Hirdetés
Citromsárga riasztás viharos szélre
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek

Napos, szeles keddünk lesz

Kedden sok napsütésre számíthatunk, az északkeleten időnként megjelenő felhőkből csapadék nem várható. Még sokfelé élénk, erős lesz az északnyugati szél. Hajnalra keleten, északkeleten és északon ismét -8, -10 fok köré hűlhet a levegő, máshol enyhébb lesz a reggel. Kora délután 3-8 fokot mérhetünk.

Szerdán is sokat süt majd a nap, időnként fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. Északnyugaton, északkeleten még élénk lehet, de a legtöbb helyen mérséklődik a délire forduló szél. Reggelre foltokban pára, köd képződhet. Napközben 1 és 7 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Csütörtökön újabb hidegfront érkezik erőssé, viharossá fokozódó nyugati-északnyugati széllel, sokfelé záporokkal, hózáporokkal. A legmagasabb hőmérséklet 0 és 6 fok között alakul.

Pénteken napos-gomolyfelhős időre számíthatunk, helyenként hózáporokkal. Újra többfelé viharos lesz a szél, 0-4 fokra van kilátás. Szombaton túlnyomóan napos időben lehet részünk, de a szél még mindig nagy lehet. A reggel faggyal indul, napközben 0-5 fokot mérhetünk.
Kiadta: Szabó Bea (ma 17:22)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Meleg, réteges öltözet
Meleg, réteges öltözet
Hirdetés
18 K
5
-3
jeles nap
19 Sz
5
-6
20 Cs
2
-2
21 P
2
-4
22 Sz
3
-5
jeles nap
23 V
2
-5
24 H
3
-4
25 K
4
-2
jeles nap
26 Sz
3
-3
27 Cs
3
-2
28 P
2
-3
29 Sz
2
-4
30 V
3
-4
31 H
3
-3
1 K
4
-2
2 Sz
3
-2
jeles nap
3 Cs
3
-3
4 P
5
1
5 Sz
7
0
6 V
6
0
jeles nap
7 H
6
-2
8 K
5
0
Hirdetés

Hójelentés

Csütörtökön jön a következő havas helyzet

Csütörtökig anticiklonális, csapadékmentes idő lesz, néhol komolyabb faggyal indulnak a reggelek. Csütörtökre hidegfront érkezik, mely vegyes halmazállapotú csapadék, többfelé havazás kíséretében halad át az országon.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Kedden front ugyan nem érkezikl, de sokaknál alvásproblémák léphetnek fel, és vérnyomás-, illetve emésztési panaszok is jelentkezhetnek. Jellemző lehet a fejfájás is, melyet a szél csak tovább fokozhat.

A szél miatt alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, ingerlékenyek, nyugtalanok lehetünk.

Keringési panaszon szintén előfordulhatnak.

Öltözzünk melegen, rétegesen, erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra!

Közlekedésmeteorológia

Kedden nem érkezik újabb adag csapadék, de a korábban eső, havazás érintette tájakon vizes, csúszós, helyenként síkos, esetleg latyakos, havas útszakaszokra számíthatnak az útnak indulók. Sokfelé megerősödik a nyugati-északnyugati szél, csökken a járművek menetstabilitása.

A napos időben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Vezessünk nagyon óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet