Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Szekszárd
Enyhébb napok jönnek sok felhővel

Enyhébb napok jönnek sok felhővel

Szerdára pár fokkal enyhül az idő. Gyakran megnövekszik felettünk a felhőzet, nyugaton több, keleten kevesebb napsütés várható. Északkeleten kisebb havazás, hószállingózás kialakulhat. Az északnyugati szél több helyen élénk, néhol erős lesz. Napközben -1, +7 fok várható, északkeleten lesz hidegebb.

Csütörtökön rövid napos időszakok lehetnek. Megnövekszik a felhőzet, majd estétől észak felől egy hidegfront hatására vegyes halmazállapotú csapadék érkezik, de nagy mennyiség sehol nem várható. Északkeleten és az Alpokalján reggelre pára, köd képződhet. Hajnalban -7 és 0, délután 2 és 8 fok közötti értékeket mérhetünk. A nyugati, délnyugati szél többfelé élénk, erős lesz.

Pénteken már túlnyomóan napos idő várható. A felhőátvonulásokból helyenként futó zápor, hózápor alakulhat ki. Az északnyugatira forduló szél felerősödik, viharossá fokozódik. Hajnalban -3, +3, napközben 4-9 fok valószínű.

Szombaton kezdetben sok napsütés várható, majd északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és délután már több helyen alakulhat ki eső, havas eső, északon, északkeleten havazás. A szél élénk, erős marad, északnyugatiról fokozatosan délnyugatira vált át. Napközben 3-8 fokra van kilátás. Vasárnap viharossá fokozódik az északnyugati szél. A napos-gomolyfelhős idő mellett záporok, hózáporok alakulhatnak ki helyenként. Délután 5-11 fok ígérkezik.
Kiadta: Herrmann Dóra (ma 08:44)

Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Meleg, téli ruha
Meleg, téli ruha
Hirdetés
26 Sz
5
-3
27 Cs
6
-3
28 P
8
-1
29 Sz
5
-1
30 V
9
2
31 H
5
-2
1 K
4
-3
2 Sz
3
-4
jeles nap
3 Cs
4
-3
4 P
5
-3
5 Sz
6
-2
6 V
6
-3
jeles nap
7 H
5
-3
8 K
6
-2
9 Sz
7
-1
10 Cs
8
0
11 P
8
1
12 Sz
8
-1
13 V
7
0
14 H
8
-1
jeles nap
15 K
9
0
16 Sz
8
-1
Hirdetés

Hójelentés

Keleten szállingózhat a hó

Szerdán egy melegfront súrolja hazánkat, melynek felhőzetéből az északkeleti tájakon számíthatunk kisebb havazásra, hószállingózásra. Jelentősebb hómennyiség nem várható.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Szerdán a melegfrontra érzékenyek számíthatnak nehezebb napra. Sokaknál alakulhat ki fáradtság, dekoncentráltság, alvászavar, emellett emésztési panaszok, migrén és fokozódó gyulladásos problémák is jelentkezhetnek.

Enyhülnek a fagyos reggelek, de még fagyosak lesznek az előttünk álló éjszakák.

A fagyos-nyirkos tájakon az ízületi bántalmak is felerősödhetnek.

Öltözzünk rétegesen, erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra!

Közlekedésmeteorológia

Szerdán az északkeleti, keleti tájakon alakulhat ki hószállingózás. Itt és a korábban havazás érintette tájakon havas, csúszós, latyakos utakra lehet számítani.

Hajnalban foltokban pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat főleg a középső országrészben.

Az több helyen élénk, néhol erős északnyugati szél lecsökkentheti a menetstabilitást.

Vezessünk nagyon óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet