Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Hirdetés

Tavaszi idő elszórt záporokkal

Péntek reggel keleten és az Alföld déli tájain várható eső, zápor. Hajnalra helyenként pára, köd képződhet. Napközben átmenetileg többfelé felszakadozhat a felhőzet, de délután nyugat felől ismét felhők érkeznek, és egyre több helyen lehet eső, zápor, néhol zivatar. Élénk, erős lesz a délnyugati szél. Hajnalban 3 és 11, délután pedig 16 és 21 fok között alakulhat a hőmérséklet, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet.

Szombaton a változóan felhős-napos időben több helyen alakulhat ki eső, zápor, helyenként zivatar. A nyugati-északnyugati szelet többfelé kísérhetik élénk, erős lökések. A csúcshőmérséklet 13 és 19 fok között alakulhat.

Vasárnap a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett többfelé fordulhat elő eső, zápor, helyenként zivatar. Az északi-északnyugati szelet élénk, erős, délutántól a Dunántúlon és északkeleten néhol viharos lökések kísérhetik. Napközben 11-18 fokot mutathatnak a hőmérők.

Hétfőn sokfelé lesz erős, viharos az északias szél. Több napsütés várható, számottevő csapadékra nem kell számítani, csak egy-egy helyen alakulhat ki jelentéktelen futó zápor, hózápor. Jelentősen visszaesik a hőmérséklet, reggel helyenként fagyhat, délután pedig csak 5-11 fokot mérhetünk. Kedden is szeles időben lesz részünk, említésre méltó csapadék nem valószínű. Hajnalban sokfelé fagyni fog, napközben pedig 5-10 fok valószínű.
Kiadta: Berceli Balázs (tegnap 18:46)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Réteges öltözet, esernyő
Réteges öltözet, esernyő
Hirdetés
31 P
17
5
jeles nap
1 Sz
15
6
2 V
13
3
3 H
7
-2
4 K
6
-4
5 Sz
6
-5
6 Cs
7
-4
jeles nap
7 P
9
-2
jeles nap
8 Sz
11
0
9 V
12
2
jeles nap
10 H
12
2
jeles nap
11 K
12
2
12 Sz
13
2
jeles nap
13 Cs
14
3
14 P
15
4
jeles nap
15 Sz
18
5
16 V
19
6
17 H
18
6
18 K
17
7
19 Sz
17
4
20 Cs
16
5
21 P
18
3

Hójelentés

Bánkút -
Eplény -
Kékestető -
Mátraszentistván -
Sátoraljaújhely -
Visegrád -

Havazás nem várható

A tavaszias időben helyenként eső, zápor, esetleg zivatar fordulhat elő.

Orvosmeteorológia

Pénteken a nap első felében kettősfronti hatás érvényesül, emiatt fejfájás, migrén, keringési panaszok, szívproblémák, vérnyomás-ingadozás, szédülés és akár rosszullét is jelentkezhet.

A szeles idő miatt fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

Fáradékonyabbak, dekoncentráltabbak, türelmetlenebbek lehetünk.

A szél miatt alacsonyabb lehet hő- és komfortérzetünk, de a napos időszakok jó hatással lehetnek hangulatunkra.

Reggel még öltözzünk rétegesebben! Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Péntek reggel keleten és az Alföld déli tájain várható eső, zápor, majd délután nyugat felől ismét felhők érkeznek, és egyre több helyen lehet eső, zápor, néhol zivatar.

Az érintett tájakon vizes, csúszós utakra kell számítani, az intenzívebb gócokban hirtelen romolhatnak a látási viszonyok.

Élénk, erős lesz a délnyugati szél, de zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak, így jelentősebb mértékben csökkenhet a járművek menestabilitása.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Hajnalban, reggel helyenként pára, köd okozhat átmenetileg korlátozott látási viszonyokat.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet