotú csapadék. Többfelé szeles marad az idő. Pár fokkal hidegebb idő várható, 1-6 fokos maximumokkal. Hétvégén is változékony idő várható gyakran erős,viharos széllel.
Kiadta: Varga Sándor (ma 08:33)

Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Meleg, szélálló ruha
Meleg, szélálló ruha
Hirdetés
31 K
7
0
1 Sz
8
1
2 Cs
7
2
jeles nap
3 P
4
-2
4 Sz
6
-1
5 V
7
0
jeles nap
6 H
6
-2
jeles nap
7 K
4
-3
8 Sz
3
-4
9 Cs
3
-5
10 P
2
-6
11 Sz
3
-6
12 V
4
-5
13 H
5
-5
14 K
7
-3
jeles nap
15 Sz
9
0
16 Cs
8
-1
17 P
7
0
18 Sz
10
-1
19 V
9
1
jeles nap
20 H
9
0
21 K
10
1

Hójelentés

Bánkút 38 cm
Eplény 90 cm
Kékestető 38 cm
Mátraszentistván 80 cm
Sátoraljaújhely 2 cm
Visegrád 2 cm

Nem jön kiadós havazás

Kedden elszórtan alakulhatnak ki záporok, hózáporok, de jelentős friss hóréteg kialakulására sehol sem kell számítani.

Orvosmeteorológia

Kedden hidegfronti hatás terheli szervezetünket, így gyakori lehet a vérnyomás-ingadozás, a rossz közérzet és fejfájás, amit a többfelé erős, viharos szél tovább fokozhat, valamint emiatt alacsonyabb lesz a hő- és komfortérzet, nyugtalanság, ingerültség jelentkezhet.

Felerősödnek a görcsös panaszok, a kismamáknál korábban megindulhat a szülés.

A napos időszakok viszont javíthatják a hangulatunkat, közérzetünket.

Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen, figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Kedden sokfelé erős, főként a Dunántúlon viharos északnyugati szél csökkentheti jelentős mértékben a járművek menetstabilitását.

Elszórtan záporok, néhol hózáporok okozhatnak átmenetileg vizes, csúszós útszakaszokat.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

A fronthatás miatt figyelmetlenebbek lehetünk az utakon, így tartsunk elegendő követési távolságot, vezessünk körültekintően, óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet